15
Metan keresés minden ötletben nem csak adott státuszúban

Eszembe jutott pár dolog, amire felvenném itt az ötletet, de nyilván előtte megnézem, hogy szerepel-e már. Viszont nincs olyan opció, hogy minden ötletben keressek, csak adott státuszúban lehet (pl.: iktatva, új). Tehát, ha meg akarom nézni, hogy ami eszembe jutott új ötlet-e (új vagy iktatott), vagy elutasított, akkor az három keresés, amit könnyen elfelejtek és végül csak az iktatvát nézem meg. Lehetne olyan opció, hogy mindben keressek egyszerre? Utána úgyis finomítható a dolog a többi taggel.


32
Kapjunk értesítést a frissünkben a metás ötletek sorsáról is

Ha írok egy ötletet metára, és azzal történik valami - változik a besorolása, átkerül az újból az iktatottba, valaki hozzászól stb. -, arról értesüljek a frissből. Hogy ha szavaznak rá, arról is kapjunk-e frisset, az már részletkérdés, bár szerintem elég praktikus lenne. Így egyszerűen figyelemmel tudnánk követni a metás ötleteink sorsát.


5
'stackexchange.com' használata a meta.moly.hu-ra

Programozóként rengeteget használom a http://stackexchange.com szolgáltatás al-oldalait, szerintem roppant jó rendszert találtak ki a kérdés-felelet problémakörre. Nézegetve a meta.moly.hu-t, ami nagyon hasonló (bár itt ötlet-felelet inkább a megközelítés), érdemes lenne esetleg ezt a "motort" használni erre.
Mert pl. itt nem tapasztaltam, hogy felkínálna a rendszer korábbi ötleteket, amikor egy újat kezdek beírni, jelentősen csökkentve ezzel a duplikációk lehetőségét.


-11
E-mail új ötlet felvetéséről

Szerintem jó lenne, ha az új ötletekről érkezne e-mail, így azonnal lehetne reagálni rájuk.


17
A felhasználók "saját" oldalán lehessen az ötleteiket időrendben is rendezni, ne csak népszerűség szerint, és lehessen szűrni a már elkészülteket.

Így átláthatóbb lenne az oldal.


15
Az ötletek elbírálásának leírása

Gyűlnek az ötletek, szavazunk rájuk, de nem látszik, hogy kb milyen időszakonként fogadják el őket.
Mi alapján fogadják el őket, és mi az a sorrend, ami alapján elkészülnek azok, amik elkészülnek?
Értem ezalatt, hogy futnak még olyan ötletek, amikre nagyon sok szavazat ment, de elkészült olyan, amire csak néhány pozitív szavazat jött. Nem mindegy továbbá szerintem az sem, hogy milyen régi egy ötlet. Ami pl már 2-3 hónapja fut és 6 szavazat érkezett rá nyilván a közösségnek nem olyan fontos, mint amelyik 2 hetes, és van már 80 pontja. Illetve ez a minuszosokra is érvényes és az elutasításra is. Mikor, mi alapján utasítódik el egy-egy ötlet?
Jó lenne erre egy objektív leírás.


20
Belépéskor megjelenhetnének a nekünk címzett hozzászólások, mint "friss"

Ugyan e-mail értesítő van arról, hogy új vélemény érkezett, de az e-mailből nehéz megnyitni a tartalmat (legalábbis nekem). Illetve ha hosszabb ideig nem sikerül belépni a metára, akkor az x véleményt egyesével kellene megnyitni e-mailből, ami szintén macerás. Jó lenne egy helyen megtalálni a még nem látott válaszokat.


16
A meta.moly oldalon lehessen figyeltként megjelölni egyes ötleteket

Van olyan ötlet, amivel kapcsolatos véleményeket, hozzászólásokat szívesen figyelemmel kísérném, de most már olyan sok van belőlük, hogy nagyon nehéz visszakeresgélni.


20
Legyen Metán is "maradj bejelentkezve" pipa.

Így nem kellene mindig újra bejelentkezni, ha újraindítom a gépet/böngészőt.


14
meta.moly.hu-n a hozzászólások időrendjében is jó lenne rendezni az ötleteket.

Ha pl. érkezik hozzászólás egy ötlethez, a hozzászólás időpontja szerint is rendezze az ötleteket. (tudom, amihez hozzászóltam/értékeltem, azokat küldi e-mailben, de vannak olyanok, amik számomra semlegesek - tehát nem értékeltem sem fel, sem le -, de a hozzászólások érdekelhetnek)


40
Ha a Molyról lépek át a metamolyra, ne kelljen bejelentkeznem újra. És legyen "Emlékezz rám!" opció bejelentkezésnél, mint a Molyon.

Mert állandóan újra be kell jelentkeznem, és lusta vagyok...


-6
Lehessen metára is bejelentkezni Google és Facebook felhasználóval.

Én pl. ritkán lépek be sima jelszóval, most is gondolkoznom kellett, hogy mi lehet. Mindig a Google-felhasználómat használom.


19
Metamolyon kilistázhatná az összes véleményemet is a nevemre kattintva, nem csak az ötleteimet.
JamiC 1467d iktatva

31
Meta: adott szavazatok látsszanak.

Szerintem nem mindegy, hogy 1-1 vagy 120-120 a fel- és leszavazások mennyisége.