2
Polcok más külsővel
witch 9d iktatva bővebben

A saját polcainknak lehessen más külsőt adni, mondjuk aki virágos, egyszerű fekete, vagy Karácsonyos saját polcon akarja látni a könyveit, megváltoztathassa a sima, barna fapolc külsejét. Nagyon sokfélét láttam már képen, és nekem nagyon tetszik, nem tudom, a Molyon mennyire lenne rá igény :)


2
Random (olvasatlan) könyv

Bármilyen polc/lista vagy valami alapján már szűrt dolog (pl. magánkönyvtár adott évben megszerzett könyvei) esetén lehetne egy _Random olvasatlan könyv_ gomb.


14
Kívánságom

Jó lenne, ha más polcán nézelődöm, mondjuk eladásra kínálja és a könyv mellett kijelezné nekem, hogy pont azt a könyvet keresem egy kis ikonnal akár.


11
Könyvek sorrendbe rakása

Nagyon jó lenne egy olyan ajaxos funkció a sorbarendezéshez, hogy magán a polcon lehetne sorbarakni a könyveket, nem pedig egy külön lista oldalon. Sokkal gyorsabban lehetne őket rendezni.


18
Polcok és kitüntetések szűrése kategóriák szerint

Nagyon jó lenne, ha a polcoknál be lehetne kattintani kategóriákat (pl. kihívás polc, eladó-csere polc, magán jellegű polc, ajándékozó polc és közérdekű polc) és ez alapján külön lehetne szűrni, illetve keresni őket. Főleg a kihívás és magán jellegű polcokból van több ezer a molyon, amely a frissek számát feleslegesen növeli azok számára is, akiknek nem releváns hogy pl. egy moly melyik könyvét adta kölcsön és melyik van otthon..stb. Ehhez kapcsolódóan szintén jó lenne, ha egy könyv felkerül egy eladó-csere polca, az felkerülne a könyv adatlapjára, mert nagyon sokan nem az eladó könyvpéldányt használják, hanem felteszik egy ilyen polcra és úgy hirdetik együtt, és ezt utána nagyon nehéz megtalálni. Ugyanez nagyon jó lenne a kitüntetésnél is. Ott elég lenne 2 kategória, a rendszer által adott kitüntetések és az egyéb kihívásos kitüntetések számára. Ez is hatalmasra tudja duzzasztani a frisseket, de ha valaki nem akar lemaradni a molyok által elért eredményekről és molyszületésnapokról, kénytelen bent hagyni a szűrések között a kitüntetéseket is, akkor is, ha egy nap van belőlük 200 db.


-2
Sorozatokhoz cimke, link, polc - jó lenne ha menne a sorozat többi részéhez is

Ugyanúgy mint a cimkés ötletemnél (http://meta.moly.hu/posts/583) , ez a funkcionalitás mehetne a linkek hozzáadásánál és a polcra tevésnél is szerintem.


14
Megjelenített lista- és polcelemek számának változtathatósága.

Jelenleg egy molyos oldalon 20 elem (listaelem, polcelem, találat, stb) jelenik meg, mielőtt az ember legörget és az oldal továbbtölt, így viszont a sok elemet tartalmazó listákat és polcokat végig betölteni egy kisebb örökkévalóság, még az End gomb pánikszerű nyomogatása mellett is, tableten görgetni pedig neki sem állok. (Pl. amikor 1001 könyves listán szerkeszteni akarok egy elemet a lista vége felé.) Már szinte minden weboldalon be lehet állítani, hogy hány találatot/egyebet jelenítsen meg egy oldalon (általában 50, 100, merészeknél van "minden elem" opció is), ez a Molyról nagyon hiányzik.


24
Minden listánál lehessen cimkékre szűrni (olvasmánylista, polc könyvei, kihíváshoz csatolt könyvek)

Egy majdnem kétezer könyves kihívásnál futottam bele a problémába, semmilyen módon nem lehet rendezi egy lista elemeit, ezen felül az engem érdeklő műfajú könyveket is szerettem volna szűrni. A másik eset: egyik figyeltem romantikus könyveket szeretne olvasni, gondoltam ajánlok neki azok közül, amiket én olvastam, ekkor szembesültem vele hogy a saját olvasmánylistámban sem tudok ilyesmire szűrni. Egy bizonyos mennyiség után ez már problémás.
Hab a tortán: mások olvasmánylistájában is jó lenne. :) Köszi!


