7
S betűs szerkesztők ne tilthassanak molyokat

Azok a szerkesztők, akik kihívásokkal, könyvekkel... foglalkoznak (S betűsök), ne tilthassanak le egy molyt se, mivel ebben az esetben ez gátolja a kommunikációt.


13
Negatív értékelésekhez felvenni az ajándékozós eseményt.
Judyt 270d iktatva bővebben

Jelenleg így néz ki a szöveg: Problémám adódott vele csere/adásvétel/utazókönyv kapcsán (anyagi károm nem származott belőle).

Vagy ezt lehetne kiegészíteni így:
Problémám adódott vele csere/adásvétel/utazókönyv/ajándékozós esemény kapcsán (anyagi károm nem származott belőle)


11
Rangsori elhelyezkedés

A rangsoroknál, ha nem vagyunk benne az első 10-ben, láthassuk azért, hogy mégis hányadikak vagyunk.


28
Figyeltjeim és az író

nem egyszer fordult már elő, hogy tök kíváncsi lettem volna, hogy a figyeltjeim egy bizonyos írótól olvastak e és írtak-e értékelést. Mint a könyveknél, lehetne íróknál is ilyen menüpont ahol, a figyeltjeimtől való író által írt könyvek értékelései megjelennének.


10
Figyeltek zónás és zónán kívüli karcai

Esélytelen letiltanom az összes engem nem érdeklő zónát, amibe egyes figyeltjeim irkálnak. Nem szeretném az összes karcukat szűrni, csak a zónásokat, így látnám a zónán kívüli karcaikat és azokat is, amiket az általam figyelt zónákba írnak.
Látom a buktatókat ebben az ötletben, de remélem, gondolatindítónak jó lesz :)


24
Tovább fejlesztett tiltás

Nagyon klassz, hogy lehet tiltani embereket, de az nem klassz, hogy annak ellenére ugyanúgy olvashatják a karcainkat. Nagyon jól esne egy olyasmi tiltás, amint pl. facebookon, hogy ne is láthassák a profilt és a karcokat, olvasásokat, értékeléseket.
Ezzel sok zaklatót is ki lehet szűrni.
Az is nagy segítség, hogy nem tudnak hozzászólni, de kevésnek érzem.


9
Rejtésnél lehessen további beállításokat megadni

Jelenleg két opció van "minden tartalom rejtése" és "eladó könyvekről érkező levelek rejtése", de szerintem ezt ki lehetne bővíteni, mert például nálam több olyan ember is van, hogy nem érdekel a mindenféle posztja az általam követett zónákban, de azért ha hozzászól egy poszthoz, azt felesleges emiatt rejteni, és arra adott esetben kíváncsi is lehetek.


-1
Tiltáshoz opció.

Annyira jó lenne ha lennének hozzá kiválasztó okok. Például idegesitő, nem tetszik amit olvas, satöbbi, és ezt a letiltott személy is látná. Nem lennének felesleges hápogások. :D
Én a mai napig nem tudom, hogy ki miért tilt, pedig egy szót sem váltottunk.


12
Ha tiltasz valakit, akkor a zónákban se láthassa a karcodat+az adatlapodat sem

Ha letiltasz valakit, attól még láthatja az adatlapodat, ha jól tudom. (Ez megoldható ugyan privát profillá tétellel, de akkor mások se látják, akiket nem figyelsz).

Ami inkább zavar, hogyha tiltok valakit + beállítom a privát profillá tételemet, akkor még az adott megszállot illető még láthatja a zónákban közölt karcaimat. (Amikre ugye rámegy, vagy figyel).

Jó lenne, hogyha az adott illetőnek totálisan láthatatlan lennék, azaz a zónás karcaimat se lássa.


16
Az események szervezőit is lehessen értékelni

Pláne az ajándékozós események kiírót. Nem egyszer láttam már, hogy az eseménygazda eltűnik, nem is törődik a dologgal. Esetleg a visszajelzések közé is be lehetne tenni ilyen lehetőséget. Természetesen a pozitív verzióval együtt, tehát a szuper szervezőket is lehetne jelezni.


72
Inaktív profilok automatikus megjelölése

Sokszor van, hogy problémát okoz, ha egy tag már nem használja a Molyt. Példák (biztos van még):
* Nyilvánvalóan nem tudja adminisztrálni a kihívásait. (Ezt ugye jelenleg esetileg kezeljük, ha bejelenti valaki.)
* A Piactéren fenn lévő eladó példányai hamis reményeket keltenek. (Ezt meg sehogy.)

