8
Enciklopédiában szereplők felbukkanásának szétválasztása

Ha egy szereplő szócikkét nézzük meg, feldobja az összes könyvet, amihez csatolva van. Nemrég belefutottam abba, hogy egy szereplőt olyan könyvhöz csatoltak, amiben nincs benne, így átfutottam több száz idézetet, hogy megkeressem, miért csatolták hozzá hibásan (előfordul). Mint kiderült, egy félmondatban megemlítették, és az idézetnél helyesen is van jelölve, hogy csak említés szintjén, de ez a felsorolt könyveknél nem látszik. Meg lehetne oldani, hogy ott is látszódjon? Mondjuk úgy, hogy a szócikk tetején vannak az olyan könyvek, amelyekben tényleg ott van, alattuk meg külön az olyanok, amikben csak említés szintjén.


-4
Szócikkeknél ne így mutassa a borítókat

Jó lenne, ha a szócikkeknél nem a borítók lennének elől, mert ha sok idézet van, akkor nagyon sokáig kell lefelé pörgetni hogy az idézetekhez jussunk, és amúgy sincs sok értelme a borítóknak itt. Szerintem az lenne a jobb megoldás, ha a borítók az idézetek mellett lennének inkább, oldalt, kicsiben. És nem külön valahol egy kupacban. De ha nem lennének sehol a borítók, itt az sem lenne baj, hiszen egy kattintással úgyis a könyvhöz lehet ugrani, ha valaki a borítókat szeretné nézegetni.


14
Szócikkekre is lehessen "szép linkként" hivatkozni

Most: "Szép linkeket az oldalon található alkotói- és könyvadatlapokra lehet készíteni."
Lehessen szócikkekre is. Mind könyvértékelésnél, mind karc írásakor is hiányoltam már ezt a lehetőséget.


6
Enciklopédia szócikkeknél legyen "adatlap"

Amikor személyt viszek fel az enciklopédiába, mindig szembesülök azzal, hogy milyen praktikus lenne, ha néhány alapadatot fel lehetne tüntetni a szócikkeknél. Elsősorban az egyéb neveket, ha egy karakter több néven is fut. Rendkívül hasznosnak tartanám, ha lenne ilyen.
(Ezt akár ki is lehetne később bővíteni - a Wikipédia szócikkekhez vagy a molyok profiloldalaihoz hasonlóan - olyan további információkkal, mint pl. születési dátum, nem, lakhely, stb., ez már részletkérdés. Az viszont, hogy egynél több névváltozat is szerepelhessen egy szócikknél, szerintem nagyban megkönnyítené az enciklopédia átláthatóságát, és megkönnyítené a használatát.)


10
Enciklopédia szócikkek alatt lehessen listázni csak az idegennyelvű idézeteket.

Most lehet mindent vagy csak magyart. De ha angol idézeteket akarok gyűjteni a pöttyös labdákról, akkor csak a magyarokkal vegyítve látom őket, és borzasztó lassú a sok idézetet átpörgetni és csak azokat nézni, ami angol. Meg amúgy is az logikus, nem? Ha kiszűrhetem az idegennyelvű idézeteket, akkor miért ne szűrhetném a magyarokat?


7
Szócikkek egyszerűbb hozzáadása az idézetekhez
mrsp 1484d iktatva bővebben

Ha mondjuk zsinórban 20 idézetet viszünk fel molyra az adott könyvből, eléggé idegölő egyesével hozzáadni egy-egy szereplőt. Erre kellene valami megoldás, mondjuk úgy, hogy egy szócikkhez pipálással/kattintással hozzá lehet adni az ahhoz kapcsolódó idézeteket.
Vagy az is nagy segítség lenne, ha a szócikk hozzáadásánál bármilyen beírás nélkül feljönnének azok a szócikkek, amiket már az adott könyvhöz hozzáadtunk.


24
Szócikkek hozzáadása után ne ugráljon automatikusan arra az egy idézetre az oldal

Idézetek listájából, ha valamelyikhez szócikket adok, automatikusan átugrik az oldal ahhoz az egy szócikkhez. Aztán kezdhetek visszalépegetni, sokmillió oldal közül kikeresgélni, hogy hol jártam...
Esetleg maradhatna ott, ahol voltam éppen, függetlenül attól, hogy a szócikk felugró ablakában mi történt?


22
Szócikk csatolás utólagos módosítása

Előfordult már velem, hogy szócikk csatolásakor elfelejtem beikszelni, hogy „csak említés szintjén” szerepel. Ezt jelenleg utólag módosítani (akkor is, ha néhány másodperce csatoltam) csak külön hibajelzés beküldésével tudom: külön linkelni kell az adott idézetet, körülírni melyik szócikkről van szó, és leírni, hogy mit szeretnék.
Ha már létezik az "idézet – fogaskerék – szócikkösszeköttetés szerkesztése – fogaskerék" útvonal, akkor esetleg ne csak egy üres ablak jöjjön fel „szócikkösszeköttetés” felirattal, opció nélkül, hanem át lehessen ikszelni a megfelelő módon esetleg törölni lehessen, ha végképp rosszat kapcsolunk hozzá.


15
Idézetfüggetlenül is lehessen szócikkeket létrehozni

Ha például egy könyv szereplőjének szeretnék szócikket létrehozni, az csak úgy működik ha az adott könyv idézetei között van olyan ami róla szól. Jó lenne ha például a szereplőket idézetfüggetlenül is létre lehetne hozni, majd csatolni lehetne a könyvhöz.


42
Karchoz lehessen szócikket csatolni, ugyanúgy, ahogy könyvet vagy alkotót.

Rengeteg sok jó karc "vész el" az által, hogy nem tudjuk a bennük lévő információt a megfelelő helyhez kötni. Ezzel az informatív, ismeretterjesztő karcokat ki tudnánk menteni. a "tömegből". Olyanokra gondolok, amelyek festményekről, zeneművekről, csatákról, tudományról stb. és ezek megalkotóiról szólnak, és amúgy is van már szócikkük, hiszen könyvekben emlegetik őket.