-7
Ne jelenjen meg a figyelőim frissében,amikor könyveket rakok a polcokra!

A kihívásokhoz szeretek polcot csinálni és oda rakosgatni a könyveket,de ilyenkor belegondolok,hogy a figyelőimnek megjelenik a frissében,hogy én 51 polcra felraktam egy könyvet,amiből nekik semmi hasznuk,csak tovább gyarapítottam a frisseik számát.


22
Olvasott könyvek szűrése

Egy adott címkénél/listánál/polcnál jó lenne, ha szűrni tudnám (vagy épp kizárni) az általam már olvasott könyveket.


-4
"Most szereztem meg" és "Polcra helyezés"
mrsp 361d iktatva bővebben

Beállítható opció legyen, hogy szeretnénk-e, ha a most szereztem meg és polcra helyezés használata után elvinne minket a polcra, illetve arra az oldalra, ahol be lehet jelölni hogy eladnám/elcserélném a könyvet. Szóval hogy maradjak a könyvadatlapon, mint amikor a most olvasom gombot nyomom meg.


18
"Kihíváspolc" címke

A zárt / közérdekű mellé el tudnék képzelni egy ilyen címkét is, amivel utána szűrni is lehetne, mikor polcok között keresek. (Fölveti a kérdést, hogy megkülönböztessük-e a kihívás gazdája által létrehozott ajánlópolcot és a résztvevők polcait -- inkább azokra gondolnám --, de hátha az ajánlópolcok helyett lassan elkezdik használni a könyvek fület a kihívásnál... amiről eszembe jut, hogy ahhoz viszont ott nem lehet megjegyzéseket fűzni. Hajaj.)


5
Lehessen polchoz/listához adni írót

34
Címek "ábécében"

A polcokon ne csak a szerző szerint lehessen abc-s sorendbe rakni a könyveket, hanem a könyvek címe szerint is.


-14
Saját listák/polcok láthatósága könyvadatlapnál

Ha egy könyv már saját akármilyen listámon szerepel, még ha az nem is közérdekű nekem látszódjon a könyv adatlapján
Ugyanez polccal is


4
'Megajándékozom ezzel a könyvvel' gomb ne csak a kívánságlistánál legyen elérhető

Ajándékozás esetén általában külön polcot kérnek x db kötettel, amiről ugyebár választhat az ajándékozó könyvet. Ez a polc sok molynál nem egyezik meg a kívánságlistával (csak ugye itt lehet ezt a gombot használni), így sokat segítene pl. ilyen esetben, ha nem kéne mindig összefésülni a kettőt, és valószínűleg az sem fordulna elő, hogy valamelyikre elfelejti esetleg felvinni az illető az adott könyvet.


22
Egy másik moly által létrehozott polc összes elemének átmásolása saját polcra

Sokszor futottam bele olyan kihívásba, ahol meghatározott könyvek elolvasását kérte a kihívásgazda. Van, hogy akár 40-50 könyv is szükséges ezekhez a kihívásokhoz. Jó lenne, ha a kihívás teljesítésére létrehozott saját polcomra nem egyesével kellene összeválogatnom a könyveket, hanem néhány mozdulattal egyben át tudnám venni a kihívás polcán szereplőket, hogy aztán a saját polcomon rendezgethessem, jelölgethessem, kommentálhassam stb. őket.


38
Közös polc: egy polc, több személy teljes adminisztrációs joggal

A nyílt polcot teljes jogúan csak az tudja szerkeszteni, aki létrehozta. Más felhasználó könyveket tehet a polcra megjegyzéssel, de értékeléseket, idézeteket, észleléseket, karcokat nem. Ezt kiküszöbölendő lehessen megadni a polc létrehozójának olyan felhasználókat, akik teljes jogosultsággal (akárcsak a polc létrehozója) szerkeszthetik a polc tartalmát.


23
Fordított időrendű megjelenítés polcokon

Különösen a nem könyves polcokon érzem szerencsétlennek, hogy az új tartalmak elvesznek a legalján. Jó lenne egy kapcsoló a polc beállításainál, hogy az újabbakat elöl szeretném látni.


27
Polcösszevonás

Jó lenne ha polcokat össze lehetne vonni és így nem kellene egyesével az könyveket átpakolni a másik polcra.