Jó lenne, ha a Moly rendszere felismerné ezeket a helyzeteket, és automatikusan reagálna is rájuk. Amire gondoltam:
* Egyhavi be-nem lépés után kapjon a tag egy figyelmeztető e-mailt, hogy hamarosan inaktiválásra kerül a profilja, ha továbbra sem lép be. Az is legyen leírva, hogy mit jelent az inaktív profil. (Ld. később.) Ha valaki csak ideiglenesen nem ért rá fellépni, de amúgy szeretne aktív tag maradni, egy kattintással be tud lépni, és akkor újraindul az egy hónap.
* További két heti inaktivitás után (vagyis ha már 6 hete nem lépett be az illető) inaktívvá válik a profil. Ez a következőket jelentené:
** A neve mellett megjelenik egy "inaktív" doboz mindenhol, ahol a neve szerepel. (Hasonlóan a segítő, admin, alkotó, stb. jelölésekhez.)
** Az eladó példányai lekerülnek a piactérről. (Nem törlődnek, csak nem látszanak.)
** A kihívásai automatikusan lekerülnek a nevéről, vagyis bárki örökbefogadhatja őket, hasonlóan ahhoz, mintha törölte volna magát. ("[névtelen]" jelenik meg kihívásgazdaként.) Ideális esetben az adminok/segítők felé is megy egy jelzés, vagy akár egy automatikus karc az Örökbefogadás zónába. :)
** Lejelentkezik utazókönyvekről (hacsak nincs éppen nála), az utazókönyv gazdája értesítést kap róla, ha épp nála van a könyv.
** Lejelentkezik ajándékozós eseményekről, az esemény gazdája értesítést kap.
** Kap egy e-mailt tájékoztatásul, hogy mi történt.

Ha valaki inaktív, és belép a Molyra, akkor kap egy ablakot az arcába, amiben leírjuk, hogy inaktívvá tettük, és mi történt a cuccaival. Lehetősége van egy kattintással újraaktiválni magát; ettől az eladó könyvei visszakerülnek a Piactérre, a még nem "elkelt" kihívásai (amiket senki nem fogadott örökbe) pedig visszakerülnek hozzá. (Ez mindkettő opcionális az én szemszögemből, nyugodtan írjátok le a véleményeteket.)


46
Ha egy molyt sokan tiltanak, akkor valahogy figyelmeztessék az illetőt.

Többször belefutok olyan molyba, aki igaz, hogy trollkodik, kötekszik mindenkivel, de sokan, inkább tiltják, mint hogy jelentsék az adminok felé. Lehetne, hogy bizonyos fokú tiltás (pl 50 moly tilt), valahogy figyelmeztessék adott személyt, hogy kicsit el kellene a közösségi irányelveken gondolkodnia.


-9
Profiloldal - életkor

Be lehetne tenni mint a wikipedia-n a molynak az életkorát zárójelbe a születési dátum után?
Köszönöm


30
Mit olvasnak a figyeltjeim?

Nem tudom, ki hogy van vele, de én örülnék egy ilyen nevű gombnak/menünek.
Mit olvasnak a figyeltjeim?
Mert olyan jó lenne néha megnézni ki mit olvas, de nem úgy, hogy látom a frissben vagy a figyeltem adatlapján (ez amúgy is csak egyesével lehetséges). Sokszor előfordul, hogy nehezen tudom eldönteni, mit olvassak, és ebben ez a gomb vagy menü is segítség lehetne. :)


11
Kitüntetés rangsor

Imádom a kitüntetéseket, függő vagyok, és nagyon szeretném tudni kinek hány plecsnije van. Ezért szeretnék egy rangsort - plecsni rangsor - mint a molyitásrangsor. :)


-4
Alkotókról feltöltött képek számontartása

A könyvekhez feltöltött fülszövegekhez, kiadásokhoz és borítókhoz hasonlóan legyen egy rangsorrend, melyen figyelmen követhetjük, ki töltött fel a legtöbb, alkotót ábrázoló képet.


22
Visszajelzésekhez +1 opció

Nem csak könyvvel kapcsolatos üzleteket bonyolítunk egymás között, hanem pl. matricát is csereberélünk, vagy éppenséggel odaadunk valamit valakinek a "Vigyétek, ingyen van" zónában - stb. A jelenlegi visszajelzési lehetőségek között nincs igazán megfelelő mód ezeknek a dokumentálására. Ha például cseréltem valakivel postai úton valamit, nem jelölhetem be azt, hogy személyesen ismerem, sem azt, hogy könyvet kaptam tőle; mégis jó lenne, ha valamilyen módon jelezhetnénk ilyenkor az illetővel kapcsolatos pozitív tapasztalatainkat. "Egyéb okból megbízhatónak tartom" vagy hasonló néven futhatna ez az opció.


