7
Ha valaki szerkeszti egy korábbi tartalmát (karc, értékelés), az újra megjelenjen a frissemben

Most csak hozzászólással lehetne, de szerintem értelmetlen csak azért írni egy kommentet, hogy újra lássák.


23
Olvasások rovátkázása ne jöjjön föl a frissben (vagy lehessen beállítani, feljöjjön-e)

Érdekel, ki mit olvas éppen, a hozzászólások is, sokan olvasónaplóznak hozzászólásokban, de a rovátkázás miatt időnként mégis szűröm vagy kiikszelem az összeset. Jó lenne rá megoldás.


2
Nem-tartalmak kedvencelését külön lhessen szűrni a frissből

Jó érzés, ha az ember karcát, értékelését, hozzászólását, idézetét csillagozzák, de amikor a fél fehér frissed abból áll, hogy valaki végigtappogta az olvasásaidat, várólistázásaidat, kívánságlistázásaidat és beszerzéseidet, az inkább zavaró. :( Korábban Lahara javasolta, hogy lehessen kikapcsolni az olvasások csillagozását, de úgy vettem észre, imádnak a népek csillagozni (asszem, én is, csak magamat nem mindig veszem észre :D), hát csillagozzanak kedvükre, cska ne terheljék azok frissét, akik nem szeretnék.


-2
Olvasások mások által kedvencnek jelölésének tiltása

Mondjuk nem akarok tiltani egy tagot, mert mindössze annyi a bűne, hogy "minden tartalmamat kedvencnek jelöli", főleg az olvasásaimat. Esetleg a könyvbeszerzéseimet. De ő figyel, tehát látja, én viszont nem szeretném, hogy bárki bejölhesse, hogy kedvenceli azt, hogy én most épp az Egri csillagokat (példa) olvasom.
Tehát ez valami olyasmi lehetne, minta karcok alatt a kommentek engedélyezése, ezt is ki és be lehetne kapcsolni, csak az összes olvasásra vagy az összes polcra stb. értve.


7
A frissekre kattintva kiválaszthatnánk, hogy csak a már olvasott könyvekkel kapcsolatos frisseket lássuk a követett személyektől.

Bizonyos számú követett személy után nehéz követni, hogy ki milyen friss interakciót jelez az általunk már olvasott könyvek kapcsán, tehát ritkán látni, hogy ki milyen friss értékelést/észlelést/várólistázást vagy bármit jelöl meg azokról a könyvekről, amelyeket korábban olvastunk. A sok ismeretlen könyv frisse nem mindig érdekes.


8
Frissek törlése a Zóna szerinti bontásban

A "Tagok szerinti bontás"-ban lehet törölni a nem figyelt személyek frisseit egy kattintással. A "Zóna szerinti bontás"-ban is lehetne hasonlót, hogy ne egyenként kelljen azokat a frisseket törölni, amik nem a figyelt zónákkal kapcsolatosak. Az "Egyéb zónák" és a "Zóna nélküli karcok" mellett is lehetne egy piros X, amivel könnyen lehet törölni a frissekt, és csak a figyelt zónák maradnának meg.
(UI.: Szuper a Moly! És az utóbbi fejlesztések szerintem nagyon jók, csak így tovább! :) )


11
Korábbi személyes friss gomb

A korábbi frissek gomb mellé jó lenne egy korábbi személyes friss is. Sokszor van, hogy csak átgörgetem a személyes frisst, de nem reagálok, és később úgy kell visszakeresni innen-onnan. (összes korábbi friss közül megtalálni meg hosszú) Tudom, hogy van a megőrzés gomb, de azt minden frissre rá kéne nyomni, és csak egyszer őrzi meg. Szerintem ha külön gomb lenne, az jobb lenne :)


-4
Egy olvasás csillagozása után az olvasás utáni értékelés kerüljön be a Kedvenc frissek közé

Vagy valami hasonló, plusz funkció jó lenne. Ha elkezdek figyelni egy olvasást a csillagozással, azt azért teszem, mert érdekel az illető véleménye, és így kisebb lenne az esély, hogy lemaradok az esetleges értékelésről. Mit gondoltok, van erre a címben jelöltnél jobb megoldás?


