17
Várólistánál is választható kiadás és a borító
Joxer 73d iktatva bővebben

A Kívánságlistához hasonlóan a Várólistában is jók lennének ezek a beállítások


-10
Következő olvasmány előre jelölése

A lehetséges következő olvasmányok jelölése előre, hogy könnyebb legyen követni akár kihívás miatt, akár magunknak jelölni, mi az amit olvasni szeretnénk. Ha többet is jelölünk, random könyv ajánlása a listáról.


24
várólistán lévő könyveimet érintő kihívásokra lehessen keresni/szűrni

Olyasmire gondoltam, hogy mondjuk ott vagyok a kihívások felületén, és - mint több másik oldalon is - be lehessen állítani egy szűrővel, hogy csak azok a kihívások legyek láthatók, amik érintenek olyan könyvet, ami a várólistámon (és persze ide a szokásos többi listát, stb. oda lehet gondolni) van.


-3
Várólistáról polcra

Várólistáról polcra szeretnék tenni romantikus könyveket. A várólistán lévő könyv fogaskerekénél lehetne polcra helyezés opció. Ennek hiányában kicsit nehézkes.


1
Várólistára tett könyv többi nyelvű adatlapján is legyen jelölve, hogy várólistás már valamilyen nyelven

Ezt úgy tudnám elképzelni, hogy az adatlapokon látszana valahogy, hogy az adott könyvet másik nyelven már várólistára tettem, ugyanakkor a várólistán csak egy - az, amit ténylegesen bejelöltem - jelenjen meg. Miután elolvastam a könyvet valamelyik nyelven, be is jelöltem azt, eltűnnének az adatlapról a várólistás jelölések.
Hasznos lenne, ha az ember nem tudja elsőre eldönteni, melyik nyelven olvasná / fogja elolvasni a könyvet, mégse akar több könyvet várólistára tenni.


7
Sorbarendezés felkerülés szerinti csökkenő sorrendben

A polcokat, a listákat, a várólistát és a kívánságlistát ne csak felkerülés szerinti növekvő, hanem csökkenő sorrendben is lehessen rendezni; így aki szeretné, annak mindig a legfrissebb elem lehetne legfölül.


15
Várólista rendezése eredeti megjelenés szerint

Jó lenne, ha a várólistát a könyvek eredeti megjelenése alapján is lehetne rendezni. Arra gondolok, hogy nem csak egy sorrendet adna ki, hanem úgy jelenítené meg a könyveket, mint az Olvasmánylistánál, tehát évekre bontva.


11
a Várólistában lehessen szűrni kiadás típusára (e-könyv, hangos-könyv, stb) is

Én alapvetően e-könyv (ebook, e-book) formátumban szeretek olvasni. Így prioritást élveznek számomra azok a könyvek, melyeknek van hivatalos e-könyv kiadása. Viszont, a várólistában nem tudok szűrni ezekre a könyvekre, így jelenleg egy magán-polcot próbálok vezetni több-kevesebb sikerrel erre a célra.
Jó lenne, ha könnyedén ki lehetne listázni azokat a könyveket, amelyeket el szeretnék olvasni, és van e-könyv kiadásuk :).
A Kívánságlistában is hasznos lehetne ez, szerintem.


0
Várólista rendezés mentése

Sziasztok! Lehetne arra valahogy lehetőség, hogy a Várólistán szereplő könyveket véglegesen mindig „Várólistára kerülés ideje alapján” rendezzük. Ne kelljen ezt minden megnyitásnál átállítani. Amikor már túl sok könyv kerül fel a listára, nagyon zavaró tud lenni a sok-sok lefelé tekerés, mire eljutunk a legfrissebben odakerült könyvekhez. :) Ez megoldható lehet?


44
Könyvek egy cimkével - sorozat szűrés

Kerestem könyveket ugyanabból a kategóriából. Pld "sci-fi" cimke. (El akarom olvasni a legjobbakat.) De szeretném szűrni a listát, aszerint, hogy sorozat-e vagy nem. Nem érdekelnek a sorozatok, csak "rendes" könyvet akarok olvasni. Jó lenne ha lehetne.

Ez amúgy több helyen is elérhető lehetne.
1. Az egyszerű könyvkereső sem tudja ezt, pedig sokszor tetszene.
2. Várólista is tud szűrni rendezni, de nem ezzel a kritériummal.
3. Kívánságlista

...

stb


21
Kívánság - és várólistára tett könyv adatlapjáról egy kattintással el lehessen érni a listaelemet.

Pl. ha egy könyv adatlapját böngészve kiválasztjuk, hogy melyik kiadásban szeretnénk megszerezni, egy kattintással a kívánságlistához juthassunk, hogy be is tudjuk ezt jelölni.


53
Egyszerűbb kívánságlista és várólista kezelés
OMAM 1000d iktatva bővebben

Volt olyan, hogy egy nap több, mint harminc könyvet akartam a várólistámra tenni, és ehhez mindig fel kellett keresnem a könyv adatlapját, aztán még külön kattintgatni. Rengeteg idő elmegy ezzel, sokkal egyszerűbb lenne, ha ugyanúgy lehetne könyveket hozzáadni várólistához/kívánságlistához, mint a polcokhoz.


