19
Vegye figyelembe a rendszerüzenet a kívánságlistát könyv csatolt kiadását

Ha egy Moly eladó könyvet tesz fel, ami szerepel a kívánságlistádon, akkor automatikusan kapsz rendszerüzenetet. Viszont a kívánságlistán jelölhető, hogy mely kiadást kívánja az illető. Az ötlet az lenne, hogy csak arról érkezzen rendszerüzenet, ami azt a kiadást kínálja (vagy legyen egy olyan beállítás, hogy mindenről kér értesítést a Molyoló, vagy csak a megegyező kiadásról).


14
Piactéren több település megadása.

Jelenlegi helyzetben sajnos csak 1 településre lehet rákeresni, ha több helyen is megakarjuk nézni akkor a beállításokat is átkell állítani.


23
Az eladó könyveknél kötelező legyen települést megadni

Sokan szeretik személyesen átvenni a könyveket, viszont a piactér jelenleg nem alkalmas arra, hogy az adott településen eladó összes könyvet mutassa (pl: a moly karcol a könyveiről amibe ott van hogy Győrbe személyesen átvehető viszont piactérbe nem mutatja a könyvét)

Szerintem sokat fejlődne a piactér, ha kötelező lenne átvételi helyet megjelölni
(külön olyan opcióval, hogy csak postai után).


9
A profilban Személyes átvétel helyének (települések) megjelölése eladó / elcserélhető könyvekre vonatkozóan.

Az a probléma (amivel ma szembesültem), hogy az eladó könyv települését, (szerintem) az eladó profiljából (Lakhely?) veszi a rendszer. Ha azt ő nem adta meg, vagy nem láthatóra állította, akkor az eladó könyveit sem jeleníti meg a Piactér, ha csak a saját településedre szűrsz. Erre onnan jöttem rá, hogy egy eladó könyv példányt megnyitottam, amit a Piactér "Csak Miskolc" opciója nem jelenített meg, ám a könyv leírásában benne volt hogy személyes átvétel Miskolcon... Tehát a településre szűrés jelen állapotában majdnem hogy haszontalan... Erre a problémára kellene találni megoldást.
Javaslom, hogy a profilban lehessen megadni személyes átvételi településeket (TÖBBET IS!!!), esetleg megyét. Szerencsésebb lenne ha (Magyarország esetén) egy település adatbázisból dolgozna egy multi select lista, így elkerülhető a helyesírási hibákból, vagy elgépelésből adódó probléma.
Amennyiben ez a mező ki van töltve az eladó profiljában, amikor eladásra kínál egy könyvet, ezen települések automatikusan megjelennének az eladó könyv adatlapján, továbbá a Piactér település szűrője is ez alapján kellene hogy működjön.


24
Eladó könyveknél lehessen szűrni kiadásra

Biztos nem csak én vagyok, aki (főleg sorozatoknál) szereti egy kiadásból bővíteni a gyűjteményét. Az ötlet az, hogy a molyok eladó könyveinél ne kelljen egyesével végigkattintani, melyik melyik kiadás, hanem lehessen szűrni rá.


13
Kosár

Ha molytagtól szeretnék vásárolni és böngészem a magánkönyvtárát, akkor jó lenne, ha azokat a könyveket, ami esetleg érdekelne, bele lehetne pakolni egy kosárba, mint pl. egy könyvesboltos honlapon. Így privát üzenetben egyben eltudnám küldeni, hogy mi érdekel az eladó könyvei közül.


4
Írással megkezdett üzenetablak az "Üzenet küldése a könyv birtokosának"

Arra lenne jó, hogy lássa a friss user, hogy nem elég a linkre kattintani és rögvest a "küldés"-re nyomni, talán egy megkezdett szöveggel sejtethető, hogy folytatnia kéne valami értelmes közlendővel is azon kívül, hogy érdekli az eladó könyv. Pl. "Kedves Könyvbirtokos,..." A vaterán vagy a jófogáson létezik a megkezdett üzenet intézménye, abból egyértelmű, hogy szöveget kellene beírni a sikeres kapcsolatfelvételhez.


