-6
Lehessen látni a könyvek adatlapján, hogy a molyoknak átlagosan mennyi időbe telt az olvasás

A pontos olvasási dátumok alapján kiszámolható, hogy egy adott kötetet átlagosan hány (óra) nap alatt olvastak el a molyok.
A rövid kötetek (<150 oldal) mondjuk nem számítanának, mert nyilván pár óra alatt elolvashatók és nem minden moly jelöli percre pontosan az olvasás befejezését.
Szerintem segíthetne ez az adat azoknak, akik tudni szeretnék, hogy egy adott könyvvel milyen gyorsan lehet haladni (pl kötelezőknél, vagy ha kihívásra kell) vagy szeretnék tudni, az átlaghoz képest milyen az ő olvasási sebességük.

Vélemények


5

Két baj van ezzel:
- Vannak, akik nem "dátumozzák vissza" rendesen az olvasásaikat, csak simán felviszik "egyperces" olvasásként (Most olvasom-Befejeztem gyors egymásutánban.) Persze az ilyenek könnyen kiszűrhetők.
- Van, aki több könyvet is olvas egyszerre, esetleg hónapokra félretesz egy novelláskötetet. Az ilyen kiugró értékek nagyon megzavarnák az átlagot.

Szóval nem biztos, hogy bármennyire is hasznos lenne ez az adat. Persze mindenféle ügyes statisztikai trükkökkel ki lehet szűrni az ilyen kiugró értékeket, de az már nagyon nem egy sima átlag lesz...