-4
Értékelések utáni plecsni

Hasonlóan az olvasásokhoz, lehetne egy ilyen is. Teszem azt 50 értékelés után jár egy plecsni, aztán még 50 után még egy ... stb. Ezzel is lehetne erre ösztönözni az olvasókat.

Vélemények


5

Részemről ezzel ott a gond, hogy normális értékeléseket szeretnék olvasni, nem plecsniért összecsapottakat. Plecsnigyűjtő vagyok, magam ellen is beszélek, de szerintem brutálisan "hígulnának" az értékelések egy ilyentől... :(

petamas 750d

Mondjuk már így is elég hígak sokszor, amikor egy kihívásnál nincs kikötve, hogy milyen hosszú legyen az értékelés. :(


-1

Ezt már tavaly én is felvetettem, mint achievement (jutalmazási) rendszer.
Ahogy a játékokban is vannak ilyenek, minden apróságra ki vannak találva. Pl. az egyik játékban van olyan is, hogy x magasságból ha leesel és túléled, akkor kapsz egy plecsnit, vagy fél perc alatt megkergetsz 20 tyúkot, akkor megint, vagy autóval ugratsz és közben szaltózik több, mint 15-öt az autó, akkor megint, ilyesmi. :D

Ezzel az az egyetlen gond, hogy minden apróságra külön meg kéne írni, hogy működjön, plusz le kéne hozzá gyártani a plecsniket is, amiknek értelemszerűen valamiben máshogy kellene kinéznie, hogy mindenki lássa, ez nem kihívásos plecsni, hanem jutalmazásos.
De a fő probléma inkább az, hogy a Moly adatbázisa automatikusan figyelje az összes felhasználó tevékenységét, hogy utána tudjon számolni ki hol tart, melyik achievement teljesítése után melyik plecsnit érdemli meg, ugyanúgy, ahogy az "1 éve moly", "2 éve moly", stb. plecsnik.
Előre le kéne programozni mindent, pl. ha valaki 200-szor írja le azt a szót, hogy "máskülönben", akkor utána kapjon egy mittudomén "A máskülönben mestere!" plecsnit. Vagy ad 20 könyvre 5 csillagot, akkor "Csillagharcos" plecsni, vagy naponta több, mint 10 órát lógott a molyon, akkor "Ilyen hát egy született moly!", vagy valaki mondjuk több, mint 1 hete nem lépett be, akkor "Molytalanság!", és akkor ezeknek még kéne egy külön oldal, amolyan gyűjtőoldal, ahol gyönyörködhetsz bennük, plusz mindegyikhez pár mondat, hogy miért kaptad.
Viszont ezeket mind-mind egyesével ki kell találni, ötletelni rajta, hogy mi után adjon a rendszer jutalmat.