-3
Molyos kitüntetés a sorozatoknak

Amikor egy sorozat lezárul, autómatikusan készüljön hozzá egy moly-os kitüntetés, akár egy listán bejelölős módon ahogy a nagyobb lélegzetvételű tematikus listáknál vagy az alkotós kitüntetéseknél.

Így elkerülhető lenne az a probléma, hogy a felhasználók által létrehozottak között vagy fut még egy élő kihívás vagy nem.

Így a felhasználói kihívások is kreatívabbak lehetnének annál, hogy olvasd el a .... sorozatot, ami elindult x éve, de az ember az utolsó hónapban esik be és így esélye sincs teljesíteni.


22
Lehessen polcra tenni egy teljes sorozatot.

Ezt úgy képzelem el, hogy kiválasztom, melyik sorozatot szeretném feltenni a polcra, akkor egy cím alatt külön listában látszik a polcon a sorozat összes része, és a borítók is egy külön egységben, elkülönülve a polcra rakott egyéb könyvektől, vagy egyéb sorozatoktól. Az adott sorozatot polcelemként egyben lehessen le-fel mozgatni, átrendezni a polcon.


-2
Sorozatok rendezése időrendben

Ahogy a listákat és a polcokat, úgy a sorozatokat is jó lenne időrendben is sorbarendezhetővé tenni.


14
Kibeszélő

Kellene egy olyan funkció, ami működésre azonos a Karcokkal, csak éppen arra való, hogy abban célzottan és spoiler jelzés nélkül bármit meg lehessen beszélni, alapvetően a tartalomról, a szereplőkről, illetve minden spoiler jellegű dologról.
Ezt csak konkrét könyvhöz (esetleg sorozathoz) lehetne kötni.


18
Olvasmánylistánál elolvasott / elkezdett sorozatok

Tegnap vettem észre ezt a funkciót amit szívesen használnék, mivel azok közé tartozok akiknek rengeteg elkezdett sorozatuk van. Szerintem használhatóbb lenne, ha az elkezdett sorozatok listában nem csak olvasottnak, hanem félbehagyottnak is lehetne jelölni, ami az elolvasotthoz hasonlóan egy külön listába kerülne, így létrehozható lenne egy olyan lista, amin a követett sorozatok lennének, de a félbehagyottak se vesznének el. Van amit én pl azért hagytam félbe, mert nem jelent meg eddig több része, de ez még nem azt jelenti, hogy egyszer nem folytatnám, viszont jó pár ilyen van és így nagyon hosszú marad a listám, ami miatt nem egyszerű átnézni. :)


23
Szép linkeket a sorozatoknak is

Ahogy a könyveknél van.


10
Lehessen szűrni a sorozatokat

Konkrétan nyelv szerint. Ha én csak a magyar nyelvűekre vagyok kíváncsi, akkor csak azokat szeretném látni. :)


5
Könyvajánlás kiadói sorozathoz

Többször belefutottam olyanba, hogy ha van egy kiadói sorozat, akkor nem lehet könyvet ajánlani, nincs fogaskerék. Sokkal könnyebb lenne így ajánlani a sorozathoz tartozó könyveket, mint hogy a címkeigényléshez megkeresni melyik könyveket, és melyik sorozathoz szeretnék hozzátenni. Aztán ajánlás után vagy az adminok közül valaki, vagy a sorozat szerkesztője ellenőrzi, hogy helyénvaló-e a könyv akkor engedélyezi, vagy ha nem, akkor elutasítja, plusz ír hozzá egy elutasító választ.


-1
Sorozatokhoz cimke, link, polc - jó lenne ha menne a sorozat többi részéhez is

Ugyanúgy mint a cimkés ötletemnél (http://meta.moly.hu/posts/583) , ez a funkcionalitás mehetne a linkek hozzáadásánál és a polcra tevésnél is szerintem.


12
Sorozat párbaj

Ahogy a könyveknél lehet párbajoztatni az általunk olvasott könyveket, a sorozatokat is meg lehetne versenyeztetni.