38
Polcok lezárhatósága (nem ami most van)

Régen a zárt polc mást jelentett, mint amit most. Amúgy ami most van remek dolog, örülök is neki, de szeretném visszakérni a régi opciót is. Aminek az volt a lényege, hogyha egy polcra felraktad, amit akartál, és tudod jól, hogy nem akarsz arra már pakolni, akkor lezártad. Ezzel amikor a könyvadatlapról indítottad a "polcra rakom" dolgot, a lezárt polc már nem szerepelt opcióként. Nekem még csak 10-14 polcom van, de igen van olyan amit befejeztem, és az, hogy rápakoljak már nem opció, és csak zavar a kiválasztásban. El se tudom képzelni, hogy mi lehet azoknál akiknek 100x polcuk van :D


13
Könyvek, listák, polcok kiadás éve szerinti rendezése

Jó lenne, ha lehetne a könyveket az eredeti kiadás, illetve az első magyar kiadás éve szerint rendezni.


-2
Könyveket polcra helyezéskor egyből "Szöveg címmelhez" társítani

Sokszor van, hogy amikor a polcra helyezek könyveket, egyszerre akár többet, nem szeretném, hogy a lista legvégére kerüljenek, hanem egy bizonyos helyre, és 10+ könyvet nehéz utólag, egyesével rendezgetni.
Könnyebb lenne, ha meg lehetne egyből adni vagy azt, hogy melyik sorszámtól kezdődjenek, vagy hogy melyik cím alá kerüljenek.


10
Random polc és lista elem
Jeffi 729d iktatva bővebben

Hogy a polcoknál és a listáknál is legyen olyan opció, hogy random könyv a polcról vagy a listáról :)
(bár lehet, csak nekem lenne jó) kerestem ilyet, hogy feljött-e, de nem találtam ötletként.


31
Lehessen egy polcon engedélyezni, hogy többször szerepeljen ugyanaz a könyv.

Míg a legtöbb polcnál nagyon hasznos, hogy egy könyv csak egyszer lehet fenn rajta (megakadályozva ezzel, hogy véletlenül többször felrakja az ember), vannak polcok, amiknél indokolt lenne a könyvek többszöri felrakása:
- kiadói sorozatok, amikben esetleg többször megjelent a könyv különböző borítóval (pl. Közmosz Fantasztikus Könyvekben kétszer is megjelent a Majmok bolygója);
- saját (fizikai) polcok tükörképei, magánkönyvtári példányok kategóriákba rendezése;
- stb.

Jó lenne, ha a nyílt/zárt kapcsolóhoz hasonlóan a tulajdonos bejelölhetné, hogy egy polcra lehessen többször feltenni ugyanazt a könyvet. Amikor egy ilyen polcra fel akarunk rakni egy már fennlévő könyvet, felugorhatna egy ablak, hogy mit szeretnénk: "Ez a könyv már fenn van a polcon. Szeretnéd hozzáadni még egyszer? Igen/Nem".


-3
Magánkönyvtári példányokat zárt polcra

Hello!
Érte(ni véle)m a koncepciót, hogy miért csak az adott könyvet lehet polcra tenni, és nem annak egy-egy kiadását (a nem zárt polcoknál elég nagy káoszt tudna okozni). De szerintem zárt polcoknál meg lehetne ezt engedni. Nem tudom, mi volt az alapkoncepció, de én konkrétan a saját - fizikai - polcaimat szeretném lemásolni itt.
Üdv,
Simy


7
Hozzászólást is lehessen polcra tenni.
ptagi 791d iktatva bővebben

Sokszor maga a karc nem is annyira fontos, viszont a hozzá érkező hozzászólások között találok olyat, amit megőriznék.
Pl. a mennyei mannás zónában egy kérdésre érkezik 45 féle recept, és én nem szeretném mindet őrizgetni, bogarászni folyton, de 3-4-et feltennék polcra, hogy kéznél legyen.


19
A polcokon kereshetőség bevezetése

Nagyon praktikus lenne, ha volna valami kereső funkció saját vagy mások polcaihoz. Legalább szerzőt és címet lehessen gyorsan megtalálni és ne minden egyes oldalt kelljen átlapozni. Ez terjedelmes polcoknál akár negyed- vagy félórás időt is igénybe vesz jelenleg. Egy keresősáv bevezetésével másodpercekre csökkenne az idő.


