146
Profil törlése, ha évek óta nem járt a molyon

Sokszor láttam olyat, hogy valaki regisztrált, majd soha többet nem lépett be. Ezeket a profilokat szerintem törölni lehetne.

Vélemények


42

Esetleg csak feltüntetni, hogy inaktív státuszú moly? Egy "inaktív" felirattal az adatlapon. Például 1 vagy másfél év után rákerülhetne és ha "aktiválja" magát akkor lekerülne a felirat.

petamas 1262d

Szerintem egy hónap után figyelmeztető e-mail, és mondjuk 6 hét után inaktiválás (ami egy belépéssel feloldódik) jó lenne. És inaktiváláskor az eladó/elcserélhető könyvei eltűnnének az oldalról.

SMesi 1260d

Javaslom, hogy egyéb közösségi tevékenysége is korlátozódjon. Értem ezt úgy, hogy pl. eseményeknél, kihívásoknál vagy törlődjön, vagy csak (amíg inaktív) ne jelenjen meg a résztvevők között. Így ha éppen sorsolás van ajándékozós eseménynél akkor nem kerül bele, illetve a kihívásgazdának se kell figyelembe vennie az inaktív tagot.

nola 362d

Kicsit továbbgondolva... jobb lenne, ha nem csak az adatlapon lenne feltüntetve, ha inaktív valaki, mivel ha már az adatlapján járunk, az utolsó belépés dátumából ez amúgy is látszik. Arra gondoltam, hogy lehetne az inaktív molyok neve mellett egy kis jel, ami jelöli, hogy az adott moly több mint egy éve nem lépett be az oldalra. Ugyanúgy, ahogy pl. a pro tagok neve mellett ott a kis P betű. Vagy akár fordítva, jelölhetné a rendszer az aktív tagokat, az inaktív tagok neve mellett pedig nem lenne semmi. Ahogy kivitelezhetőbb.


20

Csakis abban az esetben támogatnám, hogy ha tényleg nem léptek be a regisztráció napja után, legalább x évesek, nincsen semmilyen tartalmuk (karc, polc), nincsenek olvasott, magánkönyvtári, kívánságlistázott és várólistás könyveik, és kiküldünk egy udvarias figyelmeztetést nekik e-mailben. Ha egy bizonyos türelmi idő alatt nem lépnek be újra, akkor mehetnek az úgymond digitális levesbe.

csodabogyó 1273d

Ezekről a tagokról írtam én is.

fióka 1257d

Ez így esetleg elfogadható :). De csakis felszólítás és figyelmeztetés után.


15

Szerintem ha valaki hónapok, évek óta nem lépett be moly-ra, az nem valószínű, hogy megint használni fogja. Attól még, hogy @lejla kivételes eset, a nagy többségnél nem ez a tendencia. Vannak 4 éve inaktív molyok.
Szerintem 6 hónap inaktivitás után kéne küldeni az inaktív tagoknak egy e-mailt, hogy vagy jelentkezzen be, vagy törlődik a profilja. Utána pedig mondjuk még 3 héttel később is mehetne egy utolsó felszólítás. Ha erre sem reagál semmit, akkor nem érdekli az egész, így további 1 hét múlva törölhető lenne (ez összesen 7 hónap, szerintem ennyi türelmi idő elég kell, hogy legyen).
Amennyiben évekkel később mégis meggondolja magát valaki, akkor pedig ugyebár újra regisztrálhat, nem kerül neki semmibe.
Így többek között a neveket sem foglalják feleslegesen (mint például az én esetemben), valamint átláthatóbbá is válik a rendszer.
Példának okáért, az nCore-ról 8 hét inaktivitás után szó nélkül kitiltanak egy e-mail-es tájékoztatás keretében. Nem szólítanak fel, nem figyelmeztetnek. De ez nem a legfelhasználóbarátabb megoldás, ezért javasoltam a kétszeri felszólítást.


14

Alapvetően egyetértek azzal, hogy inaktív molyok profilját törölni kéne, mert feleslegesen foglalják a neveket (engem ez nem érint, de látom, hogy többeket igen), ám értem a többiek és Bencéék aggályait is, ezért lenne erre egy áthidaló ötletem, ami szerintem igen jó kompromisszum: x idő után - mondjuk 1 éves inaktivitás - nem törlésre kerülne a profil, hanem átnevezhetnék az adott személyt az adminok/modok/szerkesztők Inaktív_XY-ra (pl. az én nevem Inaktív_Marée_Noire lenne ez esetben), és rejtésre kerülnének a Piactérről, és mindezen változtatásokról kapnának egy e-mail értesítést. Nem tudom, hogy ilyet lehet-e csinálni (a piacteres rejtést), de hasznos lenne, nem nézegetnénk végig tökfeleslegesen olyan emberek eladó- vagy cserekönyveit, aki jelen sincs hónapok óta. ;) A név pedig felszabadulna, és mi azonnal láthatnánk, ha egy ilyen profilra tévedünk, hogy ne foglalkozzunk vele. :)
Esetleg később lehetne egy olyan zónát létrehozni, ahol a kihívásokhoz hasonlóan a tagokat lehetne jeleznünk, akik több, mint egy éve inaktívak, ezzel megkönnyítve a Moly munkatársainak dolgát. ;)