20
Sorozatok szűrése - már lezárult sorozatok jelzése

Jó lenne, ha a sorozatok listájában nem csak az adott sorozathoz tartozó könyvek borítóját és számát látnánk, hanem valamilyen módon jelölve lenne, hogy az adott sorozat már lezárult. Nem tudom ki hogy van vele, én nem szeretek úgy elkezdeni egy sorozatot, hogy ki tudja mikor jön a következő része, folytatják-e egyáltalán. Egyesével kattintgatva az adott sorozat lapján látható, hogy lezárult-e már, én viszont le szeretném szűrni a listát is, hogy kattintgatások nélkül tudjak válogatni a véget ért sorozatok között :)


5
Könyvadatlapról sorozatadatlap könnyebb elérése

Egy sorozat tagjának adatlapjáról jelenleg ha rákattintok a cím melletti sorozat névre, feldob egy ablakot, ahol ugyan látom a sorozat tagjait, de linkelni nem tudom. Legyen a jobb felső sarokban ott a kék nyilacska, hogy könnyen átnavigálhassunk a sorozat adatlapjára.


14
Sorozatadatlapon látsszanak a címkéi

Néha sötétben tapogatódzom, hogy ezt vajon már rátették-e, ill. ami még rosszabb, hogy leszedni se lehet őket.


62
Mennyire függnek össze a sorozat részei?

Jó lenne valami mód arra, hogy rájöjjünk mennyire függnek össze egy sorozat részei.

Vannak sorozatok, ahol mondjuk a foszereplo ugyanaz, de gyakorlatilag mindegyik könyv egy teljesen különálló regény.
Ugyanakkor vannak sorozatok, ahol teljesen a levegoben marad a cselekmény, elképzelhetetlen, hogy ne olvasd tovább (már ha megjelent)

Szerintem ez egy fontos információ lehet annak aki neki akar állni egy sorozatnak (ugyanúgy mint pld a „Ez a sorozat lezárult”, amit nagyon szeretek látni), kíváncsi voltam létezik-e valami mód arra, hogy ezt megtudjuk.

Nem tudok 100%os ötletet mondani, hogyan nézne ki ez a dolog, de valószínuleg a sorozat-ablakban talan valahogy meg lehetne jeleniteni a dolgot.

Ha ötleted van, akkor írd le ide.


37
Sorozatok % szerinti rendezése

Csillagozás szerint van rendezve a sorozatok menü opcio az ABC( ami keresni tökéletes), lehetne egy %-os lista is, mivel már van ilyen adat is, a sorozatok menüben lehessen erre is szűrni, ne csak csillagra és ABC-re.


23
Sorozatok adatlapjának kibővítése

A könyv- és alkotói adatlapokhoz hasonlóan képzeltem el. Tehát lehetne a sorozatokat (csillagozással illetve szövegesen) értékelni, és címkéket, idézeteket, kihívásokat, karcokat stb. csatolni hozzájuk, szóval a könyvadatlapok menüjének mindazon elemeit, amelyeknek egy sorozat esetében is van értelme. Lehetne "Ha tetszett, olvasd el ezeket is" menüpont is a sorozat-adatlapokon.


21
Cimke + könyvsorozat

Láttam olyant, hogy egy sorozat egyik részénél volt vagy 10-15 cimke, míg a köv résznél csak vagy 4-5 cimke volt.
Az történt, hogy az emberek betettek egy cimkét az egyik részhez, de nem tették be a más(od)ik (s harmadik) részhez.

Szerintem egy apró fejlesztés segíthet ezen:

Az "új cimke" ablakban a Hozzáadás gomb mellett lehetne egy pipa "A cimke mehet a sorozat többi könyveire is", amit ha pipál a felhasználó, akkor nem kell külön külön megnyitni majd azokat is ugyanaz a cimke miatt. Ha van beteszi, ha mar ott van, akkor nem csinálna semmit.

