10
Magánkönyvtár betűválasztónál ne ugorjon vissza a főoldalra, ha törlök egy könyvet

Az zavar egy picikét, hogy amikor benne vagyok a saját könyveimben, és kinyitom az 'N' betűt, majd onnan kiválasztok egyet, amit törlök, akkor törlés után, a könyveim főoldalára ugrik vissza a kép, nem marad az 'N' betűnél.
Lehet ezen változtatni? Köszönöm szépen.


7
Ex libris jelölhetősége magánkönyvtári példányon

Nem minden könyvembe rakok rögtön pecsétet, csak amit biztosan meg akarok tartani. Segíthetne a nyilvántartásban, ha pl. a dedikált-hoz hasonlóan lenne egy pipálható ex libris négyzet is, és ugyanúgy látszódna a listában, mint a "dedikált"-jelzés.


10
Borítótípus jelzése kiadás társításánál.

Ha megszerzek egy könyvet, a kiadás társításánál az adatok között az is látszódjon, melyik kiadás a keményborítós és mely a puhaborítós.


5
Fizikális és digitális könyvtár külön kezelése

A magánkönyvtár alatt egy új modul, amely a birtokomban levő e-könyveket tartalmazza, ezáltal tökéletesen látszódna, mely könyvek azok, amik fizikálisan is a magánkönyvtáram részét alkotják és melyek, amiket csak e-formában szereztem be.


7
Random olvasatlan könyv itthon lévő könyvekből

A 'Random olvasatlan könyv'-re kattintva csak azokat a könyveket kellene feldobnia, amikre van is esély, hogy az ember elolvassa, tehát be van pipálva az 'Itthon van' rubrika.
Példa: Nemrég vettem két könyvet a Húgommal vásárolva, de mivel egyszerre csak az egyiket kezdtem el olvasni, a másikat addig odaadtam neki. Nyilván nem fogom tudni addig elkezdeni olvasni, amíg vissza nem kapom. Ezért szerintem ennek nem kellene addig random olvasatlanként felugrania.


12
Saját könyvek között lehessen eredeti megjelenés éve szerint keresni/szűrni

Sok olyan kihívás van, ahol az eredeti megjelenés éve szerint kell olvasni. Ezekhez segítség lehetne, ha a saját könyveink között lehetne az eredeti megjelenés szerint keresni/szűrni.


15
Itthon van? opcióra szövegbuborék, hogy hol is van a könyv.

Jelenleg is lehetséges megjegyzést fűzni egy könyvhöz, de ha már lett egy olyan opció, hogy tudjuk jelölni, hogy Itthon van-e a könyv, jó lenne, ha lenne egy olyan kiegészítés hozzá, hogy amint rányomunk a pipára, hogy jelöljük, épp nincs itthon, felugrana egy kérdés, hogy "Hol van?" ahova be tudnánk írni akár 1-2 szóban mondjuk, hogy pl kinek adtuk kölcsön. Ez megjelenhetne utána egy szövegbuborékban, ami jelenleg is létezik "Itthon van?" szöveggel, csak ha válaszolunk a kérdésre, hogy Hol van, az Itthon van? szöveg helyett a válasz jelenhetne meg.


18
Cím szerinti listázás magánkönyvtárban

Ha listázod a saját könyvtáradban lévőket, akkor csak szerző szerint tudja kilistázni. Ha cím szerint is lehetne listázni, az hasznos lenne, nagyon.


12
A saját könyveim közül listázhassam azokat a példányokat, amikre nagy a kereslet (kívánságlista / várólista).

Csak mert az ember néha egy-egy példányon elgondolkozik, hogy valóban szüksége van-e rá... :-) (És ez pl. segíthetne a döntésben. :-))


0
A magánkönyvtár elejére is lehessen megjegyzést írni egy szövegdobozba (Kívánságlistához hasonlóan)

17
A magánkönyvtárban (a Könyvek fülön) legyen a könyv kiadási évszámára vonatkozó rendezési/szűrési lehetőség is (az ábécérend, oldalszám stb. szerinti mellett)
Emmi_Lotta 323d iktatva

8
Magánkönyvtár link: kiadás szerinti csoportosítás / keresés

Sziasztok!

