-3
Magánkönyvtári példányokat zárt polcra

Hello!
Érte(ni véle)m a koncepciót, hogy miért csak az adott könyvet lehet polcra tenni, és nem annak egy-egy kiadását (a nem zárt polcoknál elég nagy káoszt tudna okozni). De szerintem zárt polcoknál meg lehetne ezt engedni. Nem tudom, mi volt az alapkoncepció, de én konkrétan a saját - fizikai - polcaimat szeretném lemásolni itt.
Üdv,
Simy

Vélemények


2

A polcon be tudod állítani, hogy melyik borítót mutassa, ha az adott polcelem melletti fogaskerékre kattintasz. Ez nem elég? Vagy többször szeretnéd felrakni ugyanazt a könyvet?

simy69 893d

Igen, pontosan ezt szeretném. Ahogy fent is írtam: a zárt (magán)polcaimat a moly-on arra szeretném használni, hogy a valós - fizikai - polcaim másolatai legyenek. Azt gondoltam alapvetően ez is lenne a funkciójuk, nem (mármint a zárt polcoknak)?

petamas 890d

Nem teljesen - alapvetően a polcok arra valók, hogy valamilyen szempont szerint össze tudj gyűjteni rajtuk könyveket - nem példányokat vagy kiadásokat, hanem magukat a könyveket. (A szempont lehet egy témához kapcsolódás, vagy egy sorozat elemei, vagy valamilyen díjjal kitüntetett könyvek, stb. A saját példányaid kategorizálása kicsit határeset.)

A nyíltság / zártság csak azt jelenti, hogy más belepiszkálhat-e a polc tartalmába, vagy csak te pakolhatsz fel rá. A nyílt polcok olyanok, amiknél azt szeretnéd, ha mások segítenének a gyűjtésben (pl. "pakoljátok fel ide a szerintetek nagyon jó, max. 100 oldalas könyveket"), a zártak meg olyanok, amiket te akarsz teljes egészében kialakítani.

Azt nem tartom jó ötletnek, hogy példányokat lehessen felpakolni, de annak lehet értelme, hogy egy polcon bekapcsolható legyen az, hogy többször is felrakhatóak legyenek rá könyvek. Ebből asszem ki is írok egy új ötletet.

petamas 890d

Itt is van az ötlet: http://meta.moly.hu/posts/672