17
Junior moly

A fiatal (mondjuk 14 év alatti) molyoknak lehetne egy aloldalt létrehozni (nem tudom, ez mennyire megvalósítható), hogy egyrészt ne fussanak bele olyasmibe, ami nem nekik való (nem csak a kifejezett felnőtt tartalom, ami eleve tilos, annál sokkal több minden nem való nekik), másrészt könnyebben megtalálják a nekik való dolgokat.

Volt már ötlet a tartalmak korosztályi szűrésére, ez annak lenne egy másik lehetséges (?) megoldása.

Épp ma szóltak, hogy egy nyolcéves regisztrált, mert imád olvasni, és lelkesen jelölgeti a dolgait. Ezért gondolkoztam el rajta, hogy akkor oda kellene figyelnem a tartalmaimra, és eszembe jutott például a Todó kitálal a suliról, aminél leírtam az értékelésben, hogy hiába szánják gyerekkönyvnek (elvileg), véletlenül sem adnám alsósok kezébe. Azt is leírtam, hogy miért. Ha abban a tudatban kell írnom, hogy egy nyolcéves olvassa, nem is tudom, mit tudnék írni. Ezért lehetne jó egy külön junior moly a 14 év alattiaknak.

Vélemények


4

Ha mindig azon gondolkodnék, hogy kik is olvashatják, amit írtam, akkor nem írnék semmit. ;) Nem tudsz olyant írni, ami ne sértene valakit. Az a 8 éves meg, ha egyedül internetezhet, akkor előbb talál pornót, mint valami nem neki való tartalmat a Molyon.

Nem hiszem, a pornóoldalakra vannak szűrők, ha jól tudom. Lehet, hogy azt látják is, hogy milyen oldalt néz, de egy gyerekkönyv-értékelést nem éreznek veszélyesnek. (Gondoltam arra is, hogy tiltom, de ha ez valahogy kiderül számára, azt egészen súlyos visszautasításként élheti meg.)

Csabi 351d

Ja, vannak szűrők, már ha beállítják.
A tiltás amúgy sem megoldás semmire, mert mindent elolvashat, csak nem tud rá írni.
Amit írsz, az az egész internet problémája, a Moly sem fogja tudni megoldani. Ehhez minden egyes bejegyzést minősíteni kellene, hogy 18+-os-e (ki?), másrészt meg minden regisztrált valós korát is ellenőrizni kellene.
No de ez nem akadályozhatja meg persze a Molyt tulaját, hogy létrehozzon egy gyerekmolyt, de ez már üzleti kérdés.


1

Az otlet nem rossz de szerintem masodik fazisban sok baj lesz vele. "A gyerekemnek junior kontja van es akkor miert latja ezt a konyvet?"