26
Kiadói sorozatok a kiadó oldalán

Jó lenne látni a kiadó profil oldalán, hogy egy adott kiadónak milyen sorozatai vannak. Itt elsősorban a kiadói sorozatokra gondolok, bár a többi is érdekes lehet. Oldalt menüben vagy akár szűrőként is megjelenhetne.


0
Kiadókhoz wikipedia cím és logo

Kiadóknál lehessen megadni wikipédia címet is, és képet a logojukról. Csak mert hogy így könnyebb beazonosítani, hogy melyik könyvek melyik kiadóhoz tartoznak.
A wikipédia meg, hogy ott utána lehessen olvasni a kiadóknak.


31
szűrés kiadóra

Sokszor van megadva kihívásnál, hogy olvastam-e XY kiadótól. Vagy a már olvasottaknál vagy a várólistámon lehessen szűrni. De az is jó, ha a kiadó oldalán a legördülőben nem csak a várólistámon, kívánságlistámon lévőkre lehetne szűrni, hanem pl. az olvasott könyveimre.


7
A könyvek megjelenési időpont szerint rendeződjenek kiadónként

Jó lenne, ha a kiadói felületeken az "Időrendben" rendezés nem a molyra feltöltés időpontja, hanem a megjelenési időpont szerint listázná a könyveket. A rég megjelent kötetek újonnan felvitelével azok előre kerülnek, s így az új kiadásokkal vegyesen nem túl áttekinthető a felsorolás. Az új megjelenések valószínűleg többeket jobban érdekel, ha egy kiadó könyveire kíváncsi.


46
Kiadót is lehessen értékelni (az alkotóértékelések mintájára)

Én sokszor szívesen jelezném, ha egy kiadó könyvei, bár érdekelnek, de pl. botrányos mennyiségű szedési hibát tartalmaznak, esetleg a kiadó hozzáállása a olvasókhoz kritikán aluli, vagy éppen kiemelkedő, stb., és szívesen tájékozódnék számomra ismeretlen kiadókról ezen a módon.


77
Kitüntetés kiadóknak

Vannak ugye a kitüntetések írók/költőknek, arra gondoltam lehetne ilyen kitüntetés a kiadóknak is. Mondjuk 50 vagy 100 (vagy több) adott kiadónál elolvasott könyvhöz.


43
Lehessen kiadókat figyelni (nem kiadói profilokat)

Van egy kupac kiadó, akiknek érdekelnének az új megjelenései. Tök jó lenne, ha lehetne figyelést beállítani ezen kiadók könyveire, vagyis hogy jöjjön fel a frissemben, ha új könyvadatlap/kiadás kerül fel a kiadóhoz, hasonlóan az alkotók figyeléséhez.

Persze akinek van kiadói profilja, az valószínűleg ír karcot az új megjelenéseiről, de jó lenne közvetlenül a megjelenéseiket figyelni, ill. azoknál is információkhoz jutni, akiknek nincs saját profiljuk.


43
A kiadó adatlapján lehessen "Amiket olvastam" könyvekre szűrni

Már lehet olyanra szűrni, hogy megvan, nincs meg, kívánságlistán, várólistán. Lehessen szűrni "amiket olvastam" kategóriára is. :)


47
Kiadói profilon kiadói sorozatok

Az alkotói adatlapokhoz hasonlóan jelenjen meg, hogy az adott kiadónak milyen sorozatai vannak:
Könyvmolyképző: Vörös- Arany Pöttyös, Sötét Örvény, stb.
Pioneer Books: Pipacs, Margaréta, Búzavirág
Móra: LOL könyvek
Maxim: Dream és Mont Blanc válogatás
Stb.


4
A betűrendbe rendezést (és megjelenítést) segítendő, lehessen megadni az alkotó- és kiadói nevekhez úgynevezett rendezőkulcsot/aliast.

Nem feltétlenül felhasználói funkció kell, hogy legyen, de jól jönne, ha legalább a szerkesztők meg tudnának adni egyes adatoknál külön megjelenítendő, és külön rendezést segítő formákat az adott alkotói, illetve kiadói adatlapokon. (Akár a rendezőkulcs/alias kijelzése és vonatkozó hibajelzések után.)

Például nevek esetén, ha külföldi a szerző, a rendezőkulcsban a családneve lenne elöl, hogy ábécésorrendbe lehessen rendezni. Nem latinbetűs írást használó, pl. orosz vagy japán nevek esetén a rendezőkulcsban lehetne megadni a rendezéshez (is?) használt romanizált, latinbetűs alakot.

(Az ötletet a Wikipedia alapjául szolgáló MediaWiki szoftver adta.)


32
A kiadó adatlapján legyen olyan szűrési lehetőség a könyvek között, hogy amit már olvastam és amit még nem olvastam.

8
A kiadói adatlapokon legyen olyan lehetőség is, hogy „Név javítása”.

Maga a kiadónév az egyetlen olyan eleme a kiadói adatlapoknak, amit körülményes jelezni, ha hibás. A funkció nagyban segítené a „Press”-re végződő kiadónevek felszámolását.


103
Lehessen a kívánságlistán kiadóra is szűrni.

Főleg az adott kiadó akciójakor ez igen jól jönne.
szerk(gyberna): Ez ne csak a saját kívánságlistánkkal működjön, hanem akárkiével, és akkor is, ha nem állított be kiadást (ekkor az összes kiadót vegye figyelembe)