36
Visszajelzések - Találkoztam már vele = Személyesen ismerem??

Jó lenne, hogy ha azt jelölöm be, hogy "Találkoztam már vele, valós személy", akkor ne az jelenjen meg, hogy "Személyesen ismerem", mert a kettő szerintem nem ugyanaz, és elég hülyén néz ki, tekintve, hogy a legtöbb egyszeri találkozásra nem is emlékszik az ember (moly).


12
A Piactéren lehessen szűrni várólistás könyvekre is.
pókliliom 302d iktatva

35
Eladó könyvek kötelező része

Lehessen jelölni, hogy személyesen át lehet-e venni, illetve postázást vállal-e az eladó.
Személyes átvétel esetén lehessen megadni helyszínt/helyszíneket pl.:
"Az eladó az alábbi helyeken személyesen átadja a könyveket: Budapest Szeged, Szolnok, stb.".

Postázás esetén meg lehessen adni, milyen típusúakat lehet igénybe venni pl.:
"Az eladó az alábbi postázási módokat vállalja: Foxpost, MPL, Postai levél/csomag, stb."

De mondjuk, ha valaki nem pipálja/választja ki, hogy vállal postát vagy személyes átvételt, akkor az is jelenjen meg. És ezeket, valamint az árat kötelező legyen megadni.

(Sajnos néhány esetben úgy vettem észre, hogy semmilyen adatot nem adnak meg az eladók, semmilyen formában. Ezzel meg lehetne könnyíteni a dolgokat. Az eladó könyvekhez kapcsolódó információs mező sem lenne haszontalan, mert oda mondjuk átvétel időpontját, illetve utalálos és mondjuk "A sorozat egyben eladó x forintért" szövegek mehetnének oda.)


-5
Csak papírkönyves kedvezmények

Kívánságlistán, polcon, karcoknál stb, a könyv borítóképének sarkában jelezve van, ha a könyv valamelyik weboldalon X százalék kedvezménnyel vásárolható meg. Ez viszont sokszor megtévesztő, mivel a kedvezményes e-könyvek is számítanak, ami nekem például abszolút irreleváns. Jó lenne, ha be lehetne állítani, hogy mindkét forma érdekli-e az adott tagot, vagy csak a papír- vagy csak az e-könyvek. Így nem örülnénk meg feleslegesen, hogy hű, 51% kedvezmény, csak hogy utána csalódjunk, mikor a könyv adatlapjára kattintva kiderül, hogy e-könyv.


12
Eladó/Elcserélhető könyvek feladása

Sziasztok,
A könyvcserék és eladások kapcsán merült fel bennem a gondolat, hogy a Moly – a Vaterához hasonló módon nem tudna olyan lehetőséget biztosítani, hogy a Molyon keresztül indított csomagküldések valamelyest olcsóbbak legyenek? Értem itt, hogy a Vaterafutáron a rendeléshez és regisztrált felhasználóhoz kötött rendelések jóval olcsóbbak, mint ha csak simán küldöm a csomagot.
Rengeteg eladó/elcserélhető könyv van, amit gyakorlatilag nem éri meg sem postával, sem csomagautomatába küldeni, mert annyira megemelték ezeknek a szolgáltatásoknak az árát.


17
Eladó/csere könyvek link

Amikor megnézek egy eladó könyvet, a jobb oldalon található linkek között lehetne egy olyan is, amivel az illető könyveinek listája mellette az illető eladó/csere könyveinek listájára lehet továbblépni.