Ha egy könyv adatlapjánál rákattintunk a Magánkönyvtár link-re, akkor mutatja, hogy kiknek van meg a könyv. Ezen a felületen jó lenne, ha csoportosítva lenne, hogy mely kiadások kiknek van meg, vagy lehessen külön kiadásokra keresni.

Köszi!


-32
Az általam feltöltött könyvek kerüljenek a könyvtáramba vagy azonnal, vagy elbírálást követően.

Zavaró hogy felviszem azon könyveket az adatbázisba amik nekem megvannak de a rendszerből hiányoznak, ennek ellenére nem adódnak hozzá sem az elbírálás előtt, sem az elbírálás után a magánkönyvtáramhoz.


13
Közös magánkönyvtár elemeinek szerkesztése mindkét fiókból

Gondolok itt arra, hogy én is hozzá tudjam adni a közös magánkönyvtárban, de nem az én nevem alatt szereplő elemeknél a megszerzés évét, kiadást, stb. anélkül, hogy be kellene lépnem a másik fiókba.


9
Magánkönyvtár szűrése: csak olvasatlan fizikai könyvek

Múltkor próbáltam leszűrni, hogy melyik fizikai könyvemet nem olvastam még el és azzal szembesültem, hogy vagy nincs rá mód, vagy én vagyok béna.
Az "Összes könyv" és "Csak az e-könyvek" között szerintem elférne egy "Csak könyvek" opció is. Ha az embernek vegyesen vannak e- és fizikai könyvei, akkor könnyen belekavarodik és macerás kimazsolázgatni az olvasatlanok közül a könyveket.


16
Lehessen jelölni, ha kölcsönadnék egy könyvet

Tudom, hogy van külön 'kölcsönkérné' rovat, de miért ne lehetne összekapcsolni a várólistával? Vagyis gondolom az olvasni vágyók többsége, nem feltétlenül venne meg minden várólistán lévő könyvet, amit bejelölt. (Azt is tudom, hogy a vásárlási szándékhoz ott a 'kívánságlista'.) De ha látná, hogy valaki éppen kölcsönadná azt a bizonyos könyvet, lecsaphatna rá. Vagyis, a várólistáján lévő könyvről jönne kölcsönadós ajánlat. Merészség?


3
Magánkönyvtár priváttá tétele

A polcokhoz hasonlóan lehessen mások számára láthatatlanná tenni a könyvgyűjteményünket.


0
sorszámozott példány jelölése kiadásoknál

kiadások felvitelénél lehessen jelölni hogy sorszámozott (limitált) kiadásról van szó esetleg egy plusz szövegmezőben lehessen beírni hogy mekkora példányszámban került kinyomtatásra az adott kiadás
a könyv saját példányánál egy külön szövegmezőben szerepelhetne a könyv sorszáma


18
Több magánkönyvtár vagy lokáció paraméter

Nekem több helyen van könyvem az országban. Pl szülőknél, otthon, stb. Ezért arra gondoltam hogy több magánkönyvtár hasznos lenne. De az megoldás is is jó lenne, ha a saját könyveknek lehetne olyan paramétert adni, hogy hol található. Természetesen fontos lenne hogy ezeket lehessen listázni, szűrni, adott lokáción leltárt végezni.

Akinek sok könyve van annak jól jönne. Akár lakáson belül is hasznos lenne egy ilyen fejlesztés. Nem tudom a könyvtárak itt mennyire aktívak, de ők végképpen jól tudnák használni.


