4
Karcíráskor zóna hozzáadásánál az összes zónát listázza, ne csak amit figyelünk
evii29 41d iktatva bővebben

Vagy ha nem is listázás, akkor kereső legyen, mint könyvek hozzáadásánál


11
Olyan molyt is lehessen zónából kitiltani, aki nem tagja az adott zónának

Többször tapasztaltam, hogy az egyik zónámban több moly sorozatban hagyja figyelmen kívül a zóna szabályzatát és annak értelmezése nélkül ír karcot, ám mivel nem tagjai az adott zónának, nem tudom kitiltani őket. (Csak a karcukat eltávolítani a zónából, ami hosszú távon fárasztó, tekintettel arra, hogy bármikor visszarakhatják - és vissza is teszik.)


20
Ha tiltok egy zónát, ne jelenjen meg az Összes karc nézetben

Vannak zónák, amik nagyon aktívak, de nem érdekelnek, mégsem tudok megszabadulni tőlük, mert hiába nem kapom meg őket a frissemben, a karcok között még szembejön a tartalom. Aztán amikor valami nagyon népszerű lesz hirtelen, mint most a Trónok harca, akkor hiába tiltom a zónát, a spoileres tartalom akkor is szembejön, amikor a karcokat böngészem. :( Szóval jó lenne, ha úgy működne a zóna tiltása, mint a felhasználók rejtése: ha nem akarom, SEHOL nem látom, csak ha konkrétan rámegyek a zóna oldalára.


32
Lejárt kihívások zónáinak archiválása

Nagyon sok "felesleges" zóna van, amiket kihívásokhoz hoztak létre, de a kihívás már lejárt. A zónák viszont ott maradtak.
Lehet, hogy érdemes lenne ezeket a zónákat archiválni, így megmaradnának a zónatulajdonos zónái között, viszont nem jönnének elő a zónák listájában, hiszen már nincsen értelmük.


-2
A zóna karcokat csak regisztrált felhasznlók láthassák

Aki nem molytag, vagy ki van jelentkezve, ne láthassa a zónakarcokat.


2
Zóna szűrése könyv címke/szerző/kiadó alapján

Sziasztok,

"tök jó lenne", ha pl. a "Várható megjelenések" zónából ki tudnám szűrni a nekem nem tetsző címkével rendelkező szerzőket, könyveket, kiadókat (pl. sosem olvasok "romantikus" v. "ezoterikus" könyveket, vagy mások "sci-fi"-t, Coelho-t, Andy Weir-t, Wass Albertet, bármit).

Köszi a megfontolást.


10
Zóna csinosítgatás!

Lehetne a zónáknak külön-külön hátteret adni. Sokkal "otthoniasabbá" tenné az adott környezetet :)


13
Játékos zónák kiemelése
mrsp 780d iktatva bővebben

Ahogyan össze vannak gyűjtve a Molyklubok zónái, Kérdezz bármit! zónák, Közérdekű zónák, legyen Játékos zónák csoportosítás is, amire rákattintva össze lennének gyűjtve az olyan zónák, amikben valamilyen játékot játszunk (asszociációs játék, szólánc, stb.)


5
Turkálás véletlenszerűen: adott zónából, adott könyv/személy karcaiból, stb.
Lali 828d iktatva bővebben

Több zónában is hasznos lenne, ha lenne egy a posztok között való véletlen ugrálás (pl. az Egyköltő egy vers zóna, sok zenés zóna, Tudomány zóna stb.)
Gyakorlatilag tényleg arról lenne szó, hogy bele-bele turkálhatnánk egy-egy adott tartalomgyűjteménybe. Tudom, hogy kézzel is lehet, de az sokkal lassabb. :-)


9
Könyvjelzőhöz ugrás a zónákban

Hasznos lenne olyan zónáknál, ahol sok a karc pl a Mennyei manna. Ha most bejelölök könyvjelzővel egy karcot, viszont nem tudok odaugrani a zónában, ahol található és onnan folytatni a böngészést. Hosszas keresgélés megtalálni zónán belül adott karcot. Egy "Ugrás a könyvjelzőhöz" funkció segíthetne ezen. Példa rá az index fóruma http://forum.index.hu/Topic/showTopicList


23
Zónán belül állítható legyen, hogy a karcokat időrendben vagy fordított időrendben szeretném-e látni.

A "Kérdezz bármit..." zóna kapcsán jutott eszembe, hogy jó lenne elejétől a végéig átolvasni, de jelenleg csak a végétől az elejéig lehet úgy, hogy ne kelljen milliót kattintgatni.
A frisseknél létezik ez a kapcsoló, lehetne, hogy a "nem frisseknél" is működjön?