(Nem kellene automatikusan ezt a cimkét mindenhova menteni, vagy kipipálva hagyni alapértelmezett beállításnak, mert lehet vannak olyan sorozatok, amelyek részei nincsenek olyan nagyon összekötve)

Udv


25
Sorozatokat egyszerre lehessen "Irreleváns" jelzővel ellátni

6-8 részes sorozatoknál, mire egyesével végigkattintgatok... a sorozat adatlapján nem lehetne jelölni egy kattintással az összeset? :)


15
befejezett sorozatok, nyelvek szerinti besorolás

Éppen nézegettem a sorozatokat, amikor véletlenül a jobb oldalra tévedt a tekintetem és elcsodálkoztam, hogy csak "Összes sorozat" létezik. A Könyveknél is vannak egyéb lehetőségek, ezért gondoltam, hogy a sorozatoknál is lehetne egy olyan például, hogy "Befejezett sorozatok". Szerintem ez azért is lehetne jó ötlet, mert talán nem csak én vagyok az egyetlen, aki befejezetlen sorozatokba nem szívesen kezd bele. Még arra is gondoltam, hogy esetleg nem csak kedvencelés/ábécérend szerinti besorolás, hanem akár nyelvek szerinti is lehetne és ez azért jutott eszembe, mert a magyar és angol nyelvű változat is szembejött velem és kicsit megzavart


38
Sorozatokat egyben is lehessen listázni

Lehet, hogy csak nekem probléma, hogy ha kinézek magamnak egy új könyvsorozatot, vagy kiadói sorozatot, és szeretném begyűjteni mindet, akkor egyesével rakosgassam őket kívánságlistára, vagy épp várólistára, vagy csak sima listára. Jó lenne, ha lehetne ezeket egy gombbal egyben is a különféle listákra pakolni :)


6
Tekintettel más nyelvek nyelvtani szabályaira, a „sorozatosítás” támogassa a „Sorozatnév X: Kötetnév” formátumú könyvcímeket is a „Sorozatnév X. – Kötetnév” formátum mellett.

A jelen állapot az (pl. sok angolul kiadott mangánál, ahol minden kötetnek van egy külön címe), hogy a „sorozatosításhoz” a címeknek az alábbi formában kell lenniük:
„Sorozatnév X. – Kötetnév”

Ezt a formát kénytelen használni minden nem magyar könyv is, ami szembemegy a Moly súgó azon kitételével, hogy minden könyvet a kiadási nyelvének megfelelő szabályok szerinti címzéssel vigyünk fel. Ha szigorúan vesszük a súgót (és a kérdéses nyelv szabályait), akkor kb. a magyaron és a németen (és talán a japánon) kívül az összes többi nyelven kiadott könyvnél az alábbi formátum a helyes:
„Sorozatnév X: Kötetnév” (kettősponttal, de pont nélkül)

Tehát javaslom, hogy a „Sorozatnév X. –” mellett a rendszer támogassa a „Sorozatnév X:” formát is, mint címből kiemelhető előtag, amit nem kell az adatlapon a cím részeként mutatni.

A teljességhez hozzátartozik, hogy a rugalmasság jegyében az ideális az lenne, ha ezek mind támogatva lennének:
„Sorozatnév X. –”
„Sorozatnév X –”
„Sorozatnév X.:”
„Sorozatnév X:”
„Sorozatnév X :” (a francia szabály szerint, ha jól tudom)
ahol magában a sorozatnévben is előfordulhatna mind „–”, mind „:” karakter is.


241
Lehessen értékelni komplett sorozatokat is, ne csak egyenként a köteteket.

Általában egy-egy sorozat utolsó köteténél vetemedik ilyesmire az ember (vagy nem...), de ez nem lenne szükségszerű, ha lehetne az összbenyomást is véleményezni, megosztani.
Mondjuk olyan kikötéssel, hogy a sorozat minimum 75%-át olvasni kell hozzá (hátha nem jut el 100%-ig valaki, mert annyira nem tetszik neki).


72
Sorozatadatlapon százalékos jelzés, hogy a sorozatban éppen hol tartasz.
george08 1712d iktatva

181
Én és ... a sorozat/alkotó

Én és a könyv mintájára lehetne
1. én és a sorozat és
2. én és az alkotó oldal is