18
Lehessen szűrni a sorozatokat a várólistán

Sokszor előfordul velem, hogy nincs kedvem egy teljes sorozatot elkezdeni, csupán egy önálló könyvet elolvasni. Ha a várólistámon böngészek, az lenne a legegyszerűbb, ha egy kattintással szűrhető lehetne, hogy az adott könyvek részei-e egy sorozatnak vagy sem, és nem kellene egyesével rákattintani.


6
Saját és más figyeltek várólistájának összevetése

Jó lenne egy olyan szűrési módszer, amivel meg tudom nézni, hogy figyeltjeim és a saját várólistám milyen közös elemeket tartalmaz. Például adott elemeket más szín jelölné a várólistán. Minden figyeltre lehetne szűrni.


26
Várólistára kerülés idejének megjelenítése az Én és a könyv linken is

Az olvasási/kiadási adatok alatt.
Nem csak a várólista csökkentős kihíváson hasznos az olvasások ellenőrzésekor (hogy bizonyítja, egykoron tényleg rányomtunk a gombra), hanem érdekes információt is ad arról az időről, ami eltelt a felkerülés és az elolvasása között.

Ugyanez a kívánságlistára kerülésnél is, ami a magánkönyvtári könyv adatainál jelenne meg a megszerzés ideje alatt/felett.


14
Be lehessen jelölni hogy egy könyvet egy bizonyos időpontban szeretnénk elolvasni.

Egy olyan funkcióra gondolok, ahol például az aktuális olvasásokhoz hasonlóan meg lehet adni, hogy ezt a könyvet mondjuk októberben szeretném elkezdeni. Ez hasznos lenne például kihívásokhoz olvasandó könyveknél, ahol határidőre kell olvasni, de akkor is, ha valaki egyszerűen csak szereti előre eltervezni az olvasásait. Szerintem egy külön funkció átláthatóbb lenne egy pl. erre a célra létrehozott polcnál, és a megadott időpontban (vagy valamivel előtte) fel is jöhetne az adott személy frissében emlékeztetőül.
Illetve lehetne egy olyan beállítás, hogy ha előbb elkezdjük olvasni a könyvet, az törlődjön a tervezettek közül (mint pl. a várólistáról).
Remélem nagyjából érthető mire gondoltam.


26
Várólistán is lehessen borítót csatolni a könyvekhez!

(Mint a kívánságlistán.)


12
varólista szűrése magánkönyvtárban levő könyvekre, ill. azokra amik nincsenek meg

51
Privát tartalom választhatósága

Kicsit hiányolok egy 0,1 (nem/igen) típusú lehetőséget leginkább a polcok illetve a Várólista/Kívánságlista tekintetében.
Szerintem eldönthetőnek kéne lennie, hogy a Várólista/Kívánságlista/Polcok a nyilvánosságnak vannak-e szánva vagy a saját, privát profilomhoz szeretném hozzárendelni. Ezt továbbgondolva az efféle "magán" listákat is meg lehetne osztani figyelőkkel/figyeltekkel/ízlésőrökkel/Zónákkal, de itt is 0, 1.
Lényeg a lényeg, szerintem hasznos lenne, ha lehetne privát adatbázist is építgetni, illetve beállítani, hogy mit is szeretnék megosztani, és azt kivel.


20
Várólista szűrésének lehetősége több címke hozzáadásával a címkekeresőben

Jelen pillanatban csak egy címke megadásával lehet szűrni a várólistán található könyveket. Több címke hozzáadásával szűkíteni lehetne a találati listát.


66
Egyszerre több könyv kijelölésére legyen lehetőség a várólistán és a kívánságlistán.

Nagyban segítené a várólistáról/kívánságlistáról történő könyvek törlését, sok időt meg lehetne spórolni ezzel a funkcióval.


-7
A várólista listává alakítása

Itt arra gondolok, hogy lehetne egy lehetőség, amely egy kattintásra kialakítana egy listát a várólistából, hogy ne a tagoknak kelljen a listájukhoz adni a könyveket.


15
Polcon és/vagy a várólistán is működjön az oldalszám-számláló

...nyilván ez is PRO-val, de hasznos funkció lenne.


50
Egyszerre több könyv felrakása várólistára
vgabi 1672d iktatva

50
Teljes polcok/listák/sorozatok könnyű kívánság- vagy várólistára helyezése, ill. magánkönyvtárba felvétele (eladónak jelöléssel vagy anélkül).

Ez segítene a polcokon tárolt eladó könyvek és kívánságlisták migrálásában.


39
Kívánságlista és várólista rendezésénél is legyen 'Könyvek ábécébe rendezés' gomb

Azért, hogy maradjon is úgy, ne csak megtekinteni lehessen ábécé rendben.