28
Magánkönyvtárnál látszódjon az eladó könyvek darabszáma

Ha a magánkönyvtárnál kiválasztom a "csak az eladó könyvek" opciót, akkor ne ugyanúgy csak az összesített darabszám látszódjon, hanem az is, hogy hány eladó könyvem van, tehát ne kézzel kelljen végigszámolni, hanem automatikusan írja a rendszer.


14
Magánkönyvtárban szűrés a NEM eladó/elcserélendő könyvekre

Magánkönyvtárakban lehessen szűrni a "csak eladó könyvek", "csak cserekönyvek" mellett azokra a könyvekre, amelyek mellett egyik opció sem szerepel, tehát a "nem eladó/cserélendő könyvek"-re. Megkönnyítené a keresést bizonyos esetekben, ha ki lehetne listázni a magánkönyvtárakból, hogy melyek azok a könyvek, amiktől a tulajdonos nem szeretne megválni.


16
Magánkönyvtárban lehessen hangoskönyv kiadásokra szűrni

Magánkönyvtárban lehessen hangoskönyv kiadásokra szűrni, úgy ahogyan az e-könyvekre és az eladó könyvekre lehet.


11
Saját utazókönyv és magánkönyvtári példány összekötése
Izolda 811d iktatva

36
Ne csak figyelőre lehessen könyvpéldányt átruházni

Sok olyan mollyal folytatok adásvételt/cserét, akikkel nem figyeljük egymást. A könyvpéldányt szívesebben adnám tovább, minthogy törölnöm kelljen, nekik pedig felvenni a sajátok közé. Nyilván az ilyen nem-figyelőre való átruházáskor kéne a másik moly beleegyezése, felugorhatna a frissében valami, hogy engedélyezi-e az átruházást.


-3
"Most szereztem meg" és "Polcra helyezés"
mrsp 906d iktatva bővebben

Beállítható opció legyen, hogy szeretnénk-e, ha a most szereztem meg és polcra helyezés használata után elvinne minket a polcra, illetve arra az oldalra, ahol be lehet jelölni hogy eladnám/elcserélném a könyvet. Szóval hogy maradjak a könyvadatlapon, mint amikor a most olvasom gombot nyomom meg.


0
Ajándékba kaptam opció

Ha van ilyen előre is bocsánat, de utánaolvastam és nem bukkantam rá.

Ötlet:
Olyan lehetőség a “Most szereztem meg” gombhoz, hogy “Ajándékba kaptam”, mert sokszor van, hogy ajándékba kapjuk a könyveket + be lehetne állítani, hogy kitől, esetleg mire kaptuk meg,vagy a beszerzési árnál lehetne kijelölni az ajándék opciót.


16
Magánkönyvtár szűrésének bővítése

Rá akartam keresni egy kiadótól a könyveimre, és akkor láttam csak, hogy csak abban az esetben mutatja, ha hozzá van rendelve a kiadás a példányomhoz.
Lehetne egy olyan szűrés, hogy "nincs hozzá kiadás társítva", hogy tudjuk, melyeket kell beállítani.


-3
Ajándékba kapod lista

Jó lenne egy, az "Ajándékba szánod" listához hasonló összeállítás, hogy pl. rendelésnél ne kelljen végigböngészni a kivlistát az ajándékdobozok után kutatva, hanem egyben megjelenne, mely könyvekre számíthatunk ajándékként.


12
Valahavolt magánkönyvtár

Nem tudom, más is van-e így ezzel, de én örülnék, ha valami módon maradna nyoma azoknak a könyveknek is, amiket elajándékoztam/eladtam.


9
Átruházott könyvpéldányoknál a megjegyzés megtartásának lehetősége

Ha kapok egy könyvet valakitől, aki írt a példányhoz valamit, akkor örülnék, ha ezt a megjegyzést megtarthatnám, nem törlődne az átruházás pillanatában.