23
Lakhelyen belül lehessen szűrni korra/nemre/aktív molyokra

Ha a profilunkon a lakhelyre kattintunk, utána ki lehessen választani például, hogy aktív molyokat keresek, vagy korombelieket pl.
Nagyon kevés a lehetőség manapság, ahol könyvszerető emberek ismerkedhetnek. Speciel más alternatívát nem is nagyon tudok, mert könyvtárba csak az idősebbek járnak, úgy látom. Jó lenne így barátokat gyűjteni. :)


9
Legyenek emlékeztetők a tiltással kapcsolatban!

Sokszor azt se tudjuk, miért lettünk tiltva vagy mi miért tiltottunk valakit...
Legyenek emlékeztetők bizonyos időnként, hogy át tudjuk gondolni a későbbiekben is ezt a dolgot, hogy miért akarunk kizárni bizonyos embereket az életünkből! Lehetne 1-2 nap is, amikor feloldódna a tiltás és írhatnánk az adott embernek, mi baja velünk és fordítva, mert hiszem, hogy sokan nem tudják azt sem, ha tiltanak véletlenül valakit, valójában a szűrés gombbal keverik...


0
Legyen "Legtöbbet észlelők" toplista

66
Az újonnan regisztrált tagok előtt ugorjon fel egy ablak, amely a Súgót "reklámozza".

Így nem kéne a Súgunk! Zónában minden 2. kérdésre belinkelni a Súgót. :-)


-3
Értesítés, ha a figyeltem szerkeszti a Magamról részt a profilján.
BookMoly 1008d iktatva

22
Lehessen egy nem kívánatos személyt tiltani, hogy ne lássa a tevékenységeid

Amikor nem szeretnénk privát profilt, de szeretnénk, hogy egy számunkra ellenszenves személyt, vagy akitől atrocitás ért, letiltani, hogy ne lássa a karcaim, tevékenységeim. Így csak azt az egy személyt tilthatnánk, a többieknek pedig nincs semmi gondja belőle. (Gondolok itt arra, hogy kihívásoknál nem jelenik meg az értékelésem, ha rejtett a profilom.)


20
Tagtársak keresése aktivitás és lakhely alapján

Könnyebben lehetne bővíteni a "figyeltek" listáját ha aktivitás és lakhely szerint rájuk lehetne keresni. :)


35
Keresés Molytársak születésnapjára

Lehessen Molytársak születésnapjára keresni valahogy a Molyon, mert könyvet adni/kapni jó dolog :)


35
Visszajelzéseknél "Személyesen ismerik" és "Személyesen találkoztam már vele, valós személy" összeegyeztetése

Előbbi (ami a visszajelzéseknél megjelenik) inkább magára az ismeretségre utal, míg az utóbbi (ami a visszajelzés írásánál van) szerintem inkább a valós személyt hangsúlyozza.
Például ha egy személyes átvétellel eladott könyv után készítek visszajelzést valakiről, akkor tudom, hogy valóban létezik, de azt nem állítanám azért, hogy személyesen ismerem.


29
Írók jelölése

Lehessen valahogy elkülöníteni a fordítókat/írókat/magánkiadásos szerzőket, ne mindenkinél a kék "I" betű jelenjen meg a neve után.


14
Toplista a legtöbb könyvet elolvasókról

A toplisták között nem találtam olyat, ami megmutatná ki hány könyvet olvasott el. Szerintem jó ötlet lenne egy ilyen listát is csinálni, biztos sok mindenkit érdekelne és motiválna, ha láthatná hányadik a 100-as rangsorban.


-3
Tagok könnyebb keresése

A regisztráció idejére rákattintva (ugyanúgy mint a lakhelynél) megjelenjenek az adott napon regisztrált Molyok listája. Turbó változatban akár lenyílva ki lehessen választani az évet, hónapot, napot amire kíváncsi az ember.
Akár érdekességnek, akár különböző kihívásokhoz kapcsolódóan is megtudná könnyíteni a tagok közti keresést.
Ha volt már az ötlet, elnézést.