10
Figyeltek zónás és zónán kívüli karcai

Esélytelen letiltanom az összes engem nem érdeklő zónát, amibe egyes figyeltjeim irkálnak. Nem szeretném az összes karcukat szűrni, csak a zónásokat, így látnám a zónán kívüli karcaikat és azokat is, amiket az általam figyelt zónákba írnak.
Látom a buktatókat ebben az ötletben, de remélem, gondolatindítónak jó lesz :)


34
Megjelent magyarul!

Jó lenne egy olyan gomb az eredeti nyelvű könyveknél, hogy be lehessen jelölni, hogy kapjak egy jelzést a frissemben, hogy ha az adott könyvet kiadják magyarul.


0
Ízlésőrök frissei

Sokkal könnyebb lenne, ha az ízlésőreim frisseit nem egyesével kéne végigkattintgatnom, hanem egyben tudnám végiggörgetni.
Mint egy szűrt friss.


25
Személyes frissek legyenek visszanézhetők

Sokszor megnézem a saját frissem, utána visszanézném, de már nem találom. Jó lenne, ha visszanézhető lenne, nem tűnne el egyből, hogy megnéztem.


24
Első helyen a frissben

Lehessen megjelölni molyokat, illetve zónákat, akiknek/amiknek a tartalmait első helyen szeretnénk látni a frissben, a többi dolog előtt. Facebookon is be lehet állítani ilyet, hogy az adott oldal tartalmai legelsőként jelenlenek meg a hírfolyamban.


-7
"Friss" menübe ha jön valami új

Én még csak nemrég kezdtem el használni intenzíven a moly-t, de nekem kicsit furcsa, hogy amikor kapok friss üzenetet, csak nézek, hogy most akkor ezzel most mivan? :-) Valami olyanra gondotlam, hogy: Kedvencnek jelölt sorozatodba két új könyvet is feltöltöttek! Vagy: Elfogadták új könyv feltöltésedet!


-7
Ne jelenjen meg a figyelőim frissében,amikor könyveket rakok a polcokra!

A kihívásokhoz szeretek polcot csinálni és oda rakosgatni a könyveket,de ilyenkor belegondolok,hogy a figyelőimnek megjelenik a frissében,hogy én 51 polcra felraktam egy könyvet,amiből nekik semmi hasznuk,csak tovább gyarapítottam a frisseik számát.


19
Korosztályonként lehessen szűrni a tartalmakat, főleg a karcokat.

Kezdésként mondjuk 18 év alatt/fölött húznék egy határt.
Azt tapasztalom, hogy más a preferenciája a nagyon fiatal felhasználóknak a tartalom tekintetében, mint azoknak, akik már "régebb óta" fiatalok ;) Ezért kár lenne egy-egy zónát kompletten tiltani, hiszen a fenti szűrővel orvosolható lenne a helyzet.


33
A frissben megjelenő értékeléseket lehessen aszerint is csoportosítani, hogy olvastam-e már az értékelt könyvet.

Általában jobban érdekelnek azoknak a könyveknek az értékelései, amiket én is ismerek, szívesen olvasnám azokat előbb.


6
Karc szűrés

Tetszik a "Molyok segítsetek" zóna, mert nagyon aktív. Talán a legaktívabb. De mikor már sokadszorra látom, hogy valaki rendelt valamit, nem érkezik, s kíváncsi arra, hogy miért nem, akkor nem olyan érdekes a zóna.

Lehetne valami tiltást tenni kulcsszavakra? Pld betehetnék egy olyan szót mint pld Book24 egy (tiltó)listára, s ezek után akárhányszor megjelenik a Book24 egy karcban, akkor nem kerülne a frissembe.

Köszönöm


58
Pro tagságról értesítés

Nem tudom, hogy van-e ilyen, ha van akkor bocsi, de pl én most kaptam ajándékba pro tagságot, de nem kaptam arról értesítést, hogy mostantól pro vagy, lehet, hogy már két napja az vagyok és észre se vettem. Szerintem erről kéne küldeni egy értesítést valahogy, akár e-mailben, vagy bárhogy.
Köszönöm!


37
"Zónaselejtezés"

Egyszerre több zóna "kiikszelése" zónák szerinti bontásban. És nem, nem fogom szűrni ezeket, mert van olyan, hogy érdekelnek róluk a karcok, van olyan, hogy nem. Ha több zónát ki lehetne jelölni egyszerre, az sokkal jobban kezelhető lenne.