39
Keresés a zónákban

Lehessen keresni a zónán belül egy adott szóra, posztíró nevére.


21
Csillagozott karcok zónák szerini visszakeresése

Úgy mint például a profilon lévő kedvenceléseknél. De a karcoknál nagyon sok felgyűlik, és az adott zónában is nehézkes a megtalálásuk.
A zónákban lehetne egy "Kedvenc karcok" vagy hasonló ikon, és csak az adott zónán belüli csillagozott karcokat mutatná.


-17
Zónák figyelésénél kérdezze meg, hogy biztosan leakarunk e jelentkezni.
Miti 1304d iktatva bővebben

Úgy, mint a kihívásoknál. Én például elég sokszor járok úgy telefonról, hogy félrenyomok, mikor lassabban tölt be.
Igaz bármikor vissza is lehet jelentkezni, de akkor is bosszantani szokott.


21
Zóna - top posts

Nem tudom megfogalmazni, mi lenne a legjobb megoldás.
De a bajom ez:
Sci-fi zóna: milyen scifi-t olvassak?
E-reader zóna: milyen olvasót vegyek?
stb. stb. ujra es ujra.

Gyakorlatilag mindenki jön és felteszi ugyanazt a kérdest. Over. And. Over. Again.

Lehetne valami "kiemelt posztok" vagy akarmi a zónatulajdonosnak, hogy beállítsa?
Lehet egy korábbi ötletem sem lenne rossz http://meta.moly.hu/posts/363, de az is lehet, hogy annál egyszerubben meg lehetne oldani.

Nem kell felszavazni ezt az otletet, de 1-2 tippet azert irhattok, hatha ki lehetne talalni valamit, hogy ne mind ugyanazt olvassuk egyik masik zonaban.

koszi


4
Lehessen egy zónának több tulajdonosa.

Minthogy a zóna tulajdonosa egyfajta moderátor is a saját zónájában, ezért jó lenne, ha lehetne egy zónának több tulajdonosa.


-8
Jóváhagyás utáni zónaregisztráció/zónabefogadás

Sziasztok! Zónagazdaként időnként a hajamat tépem attól, hogy sokan csak jönnek a zónába, mert tetszik mondjuk a címe, és csak írnak, anélkül, hogy olvasnának. Nem tudom, valamiképpen meg tudjátok-e oldani, hogy egy zónába csak azután lehessen belépni először, úgymond akkor fogadná be az új tagot a zóna, ha az „Elolvastam és megértettem a zónaleírást” felugró ablakot kipipálta. Technikailag ötletem sincs, bosszankodásom viszont annál inkább. Az ötlet nem először merül fel bennem, talán nem is először mondom el: egyszer talán meg is valósul. Köszi: Erika


-14
Meghívás

Jó lenne zónákb külön, személy szerint is meghívót küldeni vagy hasonlót.


16
A molyfigyelőhöz hasonlóan a zónafigyelésnél is lehessen beállításokat módosítani

Ha figyelek egy molyt, be tudom állítani, hogy milyen tevékenységeire vagyok kíváncsi, mit hozzon fel frissben. Jó lenne egy hasonló a zónafigyelésnél is. Például, hogy csak az új karcoknál villanjon fel a friss, ne az összes hozzászólásnál. Viszont amelyik karchoz hozzászólok, ott nyugodtan frissíthetné a többi hozzászólást is stb. Ezeket mindenki saját igényeire formálhatná.


20
Zónák engedélyeztetéshez kötése

Mivel, rengeteg olyan zóna van jelenleg a molyon, ami az oldal szempontjából Spam, méghozzá nagy mértékben, így jó lenne, ha az Új zóna létrehozásakor nem látná a zónát senki sem, míg egy szerkesztő/moderátor nem látja, és nem hagyja jóvá. Ha elutasítják törlésre kerülne.


173
Egy karcot több zónához is hozzá lehessen adni

Volt már, hogy dilemmáztam 2 zóna között, hogy egy bizonyos karchoz melyik zónát rendeljem hozzá, mert valószínűleg mindkettőben lett volna olyan, akit érint a dolog. Ilyenkor aztán, ha fontos, kétszer karcol az ember, egyiket társítja az egyik zónához, másikat a másikhoz. Ezt elkerülendő gondoltam arra, hogy talán érdemes lenne lehetővé tenni, hogy több zóna is csatolható legyen az adott karchoz (persze maximumot szabva hozzá, pl. max. 2 zónában helyezhető el ugyanaz a karc).


