-13
"Magánkönyvtáros" és "Ismerem a könyveimet" molyos plecsnik

Az jutott eszembe, hogy szép dolog az olvasásokat jobbnál jobb plecsnikkel értékelni (pl.: 100 könyv 2017-ben), de lehetne biztatni a molyokat a Magánkönyvtáruk bővítésére, ill. annak olvasottságára.
Azt találtam ki, hogy lehetne ugyanúgy központi plecsnit kapni 50/100/200 stb. darabos könyves gyűjteményenként. Ezt lehetne "Magánkönyvtáros" névre hallgató kitüntetéssel jutalmazni. Ennek a logója lehetne egy könyvespolc/vagy könyvek egymás mellé téve, vagy bármi más, amit csak ki tudtok találni.
Illetve egy erre épülő kitüntetés az "Ismerem a könyveimet" lehetne, aminek a célja, hogy a ("Magánkönyvtáros" kitüntetésben meghatározott meghatározott méretű) magánykönyvtár 100 %-ának kell olvasottnak lennie. a logója lehetne az előző logó egy nagy pipával.
Ezzel egyaránt lesz az ember motiválva, hogy saját könyvei legyenek, és arra is, hogy ami az övé, azt elolvassa. Szerintetek milyen ötlet?

Vélemények


11

Egyrészt a magánkönyvtár és annak olvasottsága nemcsak nőni tud, hanem csökkenni is, másrészt nem fair azokkal szemben, akiknek nincs saját keresete és/vagy nem tudnak akkor könyvet venni, amikor akarnak. Harmadrészt sokan beleszámolják a magánkönyvtárba az e-könyveiket is, sokan meg nem, ez több száz darabos különbség, akkor melyikre kapnád a plecsnit? Negyedrészt pedig 100 könyvvel van esély 100%-os olvasottságra, 1000 könyvvel nem sok. Sokadrészt pedig szerintem tök mindegy, ki mennyi könyvet birtokol és hányat vesz ki a könyvtárból vagy kap kölcsön, nem látom be, miért szükséges motiválni embereket arra, hogy pénzt adjanak ki arra, amire nem feltétlenül kellene - de ez utóbbi szubjektív, lehet, hogy másnak fontos.

gybarbii 612d

Magamon azt vettem észre, hogy korábban szerettem, ha minden olvasott könyv a sajátom volt, most már viszont inkább könyvtárba járok. Már csak a nagy kedvenc szerzők könyveit, különleges kiadásait veszem meg.