27
saját könyvek listázása könyvcímek szerint

Nemrég kinyomtattam a könyvlistám (több mint 2000 db) a moly.hu-ról, így ha antikváriumban járok akkor viszem magammal a kinyomtatott formátumban. A legnagyobb gondom ezzel az, hogy a lista sorrendje nem a könyvcímek alapján jön egymás után, hanem az író, szerkesztő, stb… által rakja ABC sorrendbe. Némely könyvnél igen nehéz megtalálni hogy ki is szerkesztette valójában és hirtelen hogy keressek rá a kinyomtatott listában. Sokkal egyszerűbb lenne a könyvek címe alapján keresni. Nem láttam olyan funkciót, amellyel ezt át tudnám állítani, így én nagyon jó ötletnek tartanám ha egy olyan listát is ki tudnék nyomtatni, melyen a könyv címe szerepel elsőként és csak utána pl. zárójelben az író , szerkesztő neve.


8
Igazán áttekinthető magánkönyvtár

Lehetne olyan opció a magánkönyvtárnál, hogy egyszerre több könyvet kiválasztani hogy mikor lett megszerezve/véve,kiolvasva. Mert így rendkívül időigényes. Illetve hogy milyen kiadású példány birtokában vagyunk és hasonlók. :) Hogy igazi áttekinthető magánkönyvtár nyilvántartás legyen belőle ;)


20
A magánkönyvtárban (a Könyvek fülön) lehessen - a megjelenés szerinti - éves bontásban látni a könyveket

Például @Papusz kihíváshoz (http://moly.hu/kihivasok/a-20-szazad-szaz-eve-szaz-konyvben) hasznos volna látni az egyes évszámok szerint rendezett könyveket.


-22
bookline profil integráció

A bookline profilról lehessen áthozni a kívánságlistát és a megrendelt könyveket.


2
Saját könyv, vagy korábbi olvasás rögzítésénél felugró ablak, ha volt már.

Privátban már írtam, hogy könyvtáramban néhány könyvet, vagy a könyv olvasását véletlenül többször regiztem, és utólag kellet törölgetni. Ezt megelőzendő felugorhatna egy ablak ,hogy pl: "Ez a könyv már szerepel a könyvtáradban! Biztos szeretnél még egy példányt?" Vagy: "Ezt a könyvet már megjelölted olvasottként! Biztos szeretnéd még egyszer?"
Köszi!


14
Könyvek árának összesítése az "időpont nélkül" fül alatt is

Jelenleg csak akkor összesít a rendszer, ha tudom a beszerzési évet is a könyv ára mellé. Viszont van, aminek az ára megvan, de a beszerzési évet már nem fogom megtudni. Jó lenne, ha az "időpont nélkül"-i beszerzéseket is ugyanúgy összesítené a rendszer, mint évszámos társait.


104
Magánkönyvtár olvasottsága

Jó lenne, ha a könyvtesós 'irreleváns könyv'-opcióhoz hasonlóan a magánkönyvtárunkra vonatkozóan is lenne egy ilyen szűrő. Ennek következtében, a profiloldalon lévő saját könyvtár olvasottságát jelző százalékba a felhasználó által megjelölt könyvek nem számítanának bele. Kicsit zavaró, hogy hiába olvasnám el ami elolvasható, ha a lexikonok, szótárak, Petőfi összes, helyesírási szabályzat stb. miatt úgy tűnik, mintha nem lenne teljesen olvasott a magánkönyvtár. Nagyon jó, hogy a magánkönyvtáramban ott vannak ezek a könyvek, hiszen birtoklom őket, de elolvashatónak nem jelölném a Tegzes hétfokú olvasógyakorlatokat. További ötlet, hogy ennek alapján a 'Random olvasatlan könyv' funkciónál sem ugrana fel a Matematika feladatgyűjtemény I., hanem a meg nem jelölt olvasatlan könyvekből választana a rendszer. Megoldható ez?


