20
Szép linkeket a sorozatoknak is

Ahogy a könyveknél van.


-7
Karcon ha válaszolok, jó lenne opció, hogy (részlegesen) idézzem a kérdő személyt

Nem tudom hogyan magyarázzam el jól, de alapjában véve, ugyanúgy ahogyan használjuk a formázáshoz a jeleket (dőlt betű, áthúzott szöveg, spoiler stb), lehetne pld használni még egyet, mint a reddit (pld a > jelet) és sokkal érthetőbbé lehet tenni a kommentálást. Hogy érthetőbb legyen mutatok rá egy példát, ime: http://imgur.com/a/fX36L
(a képen 2 screenshot van, baloldalt = elotte, jobboldalt = utána)


-2
Rövidített linkek engedélyezése karcoknál

Karcoknál tapasztalom, hogy ha Bitly linket használok, nem az jelenik meg, hanem az eredeti, két kilométer hosszú link. (Vagy ilyen probléma csak nálam merült fel?)


19
Hozzászólások szerkesztési lehetőségei

Legyen a hozzászólásokban "tag" a dőlt, vastagbetűs és aláhúzott szövegrészekhez. Valamint lehessen a linkeket beszúrni egy gomb segítségével. Számos fórumon működnek hasonló funkciók.


39
Lehessen MOLYON KÍVÜLI oldalra "szép" linket csinálni.

A szintaktika lehetne ugyanaz, mint belső linkeknél ([[link|szöveg]]), de a szöveg mellett megjelenne egy kis ikon, jelezve, hogy külső hivatkozás. (Hasonlóan, mint pl. a wikin.)


56
Lehessen akármilyen MOLYON BELÜLI oldalra "szép" linket csinálni, ne csak könyvekre és szerzőkre.

A szintaktika ugyanaz lenne, mint eddig: [[link|szöveg]].
Az alapértelmezett szöveg (ha nem adunk meg semmit | után) kihívásoknál/eseményeknél/szavazásoknál a cím lehetne, karcoknál "XY karca", stb., egyéb oldalaknál meg simán "[link]".


18
Lehessen egyszerűen olyan linket csinálni, aminek a szövege csak a könyv címe.

Ha simán dupla szögletes zárójelbe rakok egy könyvlinket, akkor "Szerző: Cím" formátumú lesz a link szövege. Példa: [[http://moly.hu/konyvek/isaac-asimov-szerk-szivelyes-fahrenheit]] -> "Isaac Asimov (szerk.): Szívélyes Fahrenheit".

Ez általában tök jó, ha csak úgy be akarom linkelni a könyvet, mondjuk válaszul egy kérdésre. Sokszor előfordul viszont, hogy egy mondat közepén említek egy könyvcímet, és szeretném, ha az link lenne. Ilyenkor ki kell írnom a címet, ha nem szeretném a szerzőt is látni a mondatom közepén. Így: "Ez tök jó novella, benne van a [[http://moly.hu/konyvek/isaac-asimov-szerk-szivelyes-fahrenheit|Szívélyes Fahrenheit]]ben is."

Jó lenne, ha erre lenne valami kényelmesebb szintaxis is, mondjuk egy felkiáltójel a link előtt, vagy három szögletes zárójel, vagy valami hasonló. Például: "Ez tök jó novella, benne van a [[!http://moly.hu/konyvek/isaac-asimov-szerk-szivelyes-fahrenheit]]ben is."


37
A kukacolásnál felbukkanó felhasználólisták tartalma függjön attól, hogy hol vagyunk.

Jelenleg csak a figyeltjeink jelennek meg a listában. Jó lenne, ha karcok alatt a figyeltek mellett az összes addigi hozzászóló és a karc tulajdonosa is szerepelne a listában. Kihívások/események alatt ugyanígy, kiegészítve a résztvevőkkel.

Indoklás: sokszor előfordul, hogy egy hosszabb beszélgetésben egy hozzászólásban akarok reagálni több embernek. Ilyenkor mindig kézzel kell lemásolnom a nevüket, ha pont nem figyelem őket. Ezt helyettesítené ez a funkció.


-45
Ne jelenjenek meg @ utána a nevek a hozzászólásokban.

Elég zavaró, és felesleges a funkciot még sosem használtam, de átírni akit akartam már többször sikerült :(


12
A karcok (fülszövegek, tartalomjegyzékek, polcok, zónák, kihívások) szövegbeviteli mezőinél legyen egy olyan eszköztár (gombsor), ami lehetővé teszi az egyszerű szövegformázást.

A fent felsorolt komolyabb szövegbeviteli mezőknél lehetne mindig egy egyszerű kis eszköztár egy pár egyszerűen stilizált gombbal, ami lehetővé teszi szövegek kijelöléssel történő, alapszintű formázását. A Moly lehetővé tesz néhány alapvető formázást, de szerintem sokan azért nem használják őket, mert eszükbe sem jutnak írás közben, vagy eleve nem is tudnak róluk.
A fülszövegeknél például sokszor a címek dőlt betűvel vannak írva, de sokan ezt figyelmen kívül hagyják.

Az eszköztárban lehetnének például a következő funkciók:
– szöveg döntése (alávonások /_/ beillesztése)
– szöveg áthúzása (kettőskeresztek beillesztése)
– szöveg behúzása (három alávonás beillesztése)
– magyaros idézőjelek elhelyezése
– angolos idézőjelek elhelyezése (amiket a Moly egyébként nem alakít át magyarosra)
– francia/orosz idézőjelek elhelyezése
– (magyar) gondolatjel (endash)
– (angol) hosszú gondolatjel (emdash)
– bekezdésjel (bullet, dot)
– hármaspont (ellipsis)

Esetleg még egy pár fontosabb, akár Unicode karakter is helyet kaphatna az eszköztáron. Ami nem kell, hogy szembetűnő legyen, lehetne akár lenyitható is, hogy ne nyomkodja mindenki nyomósabb ok nélkül. Ez a fejlesztés szerintem növelné a fülszövegek és tartalomjegyzékek formai pontosságát, másrészt nem kéne mindig magyarázni és a Súgót linkelni mindenkinek, aki formázni szeretné a karcát, de nem tudja, hogyan teheti meg ezt.


21
Sorozatok linkelése szövegben

A könyvadatlapokhoz és a szerzőkhöz hasonlóan [[xysorozat]] lehessen rájuk hivatkozni.