18
Kihívások nehézségi szintjének szabályozása

A kihívások között látható, hogy nagyon kevés nehéz, és közepes kihívás van, és nagyon sok könnyű, aminek oka az egy könyves kihívások, meg az, hogy sokan egyszerűen könnyűnek jelölik a kihívásaikat és igazából nem azok, és fordítva is: van hogy egy nehéz kihívást röhögve megcsinálok egy hét alatt. Tudom, hogy lehet szavazni is a kihívásokra, de sokszor ez nem hatásos.
Ezért lehetne szabályozni időtartam, könyvek száma, könyvek szabályozottsága (10 könyvet műfaj szerint, vagy 10 konkrét könyvet kell e elolvasni) illetve a könyvek hozzáférhetősége szerint (ha olyan könyv vesz részt a kihívásban, ami ritka, akkor a kihívás emiatt nehezebb is lesz)
Tehát ha valaki kihívást indít, akkor nagyjából meg legyen határozva hogy a szintje, és ne legyen az, hogy a könnyű nehéz és fordítva.

Vélemények


2

Régen szabályozva volt (egy évre vetítve 1-3 olvasás: könnyű, 4-7: közepes, 8+ nehéz), de sok volt a panasz, hogy igazságtalanok a szabályok, mert nem csak ettől függ. Úgy tudom, emiatt lett a szavazós verzió; viszont nekem is jobban tetszene egy korábbinál kicsit összetettebb szabályrendszer.


1

Szerintem a lényeg az lenne hogy ne csak az olvasások számát hanem a szabadságát is nézzük, tehát havi "legyen a borítóján betű" nem biztos hogy nehéz, de már minden hónapban egy adott könyv elolvasása sokkal nehezebb.
Sok kihívás ezért lesz elszínezve mert elég sokan csak kattintgatnak és valójában nem értelmezik, hova mit kell vinni.
Egyébként mikor az adminok soroltak akkor is ez volt a baj, náluk mondjuk minden könnyű volt, amit élő ember tudott teljesíteni.


1

A darabszám és az időtartam, de még az oldalszám sem mindig mérvadó; ami igazán eldöntené egy kihívás nehézségi fokát, az inkább a hozzá szükséges könyvek nehézségi foka lenne. ("Olvasd el a Bibliát" vs. "Olvasd el Lőrincz L. László összes műveit" - nem biztos, hogy a második a nehezebb, dacára a mennyiségnek.) Ezt viszont lehetetlen objektíven megítélni, mert kinek ez a könnyű olvasmány, kinek meg az. Én a magam részéről imádom például Esterházyt, a habkönnyű romantika címszóval emlegetett alkotásokkal viszont engem személy szerint vallatni lehetne...