75
Ha "Személyesen ismered"-re jelölsz valakit, oda-vissza jelenjen meg ha leokézta az illető

Van a visszajelzésnél a személyesen ismerik-re. Be tudsz így ugye jelölni mást. De azt szeretném, ha valakit így bejelölök, arról kapjon értesítést, és le tudja okézni. Ha leokézza, akkor énnálam is jelenjen meg, hogy ő személyesen ismer. Szóval legyen oda-vissza. :)


12
Eladó és vevői visszajelzések számolása a profiloldalon

A profiloldalon lehetne egy külön link, hogy "Eladói és vevői visszajelzések", és azok mellett tűnhetne fel egy összesített szám, ami a pozitív és negatív eladói és vevői visszajelzéseket kombinálja (+1 -1). Így első látásra lehetne látni, hogy mennyire megbízható egy piactéren is aktív felhasználó.

Vagy ha külön linket nem szeretnétek ennek, akkor a "Visszajelzések" link mellett is fel lehetne tüntetni a számot. Készítettem egy képet, hogy hogyan képzeltem el: https://i.imgur.com/XNVYtPe.png

Esetleg egy bizonyos szám elérése után (pl. 100) kaphatna egy plecsnit vagy külön jelzést is a profiloldalra, hogy "megbízható piacteres" vagy ilyesmi. :) De ez csak amolyan mellékes javaslat a fenti mellé.


22
Eladott, de nem piactérről nem törölt könyvek bejelentése

Hasznos lenne, ha be lehetne jelenteni az adminok felé a piactéren meghirdetett könyveket, mert gyakran előfordul, hogy a tulajdonos már hónapok óta eladta a könyvet, de nem törli az eladó könyvei közül, így a piactéren listázva marad és folyamatosan érdeklődnek iránta. Csak egy példa: https://moly.hu/magankonyvtar/1800054
Az, hogy mindenki magának szűri egyenként, nem a legjobb megoldás, mert attól másoknak még ugyanúgy listázza majd továbbra is. Ha egyértelmű, hogy a könyv el van adva, akkor az admin törölhetné vagy legalább felszólíthatná a tulajdonost egy rendszerüzenettel, hogy törölje az eladott könyvet. Amennyiben a felszólítás ellenére sem kerül törlésre X napon belül, úgy a rendszer automatikusan törölhetné.

Hasonló probléma még, amikor az eladó nem válaszol (senkinek), holott jelen van az oldalon (belépett), akár rendszeresen is, de választ nem ad. Ilyenkor is jó lenne egy bejelentési lehetőség, illetve rendszer általi felszólítás/törlés.


28
Magánkönyvtárnál látszódjon az eladó könyvek darabszáma

Ha a magánkönyvtárnál kiválasztom a "csak az eladó könyvek" opciót, akkor ne ugyanúgy csak az összesített darabszám látszódjon, hanem az is, hogy hány eladó könyvem van, tehát ne kézzel kelljen végigszámolni, hanem automatikusan írja a rendszer.


-5
Privát üzenet küldése (hozzászólás helyett) - eladónak jelölt könyvnél

Sziasztok! Egy ideje gondolkodom már egy funkció müködésén és ezzel kapcsolatos kérdésem, észrevételem osztanám meg. Számomra kellemetlenséget okoz, hogy az eladónak jelölt könyvem alá hozzászólást lehet írni. Ha ide ír valaki, akkor figyelmeztetést kapok róla, de pl. nem minden esetben tudok rá azonnal válaszolni (pl. mobilon nézem meg). Később már képtelenség visszakeresni, főleg, ha nem emlékszem melyik könyvemhez érkezett kérdés, így vagy elfelejtem, vagy végig kell kattintani az összes könyvemen. Emiatt indőnként elesem az értékesítéstől. Példa hozzászólás: https://moly.hu/magankonyvtar/2444370 Volna arra mód, hogy ezekhez csak privát üzenetet lehessen írni? Köszönöm! Üdv.: Kriszti


16
Lehessen a Piactéren eladók szerint rendezni a könyveket.

Ha bekerülne az eladók szerinti rendezés, egyből látnánk, hogy van-e olyan moly, akitől több könyvet is meg tudnánk venni, így pl. a postázás is sokkal olcsóbb lenne.


