-3
Nemek szerinti bontás az értékeléseknél

A félreértések elkerülése végett: ez NEM szexizmus.
Az értékelések jelenleg nem hordoznak elég információt.
Ha látok egy könyvet jó értékeléssel, semmi nem árulja el hogy most 99 középiskolás lány értékelte fel, 50-50%-ban felnőtt olvasók mindkét nemből, vagy csak pasik.
Így fennáll a veszély hogy
- belefutok egy nagyipornóba angol romantika helyett
- kihagyok egy szépirodalmi művet mondván nagyipornó stb.
Nyilván a gyengébbik nemnek is akadhatnak hasonló félelmeik, én csak a magaméról beszélhetek.
A matekos rész kidolgozásának örömeit meghagyom a programozóknak, de szívesen segítek.

Vélemények


4

A nemet nem kötelező megadni regisztrációnál, így szerintem ezt elég macera lenne megvalósítani. Az új regisztrálóknál megoldható lenne még az űrlapon kötelezővé tenni, de a korábbi felhasználóknál sok helyen nincs megadva.


4

Pedig ez eléggé szexizmusnak hangzik. :D Meg amit leírsz, az alapján korosztály szerinti bontásnak is kellene lennie. Amúgy tényleg hasznos kiegészítő infó lehetne. De nem hiszem, hogy megvalósítható.


3

Ez szerintem annyiból felesleges, hogy az ember neme illetve kora sok esetben abszolút nem befolyásolja, hogy milyen könyvek tetszenek neki. Semmi nem garantálja, hogy attól, hogy mondjuk a férfiak 98%-a kedvel egy könyvet, az neked is tetszeni fog, vagy hogy ha a korosztályod meg van őrülve egy sorozatért, az téged is rabul ejt majd. Ez abszolút egyénfüggő, és szerintem nincs köze korhoz vagy nemhez.
(Arról nem beszélve, hogy azzal kezded, hogy ez nem szexizmus, pár sorral lejjebb pedig "gyengébbik nem"-ként hivatkozol a nőkre. Akkor hogy is van ez?)