41
Lépegetés a kinagyított borítóképek között

Jobbra-balra nyilakkal gondolnám, anélkül, hogy ki kéne kattintani a polcra újra.


48
Ne csak a kívánságlistán és a várólistán, hanem mindenféle más polcon/listán is legyen csak szöveges (export) mód.

Aki nem ismeri a funckiót: http://moly.hu/bejegyzesek/kivansaglista-csak-szoveges-modban-is

Szerintem jó lenne, ha mindenféle más listát is lehetne exportálni, nem csak a kívánságlistát. (Nyilván az a leghasznosabb, de másnál is jól jönne.)


-6
linkek , szöveg megjelenítése

Ha egy könyv több polcon is szerepel , a hozzáfűzött megjegyzések pl: olvasási link , vagy szöveg minden polcon jelenjen meg ne kelljen , külön -külön hozzáírni a könyvekhez.


46
Privát tartalom választhatósága

Kicsit hiányolok egy 0,1 (nem/igen) típusú lehetőséget leginkább a polcok illetve a Várólista/Kívánságlista tekintetében.
Szerintem eldönthetőnek kéne lennie, hogy a Várólista/Kívánságlista/Polcok a nyilvánosságnak vannak-e szánva vagy a saját, privát profilomhoz szeretném hozzárendelni. Ezt továbbgondolva az efféle "magán" listákat is meg lehetne osztani figyelőkkel/figyeltekkel/ízlésőrökkel/Zónákkal, de itt is 0, 1.
Lényeg a lényeg, szerintem hasznos lenne, ha lehetne privát adatbázist is építgetni, illetve beállítani, hogy mit is szeretnék megosztani, és azt kivel.


50
Polc és lista elemei .XLS (excel) vagy más fájlban történő letöltése

Abban az esetben lenne hasznos, ha ki szeretnél nyomtatni egy sok könyvet tartalmazó polcot/listát A/4-es lapra. A jelenlegi helyzet nem engedi, hogy egyből egy lapon mindenféle scriptek ( !) * nélkül csak szöveg (könyvcímek) jelenjen meg. Lehetne .xls vagy .csv esetleg .doc fájl a letöltött dokumentum.

* példa

Arnaldur Indriðason: Hipotermia 84%

l

!
Kristina Ohlsson: Őrangyalok 91%


18
Mások polcain legyen jelölve,ha egy könyv a kívánságlistámon van

Sokan tesszük fel polcokra a cserélendő és eladó könyveinket. Ha megnézem valakiét,akkor jó lenne látni,hogy a kívánságlistámon szerepel-e valamelyik és ezért nem kéne külön megnyitni a könyv adatlapját. Lehetne jelölni akár egy pici csillaggal a cím előtt vagy után.


28
Mások listáján, polcán lehessen keresni

Pont most szembejött egy több, mint 1000 könyvet tartalmazó lista. Jó lenne, ha keresni tudnék rajta. Ugyanez jó volna mások polcainál is.


-4
Polcok elemeit lehessen hozzáadni listához

Nem a saját polcomra gondoltam, hanem például ha más polcáról látok több olyan könyvet ami beleillik a listámba, akkor ne egyesével kelljen hozzáadogatnom.


17
Polcról polcra másolás lehetősége

Sokszor, főleg kihívások polcon történő vezetése esetén jó lenne olyan funkció, amikor a könyvet egyszerűen átmásolom egy másik polcra, a hozzá tartozó megjegyzéssel együtt.


23
Adott polc alapján lehessen kérni egy egyszerűen formázott szöveget (.txt) a könyvek alapadataival.

Ez a funkció lehetővé tenné, hogy a felhasználók egy adott polcon lévő könyvekről listát kérjenek, ami tartalmazná a könyvek alapvető kiadási adatait, úgy, ahogy az az adatlapokon is látható. Ez nagyban segítené pl. kívánságlisták, bibliográfiák vagy kötelező olvasmányok szabatos listájának elkészítését és kinyomtatását. A listát megjelenítené, de akár letölthetővé is tehetné a Moly egyszerű .txt formában. (Ideális esetben UTF-8 kódolással.)

A kiadásokat érintően el tudnám képzelni, hogy választható legyen, a lista az összes, vagy a legutóbbi kiadást listázza csak.