16
Könyvek, listák, polcok kiadás éve szerinti rendezése

Jó lenne, ha lehetne a könyveket az eredeti kiadás, illetve az első magyar kiadás éve szerint rendezni.


20
A könyvek áránál lehessen más pénznemet is megadni, ne csak forintot.

-26
Ne csökkenjen a saját könyvek olvasottsága!

Jó lenne egy olyan plusz gomb, vagy képessé tenni az Irreleváns funkciót arra is, hogy egy megszerzettnek beállított, de olvasottnak nem jelölt és nem értékelt könyv, ne csökkentse a saját könyveim olvasottságát.


-10
Automatikus kiadás társítás egy kiadásos könyvek esetén

Jó lenne, ha azon könyveknél, ahol egyetlen kiadásban jelent meg a könyv, automatikusan társítaná a moly a kiadást a saját példány, olvasás, idézet stb. esetén.


15
Elektronikus könyvek szűrésének lehetősége a magánkönyvtárban

Jó lenne, ha a magánkönyvtárban meg lehetne jelölni az elektronikus könyveket, és szűréssel kigyűjteni.Egy másik lehetőség olyan polc(ok) létrehozásának a lehetősége, amit csak létrehozó láthat. Így azo(ko)n nyilván lehetne tartani ezeket a könyveket is.Több száz e-pub vagy pdf formátumú könyvem van, amiket részben az E-Book olvasóhoz kaptam ajándékba vagy vásároltam vagy MEK-ből töltöttem le.)


27
Olvasott/megszerzett könyvnél kiadás választásakor jelenjen meg puha, vagy kemény kötés

Sokszor mikor molyolok, nincs a kezemben, vagy a közelemben a kérdéses könyv, és ha már társítjuk a kiadásnál azt, hogy puha kötés, vagy keménytáblás, jó lenne, ha olvasáshoz társításnál, vagy megszerzett példánynál látnám melyik is az. Utólag tuti elfelejtem megnézni és pótolni.


11
Sorszámozott példányok

Némelyik könyv vagy egyes kiadások rendelkeznek sorszámozással, egy adott darabszámra lett korlátozva a megjelenésük. Az ilyen sorszámozás meglétét lehetne kiadásoknál feltüntetni (pl. 1000 sorszámozott példány került nyomtatásra), valamint a magánkönyvtárban beállítható lenne a könyv sorszáma is (pl. 525. számozott példány).


-5
LibraryThing könyvtár behúzása saját könyvtárnak

A LibraryThing API-n keresztül az oda felvett könyvek áthúzása a Molyba (és akár vissza :)


24
Lehessen kilistázni azokat az olvasmányokat ill. magánkönyvtári példányokat, amikhez nincs kiadás rendelve.

Az olvasásokat ki lehet listázni kerülőúton (évek szerinti bontásban meg kell keresni a "körülbelüli" oldalszámmal rendelkező könyveket), de a magánkönyvtári példányokhoz nem találtam ilyen funkciót.


29
Lehessen szűrni a magánkönyvtárban a dedikált könyvekre.

Kíváncsi lettem, hány dedikált könyvem van, de nem találtam ilyen opciót.


24
Rendezés a magánkönyvtárban

A magánkönyvtárban lehessen a könyveket cím szerint és ne csak szerző szerint rendezni.


11
Magánkönyvtári nézetben is írja ki a könyvpéldányok mögé a százalékot

Esetlegesen rendezhető is lehetne nem csak ABC, de százalék szerint is a magánkönyvtár.


53
Magánkönyvtár rendezése

Arra gondoltam, jó lenne egy "Tag"-es rendszer, amivel címkézni lehetne a saját könyveket. Pl. most kaptam örökség gyanánt néhány száz kötetet, és szeretném valahogy megjelölni őket, hogy később egyszerűbben kereshessek közöttük. Vagy jó lenne legalább egy olyan lehetőség, hogy több könyvhöz egyszerre írhassak egy megjegyzést!