32
Lehessen egy polcon engedélyezni, hogy többször szerepeljen ugyanaz a könyv.

Míg a legtöbb polcnál nagyon hasznos, hogy egy könyv csak egyszer lehet fenn rajta (megakadályozva ezzel, hogy véletlenül többször felrakja az ember), vannak polcok, amiknél indokolt lenne a könyvek többszöri felrakása:
- kiadói sorozatok, amikben esetleg többször megjelent a könyv különböző borítóval (pl. Közmosz Fantasztikus Könyvekben kétszer is megjelent a Majmok bolygója);
- saját (fizikai) polcok tükörképei, magánkönyvtári példányok kategóriákba rendezése;
- stb.

Jó lenne, ha a nyílt/zárt kapcsolóhoz hasonlóan a tulajdonos bejelölhetné, hogy egy polcra lehessen többször feltenni ugyanazt a könyvet. Amikor egy ilyen polcra fel akarunk rakni egy már fennlévő könyvet, felugorhatna egy ablak, hogy mit szeretnénk: "Ez a könyv már fenn van a polcon. Szeretnéd hozzáadni még egyszer? Igen/Nem".

Vélemények


1

Az jutott eszembe erről, hogy jó lenne, ha igazából választani lehetne, hogy adott polcra szeretnéd-e, hogy bámiből lehessen duplikát...
Nem gondolom, hogy új ötlet kéne erre, de pl sokan gyűjtenek polcra mások karcolta recepteket, képeket, én szerencsesüti idézeteket, és nálam pont az a zavaró, ha kétszer felkerülhet ugyanaz. Ha választhatnánk, hogy adott polcon bepipálható a duplikát, akkor felkerül, ha kihúzzuk, akkor nem kerül fel kétszer.