17
Zóna + Szavazás Linkek jobboldalt

A Kindle Zóna adta az ötletet, de szerintem ilyent más zónákban is lehetne használni.

Sokszor előfordul, hogy ugyanazt a kérdést teszik fel az emberek itt ebben a Kindle zónában.
Pld azt, hogy mivel kell / lehet "konvertálni" könyveket.
Vannak:
1. Calibre rajongók (én is imádom, de nem "konvertálni")
2. Mobipocket Creator rajongók (én)
3. lehet hogy van aki olyan egyszeruen oldja meg, mint az online-convert.com.
4. van aki a kindlim@amazon - emiles izét használja wifivel

Arra gondoltam, nem lenne jó, ha lehetne egy Szavazást csinálni, amit valahogy össze lehetne kötni a zónával?

Most pld itt a zónában jobboldalt van a
1. Karcok
2. Zónatagok
3. (Leírás?)
4. Zónagazda
5. Online zónatagok

Szerintem nagyon hasznos lenne itt egy 6.-os pont "Szavazások", s alatta ilyen "al-menü"-szerüen max 5 szavazásnak a linkje (pld azoknak a szavazásoknak kellene felkeruljenek a top5-be, amire a legtobb szavazat érkezett)

S ott lenne mindenki számára egy olyan Szavazás cim pld, hogy "Mivel konvertáljak?"

Egy klikk után látná a (minimum) 4 opciot, s mindegyik mellett azt, hogy hanyan szavaztak rá.

Megoldható valami ilyen vagy ehhez hasonló dolog?


21
Regisztráció után X ideig ne lehessen zónát létrehozni.

Tapasztaltam, hogy új tagok hoznak létre olyan zónát, amilyen már létezik.


-8
Be lehessen állítani, hogy a spoilerek automatikusan jelenjenek meg a tematikus zónákban.

A könyvekhez, filmekhez, sorozatokhoz, stb. (amiken esetleg én már túl vagyok) köthető zónáknál be lehessen állítani, hogy egyből lássam a spoileres részeket, ne pedig külön külön kelljen rájuk kattintani. Vagy ha külön zónákra bontva nem lehet, akkor az adatlapon egy olyan beállítási lehetőség, hogy lássak minden spoileres részt az összes molyos karcra vonatkozóan vagy egyiket se.


17
Zónához hely csatolásának lehetősége

Elősegítené többek között a helyi molyklubokhoz csatlakozást. Ha bejelöli valaki a lakhelyét, feljöhetne a kapcsolódó zónáról információ.
Az ötlet innen: http://meta.moly.hu/posts/281


17
Lehessen a szavazásokat zónákhoz/alkotókhoz kapcsolni, illetve legyenek kategorizálva.

Így egy téma/alkotó rajongója könnyebben megtalálhatná az őt érdeklő szavazást; illetve a kategóriák egyszerűsítenék a keresést.
(Pl. jobb oldalt a "Kedvenc szavazások" és "Saját szavazások alatt" lehetne még "Könyves szavazások" vagy "Közérdekű szavazások", vagy akár a kapcsolt zónák nevei is megjelenhetnének.)
Így átláthatóbbá/kereshetőbbé téve szerintem népszerűbb is lenne a szavazások használata. :)


18
Zónán belüli karcok sorrendje csillagozás szerint (is)

Pl. a Hat szóban zóna tele van frappáns karcokkal. Kíváncsi lennék, a molyok ezek közül melyekre adták a legtöbb a csillagot (de nem szeretném a több, mint tízezret ehhez átnézni). Jó lenne, ha csillagozás szerint is láthatnánk a karcokat, a legtöbb csillagot kapó elöl és így tovább.


35
Zónáknál ki lehessen emelni egy karcot.

Jól jönne szerintem ha a zónáknál ha akar a zónagazda kiemelhet egy karcot, mint FB-n a csoportokban. Ez a karc mindig legfelül lenne. Ez lehet felhívás, zónaszabályzat ilyesmi.


49
Esemény kapcsolása zónához

Arra gondoltam (nem tudom megoldható-e), hogy milyen jó lenne, ha az eseményeket is úgy hozzá lehetne kapcsolni zónához, mint a karcokat. Így az eseményről nem kellene külön karcot karcolni a zónába.
@Adéle ötlete