-14
ne mutassa a hozzászólásokat a frissben

Szóval, ma például volt reggel 30 frissem. Rákattintottam az első zónára ami benne volt, és kiírta hogy a 30-ból 25-ebből a zónból van, holott csak három új karc volt, a többi meg hozzászólás. Nem gondolom hogy egyáltalán nem kéne mutatnia őket, csak mondjuk be lehessen állítani zónánként, hogy akarod-e látni.


14
Külön lehessen szűrni a nem közérdekű polcokat

Jó lenne, ha a beállítások/szűrés fülön, be lehetne pipálni, hogy csak a közérdekű polcokat mutassa a frisseimben. Van nagyjából 2-3 polc ami érdekes számomra (Megjelenésre várva/ Várható magyar megjelenések..stb.), ami miatt nem szűröm a polcokat, de sajnos hiába szűrögetek folyamatosan, mégis a kihíváspolcokkal/várólistás polcokkal/ajándékozós polcokkal stb. van tele a frissem. Szuper lenne, ha ezt egyetlen kattintással meg lehetne oldani. :)


-5
A hozzászólások legyenek "csukva"

Többször belefutottam már, hogy a frissemben megjelent karchoz 345471356-an szóltak hozzá, így kb. fél órán keresztül görgettem lefelé, mire elértem a következő karcomat. Ez egy kissé bosszantó tud lenni. Véleményem szerint az lenne a legjobb, ha ezek a hozzászólások csukva lennének és egy gombnyomással ki lehetne nyitni, ha kedvem lenne elolvasni - érdekes, hogy 1-2 így jelenik meg, de a legtöbb nem... :/


36
szülinap

Minden figyeltemnek aki megadta a szülinapját, azt valamilyen módon jelezze a moly nekem. Mondjuk a moly főoldalán egy kis négyzetbe :) esetleg lufikkal díszítve vagy ilyesmi hogy kitűnjön vagy valami ^-^


-6
A már teljesített kihívás hozzászólásai ne jelenjenek meg frissben.

A kihívás teljesítése után is mindig megjeleni ha valaki hozzászólt vagy teljesítette a kihívást akkor is ha már nem veszel részt benne . Ezt jó lenne kikapcsolni.


39
Idézeteknél jelölni lehessen, ha idegennyelvű, és szűrni is lehessen azokat.

Méghozzá a Működés beállításainál, úgymond "központilag". Mindig minden idegennyelvű könyvet egyesével nem szeretnék, meg akkor az olvasás és az értékelés se jönne fel, viszont az idézeteket jól esne elrejteni :)


19
A frissek tagok szerinti csoportosításának átalakítása.

A frissek tagok szerinti csoportosításánál valahogy lehessen kiemeltebben látni a molyos kiadói profilokat. És az alkotói profilokat se lenne rossz. :)

Ha nincs időm minden frissemet elolvasni, akkor bizonyos tagokét szoktam csak. A kiadókat például mindig.
Figyelem őket, de a figyelt tagoknál a rengeteg kis kép közt nagyon belevesznek. Jó lenne ha valahogy ki lennének emelve a tömegből.
Esetleg a "Tagok szerinti bontás"-nál a "Figyeltek" így lehetne megbontani:
- Figyelt tagok
- Figyelt kiadók [K]
- Figyelt alkotók [I]
- Figyelt szervezetek [U]


12
Frissek kiikszelésénél (választhatóan) ne legyen biztonsági kérdés

Rettentő sok kattintás így. De mivel gondolom, van aki direkt így szereti, esetleg a beállításoknál lehetne egy olyan opció, hogy szeretnénk-e vagy sem.


11
Kölcsönkérések megjelenítése azoknál, akiknek a magánkönyvtárában megvan a könyv

Ez már régi nyűgöm: alig találkozom olyan kölcsönkéréssel, amiben tudnék segíteni, mert más dolgokat tartok itthon, mint amikre a figyeltjeim vágynának. Jobban célt érne szerintem ez a dolog, ha azokat a kölcsönkéréseket is megkapnám (vagy akár: csak azokat kapnám meg), amik a nekem meglevő könyvekre vonatkoznak.


