8
Plecsni kiadóknak
Nicky 5d iktatva bővebben

Vannak ugye a kitüntetések írók/költőknek, arra gondoltam lehetne ilyen kitüntetés a kiadóknak is. Mondjuk 50 vagy 100 (vagy több) adott kiadónál elolvasott könyvhöz.


3
Lehessen kiadókat figyelni (nem kiadói profilokat)

Van egy kupac kiadó, akiknek érdekelnének az új megjelenései. Tök jó lenne, ha lehetne figyelést beállítani ezen kiadók könyveire, vagyis hogy jöjjön fel a frissemben, ha új könyvadatlap/kiadás kerül fel a kiadóhoz, hasonlóan az alkotók figyeléséhez.

Persze akinek van kiadói profilja, az valószínűleg ír karcot az új megjelenéseiről, de jó lenne közvetlenül a megjelenéseiket figyelni, ill. azoknál is információkhoz jutni, akiknek nincs saját profiljuk.


34
A kiadó adatlapján lehessen "Amiket olvastam" könyvekre szűrni
mrsp 390d iktatva bővebben

Már lehet olyanra szűrni, hogy megvan, nincs meg, kívánságlistán, várólistán. Lehessen szűrni "amiket olvastam" kategóriára is. :)


43
Kiadói profilon kiadói sorozatok

Az alkotói adatlapokhoz hasonlóan jelenjen meg, hogy az adott kiadónak milyen sorozatai vannak:
Könyvmolyképző: Vörös- Arany Pöttyös, Sötét Örvény, stb.
Pioneer Books: Pipacs, Margaréta, Búzavirág
Móra: LOL könyvek
Maxim: Dream és Mont Blanc válogatás
Stb.


4
A betűrendbe rendezést (és megjelenítést) segítendő, lehessen megadni az alkotó- és kiadói nevekhez úgynevezett rendezőkulcsot/aliast.

Nem feltétlenül felhasználói funkció kell, hogy legyen, de jól jönne, ha legalább a szerkesztők meg tudnának adni egyes adatoknál külön megjelenítendő, és külön rendezést segítő formákat az adott alkotói, illetve kiadói adatlapokon. (Akár a rendezőkulcs/alias kijelzése és vonatkozó hibajelzések után.)

Például nevek esetén, ha külföldi a szerző, a rendezőkulcsban a családneve lenne elöl, hogy ábécésorrendbe lehessen rendezni. Nem latinbetűs írást használó, pl. orosz vagy japán nevek esetén a rendezőkulcsban lehetne megadni a rendezéshez (is?) használt romanizált, latinbetűs alakot.

(Az ötletet a Wikipedia alapjául szolgáló MediaWiki szoftver adta.)


31
A kiadó adatlapján legyen olyan szűrési lehetőség a könyvek között, hogy amit már olvastam és amit még nem olvastam.

6
A kiadói adatlapokon legyen olyan lehetőség is, hogy „Név javítása”.

Maga a kiadónév az egyetlen olyan eleme a kiadói adatlapoknak, amit körülményes jelezni, ha hibás. A funkció nagyban segítené a „Press”-re végződő kiadónevek felszámolását.


83
Lehessen a kívánságlistán kiadóra is szűrni.

Főleg az adott kiadó akciójakor ez igen jól jönne.
szerk(gyberna): Ez ne csak a saját kívánságlistánkkal működjön, hanem akárkiével, és akkor is, ha nem állított be kiadást (ekkor az összes kiadót vegye figyelembe)