12

Nem értek egyet. Én ismerek egy-két olyan, már inaktív molyt, aki sokat értékelt és karcolt, amikor itt volt. És jók ezek a dolgai. Ne tűnjenek már el. Esetleg le lehetne zárni őket, mint egyfajta adatbázist.

csodabogyó 1236d

Azokra a molyokra gondoltam itt, akik regisztrálnak, majd többet nem lépnek be, tehát semmilyen aktivitásuk nincs.
Ezt írtam fent is...


11

Honnan tudod, hogy később nem kap rá kedvet?
Bencét kéne megkérdezni, hogy zavar-e valakit/valamit, ha valaki "csak úgy van".
Annyit szerintem lehetne rakni az eladó/elcserélhető könyveikhez pl. a könyvadatlapokon/a piactéren, hogy x hónapja lépett be utoljára, hogy ne kattintgassam végig a fél életemet, ha épp egy ilyen könyvre fájna a fogam :)


10

Szerintem azokat simán lehetne törölni, akik beregisztráltak, de semmi mást nem csináltak, még egy könyvet sem vittek fel. Csak a nickjük van az adatbázisban.Aki egy évig semmit sem csinál, még csak be sem jelentkezik, tényleg csak a neve van itt, az szerintem többet sosem jön ide. Csak a kíváncsisága vezette ide.


5

Egyetértek, az inaktív felhasználók lassítják a lekérdezést, nem építik a közösséget és aki egy nap mint nap új tartalommal előrukkoló oldalra nem lép be legalább egy évig az már valószínűleg nem is fog. Ha az e-mail fiókomba nem jelentkezem be félévig még az is törlődik.

fióka 1257d

Ami elég nagy baj, főleg, hogy semmilyen figyelmeztetést nem kapsz előtte. Nem támogatom a szó nélküli törlést, engem itt nem zavarnak az üres profilok. Meg lehet oldani másképp is.


4

Én nem értek ezzel egyet, már csak azért sem, mert én pontosan azt csináltam, amit Kisilidikó írt: beregisztráltam, amikor létrejött a moly, használtam is egy darabig, aztán valahogy elmúlt, évekig nem is jártam erre, aztán meg megint rátaláltam és azóta itt vagyok. Szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy simán megtörténhet, hogy egy inaktív felhasználó, akár évekkel később aktív tagja lesz a molynak. Szerintem semmiképp sem szabad törölni ezeket, de Bélabá ötlete nekem jónak tűnik, az inaktív-aktív jelzéssel. :)

csodabogyó 1255d

Hát, szerintem kevesen vannak, akik több év kihagyás után visszatérnek, főleg ha regisztráció után be se léptek, de Bélabá ötlete tényleg jónak tűnik!

brygusz 281d

egyet értek @lejla -val! én is ezeknek a molyoknak a táborát erősítem egyébként. beregisztráltam, majd egy év után talán inaktívvá váltam...pár évre visszatértem és azóta aktív vagyok. nem kellene általánosítani, hogy mindenki, aki inaktív törölhető...én is inkább azt az ötletet támogatom, hogy jelöljék a profil oldalon az inaktivitást egy idő után....sosem lehet tudni, hogy az ember életében mi jön, ami miatt inaktív lesz bizonyos oldalakon


4

Én is örülni, ha ki lehetne szűrni az inaktív felhasználókat. Én szerintem 1 év után, ha nem lép be, automatikusan kapjon e-mailt. Aztán pár nap haladékot, hogy eldönthesse marad-e vagy sem. Utána kapjon inaktív státuszt még egy ideig, míg vissza tudja állítani a dolgait. Azt követően kapjon még egy emailt, hogy törlésre kerül. Ha akkor sem válaszol, én nyugodt szívvel törölném.


1

Hát, igazából ez most megvan. Minden üres, vagy szinte teljesen üres profil törlődik, amit már egy éve nem használtak. Ha valaki mégis szeretne ennél precízebb verziót, érdemes új ötletként felvinni! :)

petamas 223d

Felvittem új ötletként az én verziómat: http://meta.moly.hu/posts/1185