Az ideális az lenne, ha a felhasználók valamilyen módon megszabhatnák, mely adatok és milyen formában kerüljenek a listára, de már egy egyszerű listázás is hasznos lenne szerintem.

Egy rövid lista valahogy így nézne ki:

-------------------------------------------------------------------------------

Ezt a könyves listát a Moly.hu generálta 2015. december 1-i dátummal, a következő polc alapján:
[http://moly.hu/polcok/nagyon-jo-konyvek-amiket-szeretnek-megkapni-karacsonyra]

Magyarország legnagyobb könyves közösségi oldala! Látogass meg minket!
Moly – Könyvek és barátaik

A(z) „Nagyon jó könyvek, amiket szeretnék megkapni karácsonyra” nevű polc összesen 3 db könyvet tartalmaz, ezek a polcon szereplésük sorrendjében az alábbiak:

(1.) Matr Ica – Zseb Elek: Szóviccek a magyar kultúrában
A fájdalom küszöbei egy átlagos magyar háztartásban
[ELTE Butaságtudományi Kar, Budapest, 1987
650 oldal · keménytáblás · ISBN: 9782475868465 · ASIN: 2475868461]

(2.) Kovács Rezső: Csuklós buszok elvi felépítése
Az ipari titkok, amikre még a CIA is kíváncsi volt
[Ikarust Sosem Felejtő Mérnökök Emlékköre / CBA, Tápióröcsöge, 2009
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9782857485934 · Illusztrálta: Würtz Ádám, Kő Szilárd]

(3.) Maximilian Augustine Rodin de la Merde (szerk.): A hipotetikus perpetuum mobile, mint szent grál
Az egyesített macska-pirítóskenyér termodinamikai elemzése a dialektikus materializmus tükrében, figyelembe véve a macskaszőrszíngenom Kolgomorov-komplexitását és annak hullámfüggvény-torzító hatását az esetleges dirac-i tengerben értelmezve
[Magánkiadás, Genf, Svájc, 2015 (e-könyv)
ISBN: 9782637482612 · ASIN: B00MF4CK1T · Fordította: ifj. Zseb Elek]
[Magánkiadás, Genf, Svájc, 2015
312 oldal · ISBN: 9782637482612 · ASIN: 263748261X · Fordította: ifj. Zseb Elek]


6
Lehessen polcról polcra tartalmakat másolni, esetleg adott kritériumok alapján.

Pl. összes könyv másolása egyik polcról a másikra, amik rendelkeznek a „vasút” címkével, ha könyvek egy adott csoportjából kigyűjtenénk egy kisebb csoportot.
Vagy pl. csak szöveges polcelemek másolása egyik polcról a másikra, ha egy ugyanolyan felépítésű, annotált gyűjtőpolcra van szükségünk bizonyos tematikus könyvcsoportok listázásához.


-1
Polcokon a könyvön jelenjen meg oldalszám

Jó lenne, ha tudnánk könyvhossz (oldalszám) alapján keresni a polcokon és nem kéne minden könyvre rámenni tételesen. Elég lenne az utolsó kiadás oldalszámát társítani a könyvhöz, ami épp a polcon van. Előny lenne, hogy egy pillantásra (rendezéssel akár) meg tudnám nézni rövid vagy hosszú könyvről van-e szó.


26
Polcelemnél kiadás beállításának lehetősége

A polcra pakolt könyveknél ne csak a borítót lehessen beállítani, hanem - ha az adott könyvhöz felvitték őket - a kiadási információkat is. Úgy, mint egy olvasásnál például, "Kiadás társítása" lehetősséggel.
A jegyzetmező természetesen továbbra is megmaradna.


15
Polcon és/vagy a várólistán is működjön az oldalszám-számláló

...nyilván ez is PRO-val, de hasznos funkció lenne.


37
A polcokat lehessen archiválni

Régen már volt ilyen, hogy a polcokat le lehetett zárni (pl. vége a kihívásnak, amit vezettél rajta, de szeretnéd emlékbe megtartani stb), így kikerült például a polchoz adás legördülő menüjéből stb, nekem nagyon hiányzik... mivel változott a lezárás szó jelentése, a visszahozott funkciót hívhatnánk pl archiválásnak...