-8
Friss kiadások szűrése

Ez valahogy kimaradt a Beállítások > Szűrés alatt állítható dolgok közül.


15
Zónánkénti frissekből lehessen egyben kiikszelni az "Egyéb zónák" karcait

31
Jelenjen meg, ha egy általam rejtett felhasználó valamilyen saját tartalmam alá ír hozzászólást.

Nemrég adódott egy kisebb problémám abból, hogy egy általam rejtett tag hozta a teljesítését a kihívásomra, ám az nem jött fel a frissemben, így csak hetekkel később, véletlenül vettem észre. Úgy gondolom, jó lenne, ha a saját tartalmak alatti kommentekre (és a kukacolásokra) nem vonatkozna a rejtés.


9
Kedvencelések szűrésének tagolása

Állandó jelenség, hogy a figyelőim halomra csillagozzák a megszerzett plecsniket, az aktuálisan létrehozott polcaim, vagy éppen váró- és kívánságlistás elemeket. Ha ez 20-30 dolgot jelent, akkor is. Őket törölni nem tudom, a tiltás, és az ő szűrésük pedig nem oldja meg.

Fellépve a molyra a 20+ személyes friss lelombozó, ha abból egy sem szól nekem, mert csak csillagozás. Ráadásul nem is érdekel.
A kedvencelések szűrésével viszont lemaradok minden másról is, ami esetleg érdekel. Mondjuk egy hozzászólásom csillagozása kihívásnál, ami fontos lehet. Így vagy szűrök és lemaradok mindenről, vagy nem, és tikkelni kezd a szemem.

Jó lenne, ha a kedvencelések szűrésénél be lehetne állítani, hogy mit is akarok konkrétan szűrni. Mindent, vagy csak egyes elemeket. Gondolom, hogy túl sok munkát igényelne, így nem sértődöm meg, ha nem jön össze, de megpróbálni meg lehet. :)


-4
Blocked Keywords

Nagyon tetszene ha lehetne olyant csinálni, mint a Facebook Pages – nél a „Blocked keywords”

Van egy listád, arra felteszel pár kifejezést, s szűrőként működik.

Itt is jó lenne, a friss „ellen”
Betenném pld azt, hogy (például) „Harry Potter” és SEMMI karc / értékelés vagy bármilyen friss nem jönne a varázslótanoncról.


9
Értesítés az oldalra frissen feltöltött könyvekről

Kívánságlistára tette, várólistára tette ezekről már kapunk értesítést.
Engem ezeknél speciel jobban érdekelnek az új könyvek. Ha egy kiadó vagy akár tag feltölt egy könyvet, az jelenjen meg a frissemben.
Természetesen ez a funkció is legyen ki-be kapcsolható, mint a kívánság, vagy várólistás.


11
Figyeltek frisseit külön lehessen megnézni a nem-figyeltekétől

Ne csak Zónánként, Tagonként, Könyvenként lehessen szortírozni a frisset, hanem jól jönne egy negyedik "kalap" pl. így: Figyeltjeim frissei.


32
saját tartalmak frissbe kerülésének szűrése

Adott típusú saját tartalom (pl. kívánságlista- vagy várólista-elemek) mások frissébe kerülésének letiltása, esetleg hasonló beállítási lehetőség egy adott tartalom közzététele előtt.


17
A nemrégiben bevezetett Kívánságlistára/Várólistára tette meg tudna jelenni picit másként a frissben?

Tudom, első olvasásra kicsit furán hangozhat a kérdés. Azért merült fel bennem, mert én egyben szoktam végigpörgetni a frisseket, nem külön karcok, polcok stb fülenként, és így bonyolultabb megnézni minden könyvnél, hogy adott könyvet a figyelt moly megszerezte, vagy még csak listázta magának.


20
A Könyvpéldányok, Várólistaelemek és Kívánságlista-elemek menüpontban (Friss) látható könyveknél is működjön a sötétkékkel való jelölés, ha olvastam az adott könyvet

Így kiemelkednének a listából azok a mások által megszerzett vagy váró- és kívánságlistájára tett könyvek, amelyeket már olvastam.


27
Karc/értékelés/hozzászólás/kihívás/stb. szerkesztéskor jöjjön fel a frissben.

Sokszor előfordul, hogy egy figyelt tartalom megváltozik, de nem kapok róla értesítést, csak ha a gazdája kommentel alá. Jó lenne, ha a szerkesztéstől magától feljönne a frissben.