36
szülinap

Minden figyeltemnek aki megadta a szülinapját, azt valamilyen módon jelezze a moly nekem. Mondjuk a moly főoldalán egy kis négyzetbe :) esetleg lufikkal díszítve vagy ilyesmi hogy kitűnjön vagy valami ^-^


-3
Tiltás

Ki lehessen listázni, ki tilt. Esetlegesen a tiltást lehessen szöveges véleményezni, így megtudná a másik fél az okot. Mostanában sok a félrenyomott tiltó gomb és értetlenül néz az illető, akit tiltanak, ok nélkül és még írni sem tud ilyenkor a másik félnek.


43
Moly társak közötti közös aktivitás

Jó lenne egy olyan gomb Moly-on, amivel mások adatlapjára navigálva lehetőség lenne megnézni a közös aktivitásunkat.
Pl. megjelnne egy listában, hogy
- ha volt közös üzenet váltásunk,
- ha egymást megjelöltük karcban,
- milyen könyveket olvastunk mindketten
- ha hozzászóltunk egymás valamilyen tartalmához
stb.


-4
Meghívós tagság

Mivel már zavaró, hogy az oldal kezd megtelni halott regisztrációk kamuszagú 5 csillagos értékeléseivel, akik egy művet pontoznak és eltűnnek, vagy trollkodnak az aktív molyos írók műveinél. Szerintem meghívóhoz kellene kötni a regisztrációt. Mint az ncore. Aktív tagok pontokra kaphatnának meghívót, nem csak úgy random, így talán lehetne haszna a molyítási rangsorba gyűjtötteknek. A pontokat meg nem 24 óránként kellene frissíteni, hanem folyamatosan, és akkor amikor xy kigyűl, hívhatnánk új embert. S az adatlapunkon látszana kit hívtunk, ki hívott minket. Hm?
nem hiszem, hogy az oldal átlagos megítélése javul attól, hogy a regisztrálók fele nem is felhasználó.


12
"Csak ami a várólistámon van" lehetőség user könyvadatlapán

"Csak ami a kívánságlistámon van" - ilyen opció már van és ehhez gondoltam egy olyat, ami kilistázza a várólistás könyveket. Így lehetőség lenne arra, hogy egy ismerős/figyelt könyvei közül azonnal megtudni, hogy van-e neki olyan könyve, amit elkérnénk tőle..


-3
Még több toplista

Szeretnék még több toplistát ide:
http://moly.hu/tagok

pld:
legtobb kedvenc konyv
legtobb kedvenc szereplo
legtobb kedvenc kiado
legtobb kihivas
legtobb plecsni
ferfi moly a legtobb noi kovetovel :) ?
noi moly a legtobb ferfi kovetovel :) ?
stb

Esetleg ha mást is érdekel, akkor ide le lehet irni, mirol lehetne meg masfajta toplistat csinalni


25
Figyelmeztető szöveg tiltás esetén.

Nem ártana, egy figyelmeztető szöveg tiltás esetén, attól hogy tiltod még látod a tartalmait, mivel rengetegen keverik a szűréssel.
Nem kíváncsi rá tiltja, pedig semmi rosszat nem tett a másiknak, csak nem akarja olvasni a hozzászólásait, ami lássuk be nem a tiltott problémája.
Azért egy közösségi oldalon sok olyan helyzetbe belelehet futni, közösségi karc, kihívás.... ahol elég kellemetlen ( saját bőröm érzem)
Nagyon jó lenne egy szöveg ami leírja jól gondold meg, mivel neked semmi nem segít csak a másikat korlátozza ( ha cseppet, de akkor is ) zaklatás megint más téma.


-13
Ha tiltani akarunk valakit, akkor indokoljuk meg, hogy "mit tett" az illető, amiért tiltani szeretnénk.

135
Negatív visszajelzésnél legyen kötelező indoklás, és ez a többi tagnak is legyen látható.

Ha valakitől szeretnék például könyvet vásárolni, de van negatív visszajelzés rá, jó lenne tudni, hogy miért.


66
Nickmódosítás után látni lehessen a korábbi nicknevet

Sokszor jártam már úgy, hogy miután egy moly megváltoztatta a Molyon használt nevét (ráadásul a képét is...), fogalmam sem volt, hogy kicsoda az illető, mert nem mindenkinek a profilja tartalmaz olyan információkat (blogját, teljes nevét, stb.), ami alapján beazonosítható lenne az adott moly.
Ezért arra gondoltam, lehetne egy opció a profiloldalakon, ami megjeleníti az adott moly korábban használt nickneveit.