6
Mások általam kedvencelt polcai listázhatóak legyenek a saját polcaim listájánál is.

Tudom, külön menüpontból listázható, elérhető, de jól jönne, hogy ha bemennék a polcaim közé, lenne ott valamilyen gomb, vagy valami lehetőség arra, hogy a saját polcaimról átváltsak a kedvencelt polcokra egy kattintással.


20
A polcokat lehessen csoportokba rendezni.

Akinek elég sok polca van, mint nekem is, annak szerintem ez jól jönne Kb. úgy képzelem el, hogy tetszőleges elnevezésű csoportokat, mappákat - mindenki nevezze, aminek szeretné -, lehetne létrehozni, és ezekbe beletenni a polcaimat. Aztán a polcaim listájában a meglévő szűrési opciók mellett ezeket a csoportokat is lehetne listázni.


8
Polcból készült listán jelenjen meg az adott polc linkje

Így például meg lehetne nézni a későbbiekben könnyen, hogy bővült-e a polc (ha nem saját), illetve ha saját akkor jobb lenne az összeköttetés a polc és a lista között. (Sok kihívásnál polcot kérnek, rajta az olvasási linkekkel, én viszont listán szeretem jelölgetni az olvasásaimat, mert szerintem sokkal átláthatóbb, és így könnyebb lenne az átjárás a polc és a lista között, mikor összegzem, hogy hol tartok a kihívásban.)
Esetleg lehetne a funkció ki/bekapcsolható.


19
Listák, polcok másolása, "klónozása"

Nagyon szeretem a listákat, olvasástervezéshez meg egy csomó kihíváshoz sokkal praktikusabbak, mint a polcok, ezért szeretnék sokat csinálni belőlük, de nem mindig van kedvem hozzá, mert sokszor ugyanazokat a könyveket kellene kézzel hozzáadnom az új listához, mint amiket már egy létező listához hozzáadtam. Pl. van 50 könyv a "mindenhol szembejönnek velem" listámon, és ebből 40 szerepel az "el akarom olvasni az 1001 kihíváshoz", 30 a "2015-ben akarom olvasni" listán, stb., és ezeket mind kézzel kell létrehozni. Ha lehetne másolni, akkor csak kitörölném azt a néhányat, ami nem kell, és már meg is lenne.
Ugyanez pl. máshogy: az 1001-es közérdekű listát jelölgetem, de ott az elemekhez nem tudok megjegyzést fűzni (pl. olvasási linket a kihíváshoz), ezért létre szeretnék hozni egy saját listát. Annak pl. neki se kezdek kézzel. Ilyenek.


-7
Lehessen polcokat, illetve címkéket összevetni.

A pontosabb címkézettséget, és így a kereshetőséget talán segítené, ha össze lehetne vetni a két, találomra kiválasztott polcon lévő könyveket, illetve a két, találomra kiválasztott címkével rendelkező könyveket. Az összevetés azt takarná, hogy ki lehetne választani két bármilyen polcot, illetve címkét, és egyszerűen, egy-egy kattintással ki lehetne listázni a csak az egyikhez, csak a másikhoz, illetve mindkettőhöz tartozó könyveket.

Például lehetne a moly.hu/polcok/osszevetes címen a polcokra vonatkozó funkció, ahol kiválaszthatok két polcot, „A” random polcot és „B” random polcot. Az oldal lehetővé tenné, hogy kilistázzam azokat a könyveket (lehetőleg borító nélkül), amik
1) csak az „A” polcon,
2) csak a „B” polcon,
3) az „A” polcon és a „B” polcon is rajta vannak.

A funkció nem segítené a polcokra helyezést, mindössze könyveket, pontosabban azok adatlapjaira mutató linkeket listázna ki. Hasonló elven működne az összevetés címkékkel is. Ha technikailag megoldható, esetleg lehetne egyben kezelni a polcok és a címkék összevetését.


49
A polcokat és a saját olvasmánylistát is lehessen címkék szerint szűrni.

Így rá lehetne keresni pl. arra, hogy ebben az évben vagy épp összesen hány zombis/kutyás/horror/angol nyelvű könyvet olvastam... :)


47
Teljes polcok/listák/sorozatok könnyű kívánság- vagy várólistára helyezése, ill. magánkönyvtárba felvétele (eladónak jelöléssel vagy anélkül).

Ez segítene a polcokon tárolt eladó könyvek és kívánságlisták migrálásában.