56
Ha szerkesztek egy karcot/hozzászólást, és új kukacolás kerül bele, akkor jöjjön fel az adott ember személyes frissében.

Jelenleg a szerkesztéskor bekerülő nevek nem jönnek fel a címzett frissében, sem a személyesben, sem a simában. Jó lenne, ha az utólag bekukacoltak is megkapnák a jelzést. (Nagyon sokan nem tudják, hogy hogyan működik a rendszer, és így próbálnak utólag jelezni.)

Fontos: ha valaki eddig is be volt kukacolva, az ne kapja meg újra a hozzászólást személyes frissként.


34
Jöjjön fel a frissemben, ha egy karcom/idézetem valaki polcra tette.
Bohemian 1613d iktatva

1
Figyeltek és az alap "szűrések" függetlensége

Tetszene, ha a figyeltekhez tartozó szűrések függetlenül ki-be kapcsolhatóak lennének. Példa: ha szeretném látni egy figyeltem értékelését, karcait, de mindezek mellett nem akarom látni a többi felhasználóét, nem tudom megtenni. A másik irányba ez ellenben működik, vagyis minden figyelt karc esetén ki tudom kapcsolni a figyeltemét. Ez persze vonatkozik minden itt is - ott is fellelhető beállításra (értékelés, ajánlás, észlelés, stb.)


53
Legyen a Molyblognak egy külön friss (vagy értesítési csík).

Sokszor előfordul, hogy egy friss változtatás után még hetekig kérdezgetik emberek itt-ott, hogy "miért működik máshogy?", holott a Molyblogban le van írva. Általában az szokott kiderülni, hogy a molyblogos bejegyzés "elsüllyedt" a frissükben, így nem olvasták. Jó lenne, ha az új molyblogos hírek feltűnően jelennének meg az oldalon - külön frissben, mint a személyesek, csak mondjuk zöld gombostűvel, vagy értesítési csíkban (ilyen fejlesztés volt is, nem?).


89
Ha valaki bejelöli a lakhelyét, kapjon arról értesítést, hogy ott működik moly klub.

Így könnyebben jut helyi információkhoz, találkozókról erről-arról, könnyebb a helyi közösségbe való beilleszkedés.


0
Kihívásgazda frissében jelenjen meg, hogy miért jött fel frissben a kihívása.

Sokszor előfordul, hogy "valamiért" feljön a frissben a saját kihívásom - de mivel nem hozzászólás volt, nem igazán tudok "mit kezdeni" vele. Tudom, ez olyankor van, amikor valaki fel/lejelentkezik, vagy kedvencel/visszavonja.
Jó lenne, ha legalább annyi megjelenne, hogy Új jelentkező/Lejelentkezett, vagy Kedvencelés volt. (nem nevesítve, csak "1 fő ezt-azt csinált..." - nem "üldözni" szeretném :))


11
Frissek tagok/zónák szerinti bontásánál lehessen látni a számot...

...hogy mennyi frisse van az adott tagnak, vagy mennyi friss szerepel az adott zónában.


43
Ha kívánságlistás könyv jelenik meg, kapjunk értesítést róla

25
Karc polcra helyezésénél ne ugorjon a polcra

Hanem maradjon pl. a Friss oldalon. (Elég lenne egy kis felugró ablak, hogy "felkerült a polcra")
Bővítés: esetleg a kis felugró ablakon lehetne olyan lehetőség, hogy "ugrás a polcra".


23
Frissben karcokat lehessen "Tömöríteni"

Van most ugye a Szűröm link, jó lenne egy Tömörítem is vagy valami hasonló. Mert sok esetben érdekel egy karc, illetve annak további élete, hozzászólásai, ezért nem szűröm, viszont akadnak közöttük kisregény hosszúságúak. Ezek miatt aztán lehet scrollozni rendesen a már olvasott tartalmat, minden esetben ha kapnak új hozzászólást (egyszer-egyszer hiába érdekes, ezért teszem Szűrömre, mert mobilon zavarnak). A Tömörítem meg lenyithatóvá tenné, mint a cselekményleírásosakat, ezzel lenne a Friss sokkal átláthatóbb.