49
Másik taggal közös olvasmányaink listázási lehetősége

Korábban (néhány éve) lehetett látni, hogy egy adott taggal mely olvasmányaink voltak közösek. Jó volna ezt a lehetőséget visszahozni. Plusz ebben a listában hasznos volna azt is látni, melyikünk hogyan értékelte (csillagozta) az egyaránt olvasott könyveket.


10
Könyvek menüpont alatt "várólistás/kívánságlistás" opció választhatósága más adatlapján

Arra gondolok, hogy figyeltem (vagy akár bárkinek a molyos) oldalán található "Könyvek" alatt legyen olyan szűrési lehetőség, amivel a sok könyv közül azonnal meg tudjuk jeleníteni azokat, amik fontosak lehetnek számunkra..


32
Lehessen "jó transzferes" visszajelzést is adni.

Sok cserénél, vásárlásnál előfordul, hogy transzferes segítségét kérem; ilyenkor előtte mindig picit aggódom, hogy nem eszi-e meg a könyvemet, ill. utólag szívesen jelezném, hogy jó arc volt, aki kisegített.


30
Visszajelzésről email visszajelzettnek

Ha adás/vétel, kölcsön, utazókönyv stb után valakit értékelünk, akkor arról menjen email az érintettnek. Ez hátha ösztönzi a "viszont-értékelésre". Mert én ezt becsülettel megteszem minden "tranzakció" után, a másik oldal viszont gyakorlatilag soha, így nem látszik ilyen ügyekben milyen megbízható is vagyok én valójában :D


234
Jöjjön fel a frissben, ha egy figyeltem megváltoztatja a felhasználónevét.

15
A negatív visszajelzésre ne lehessen negatív visszajelzéssel válaszolni

Ha valaki problémás partnernek jelöl egy másik felhasználót, utóbbi ne jelölhesse vissza ugyanígy, hogy ne lehessenek problémás visszajelzések annak a profilján, akit átvertek.
Ha véletlenül valamiért az átverő jelölné először az átvertet problémásnak, akkor még mindig lehet a molyhoz fordulni (átverés esetén gondolom amúgyis).
(pl. így működik ez a vaterán is, negatív értékelésre nem lehet negatívot adni, max semlegeset)


-18
Figyeléseknél lehessen kommentelni
cinderella 1641d iktatva

29
A Tagok toplistái közt legyen az is top listás, hogy ki mennyi kihívásra szavazott, vagy legalább is mindenki láthassa a sajátját.

Nagyon jó lenne tudni, hogy hol tartok, mert ugyan meg van a 200-as plecsni, de azt leszámítva nem tudom, hol járok.


309
Jöjjön fel személyes frissben, ha valaki visszajelzést készít rólam.

Praktikus, mert akkor ha az egyik félnek eszébe jut visszajelzést küldeni, akkor nem kell a külön szólnia a másiknak, hogy viszonozza, hanem magától is eszébe jut. Ez arra is jó, hogy azokkal, akik nem ismerik a funkciót (elég sokan tapasztalataim szerint) megismertesse.

Kapcsolódó ötlet: http://meta.moly.hu/posts/255


81
Lehessen jelezni valamilyen megjegyzés formájában, hogy miért jelöltünk problémás partnernek valakit!

Fontos lehetne, hogy tudjuk, hogy egy adott moly-tagot miért jelöltek problémás partnernek. Lehet ennek számtalan oka.
Nagy segítség lenne sokaknak, ha tudnák, hogy az adott ember, akivel felveszik valamilyen célból a kapcsolatot, "mit vétett valójában"? Lehet, hogy csak egy apróság volt az egész, de az is lehet, hogy valakit komolyabban átvert. Nem mindegy.


51
Figyelmeztetés visszajelzés készítéséről

Hasznos funkció a visszajelzés lehetősége, de szerintem (viszonylag) kevesen használják - sokan biztos nem is ismerik, sokaknak lehet, hogy csak nem jut eszébe.. Nem lehetne valahogy felhívni rá időről-időre a figyelmet (amikor az aktuális)? Pl. ha egy utazókönyv utolsó jelentkezője megnyomja a Továbbadtam gombot, az indító kapna egy személyes frisst erről, olyasmi szöveggel, hogy "Hazaérkezett a könyved, ha minden rendben volt/van vele, készíts visszajelzést a résztvevőkről!"

Cseréről és eladásról ugye nem tud a rendszer, így ott max. új könyv magánkönyvtárba helyezésénél tudna figyelmeztetni, amikor átdob a könyvpéldány oldalára, pl. felül a (viszonylag) új kék infósávban (amit ki lehet ikszelni), hogy "Ha egy molytársadtól szerezted, készíts róla visszajelzést!"