11
E-mail értesítés cserélhető könyvről
mrsp 1117d iktatva bővebben

Szuper ez a rendszer, hogy emailben értesítést kapok, ha valaki eladóvá tesz egy könyvet a kívánságlistámról - de én nem szeretnék vásárolni, csak cserélni. Lehessen beállítani, hogy csak olyanokról kapjak értesítést, amelyek cserélhetőek (is).


31
Eladó/cserélhető könyv értesítés település szerint

Egy olyan opció, hogy az eladó/cserélhető könyvekről érkező értesítésnél be lehessen állítani, hogy csak egy adott településen eladó/ cserélhető könyvről jöjjön értesítés.


77
Könyv adatlapjánál nem csak eladó példányok, hanem vásárlók is lehetnének.

Kinéztem egy könyvet. Már 2 példányról is lecsúsztam, pedig csak 1-2 órája volt fent(ráadásul töredék áron, mint amennyiért én megvettem volna)
Nem-e lehetne olyat, hogy felveszek egy könyvet, hogy megvenném 5.000 forintért. Erről a könyvek tulajai kapnának egy mailt, mint mikor kívánságlistán lévő könyvről kapsz értesítést, ha valaki felkínál egy példányt eladásra. (Persze letiltható funkció lenne, ne kapjak mindenről értesítést) És ha eladná, akkor rádírhat. Én általában, ha nagyon keresek egy könyvet, akkor tudok olyan árat mondani, amiért valaki csak kedvet kapna az eladásához.
Örülnék, ha megoldható lenne.
Köszi
P


10
Egy könyv, több könyv?

Könyvek magánkönyvtárba helyezése után, ha mondjuk valaki el akar adni egy több részből álló sorozatot, vagy trilógiát, és mondjuk egyben szeretné eladni, ehhez jól jönne egy olyan opció, hogy valahogy összelinkelni és egy csokorba kötni az eladásra szánt könyveket, hogy az eladó meg tudja mutatni, hogy melyik könyvekre gondolt és mennyiért.


90
Elajándékozom lehetőség is legyen az Eladom és Elcserélem mellett

Rengeteg Ingyen elvihető típusú polcot kiváltana


45
A "kívánságlistára tette" tagok között lehessen szűrni azokat, akiknek van a magánkönyvtárukban olyan cserélhető könyv ami az én kívánságlistámon

Arra gondolok, hogy ugye egy könyvnél meg tudom nézni hogy ki tette kívánságlistára. Ez kapóra jön ha el szeretnék cserélni egy könyvet. Viszont jó lenne ezek közül a tagok közül kiszűrni azokat, akiknek a cserekönyvei között van olyan, ami nekem a kívánságlistámon.
Így könnyebben megtalálnák egymást a cserepartnerek.


110
Csere vagy eladó könyv megjelölése esetében kötelező legyen megadni legalább a borítót (de esetleg kiadást is)

5
Utazókönyvek listájában és a Piactéren a könyv címe mögött megjelenhetne a molyos %.

Ezeket a listákat böngészve sokszor előfordul, hogy nem konkrét könyvet keresek, hanem csak ötleteket gyűjtök, nézelődök. Sokat segítene, ha megjelenne a molyos értékelések %-a is a könyvcím mögött.


50
Teljes polcok/listák/sorozatok könnyű kívánság- vagy várólistára helyezése, ill. magánkönyvtárba felvétele (eladónak jelöléssel vagy anélkül).

Ez segítene a polcokon tárolt eladó könyvek és kívánságlisták migrálásában.


96
Jöjjön fel frissben, ha egy figyeltem eladónak/elcserélhetőnek jelöl valamit.

Természetesen legyen lehetőség ennek kikapcsolására is.


15
Magánkönyvtári adatlapon egy popup legyen az eladónak és cserének

Eladó: pipa
(Ha pipálva, akkor) Ár:
Elcserélhető: pipa
Állapot
Fotó feltöltése

(@Attila_Ragó ötlete)