11
Lehetőség az olyan külön, privát megkeresések tiltására, amelyek a kívánságlistánkon található könyvek eladását kínálják

Szeretnék a profiloldalamra jól látható helyen egy olyan feliratot, miszerint NE KÍNÁLJ NEKEM ELADÁSRA KÍVÁNSÁGLISTÁMON LÉVŐ KÖNYVET! Vagy valami hasonlót.

Amióta újabban ismét korlátlan mennyiségben lehet a Molyon könyvet hirdetni eladásra, újra nagy mennyiségben jönnek az olyan privát, külön ajánlatok, amelyek a kívánságlistámon található valamely könyveket kínálják eladásra.
Én személy szerint a kívánságlistára általában nem vásárlási szándékkal teszek könyvet, hanem azért, hogy megjelöljem, mit szeretnék majd valamikor elolvasni, elsősorban könyvtárból kölcsönözni. Ha mégis szeretnék valakitől vásárolni, tudok jelentkezni az eladónál a vásárlási szándékommal, hiszen minden olyan eladó könyvről ímélben értesít a Moly rendszere, ami szerepel a kívánságlistámon. (Köszönet érte!) A könyv megvételét kínáló üzenetek ezért teljesen feleslegesek. Évek óta szerepel a profiloldalamon, a Magamról című bemutatkozó menüpont alatt, hogy kérem az ilyen megkeresések mellőzését, de ezt mégsem tudom elérni, pedig látom, hogy a könyveit kínáló tag szinte mindig megnézi a profilom, mielőtt írna nekem. Nekem nagyon fontos volna, hogy jobban látható legyen az ilyen megkeresésekre vonatkozó tiltás, mert olyan nagy mennyiségben jönnek, hogy zavar és idegesít. Ha arra vetemedem, hogy nem válaszolok (ilyet egyszer kockáztattam meg), az erőszakos eladó újra rám írt, és szemrehányást tett.

Természetesen az, aki szeretne kapni ilyen, könyv megvételére buzdító, privát üzeneteket, az kikapcsolhatná az opciót.

Vélemények


5

Én ezt még kiegészíteném azzal, hogy "Nem kívánok eladni a magánkönyvtáramból könyveket, amiket nem jelzek külön eladásra".
Mert engem ezzel is szoktak megkeresni, hogy látták, nekem megvan valami, és nem adom-e el.

Emmi_Lotta 333d

Egyetértek. Ez is hasznos volna. Sok ilyen megkeresést szoktam kapni én is. Nagyon kurrens könyveket pécéznek ki emberek, hogy adjam el, vagy küldjem el nekik postán fénymásolásra. Ez különösen megdöbbent. Jó volna, ha lehetne az ilyenek ellen "védekezni".


2

"Én személy szerint a kívánságlistára általában nem vásárlási szándékkal teszek könyvet, hanem azért, hogy megjelöljem, mit szeretnék majd valamikor elolvasni, elsősorban könyvtárból kölcsönözni."

Akkor javasolnám a várólistát, mert az a funkció való erre. :) A kívánságlista kifejezetten a "szeretném megszerezni" könyvek gyűjtésére van. A működésük is ennek felel meg: ha megszerzel egy könyvet, az eltűnik a kívánságlistádról, ha meg elolvasod (vagy elkezded elolvasni, nem emlékszem), akkor lekerül a várólistádról. Szóval ha nem akarsz megszerezni egy könyvet, akkor ne a kívánságlistára rakd, mert így összezavarod azt, aki meg akar lepni valamivel. :)

Ettől függetlenül az ötlettel egyetértek, engem is idegesítenek az ilyen alakok - ha meg akarok venni egy könyvet, majd írok én.

Emmi_Lotta 320d

Mindezt amit írsz, tudom, és pontosan ennek megfelelően használom a két listát (immár majdnem hét éve). A várólistán lévő könyveim a birtokomban vannak már, a kívánságlistára pedig a megszerzendő könyveket teszem. Az csak technikai dolog, hogy FŐLEG könyvtárból szeretném megszerezni, és ÁLTALÁBAN nem megvenni. Amit tőlem idéztél, abban ez lenne a lényeg. A kívánságlistámon kizárólag csak MEGSZERZENDŐ könyvek szerepelnek (így senkit sem zavarok össze vele). Úgyhogy szerintem valamit félreértettél.


1

Én a magánkönyvtár és a kívánságlista priváttá tételének örülnék nagyon. (Privát profil mintájára, csak a figyeltjeim lássák.)

Nagyon elegem van a kéretlen megkeresésekből, hogy ajánlgatják az egyébként sokszor csak a könyveik eladása miatt regisztrált tagok az eladó könyveiket vagy hogy amiatt írnak rám, hogy nem adom-e el egy már meglévő könyvemet.

Ha éppen adott pillanatban meg akarok venni egy könyvet, akkor azt majd akkor és olyan módon szeretném megvenni, ahogy én szeretném. Ha molytól, akkor majd megnézem az eladó példányokat, látom, ha van eladó példány. Ha pedig egy könyvtől megválnék, azt úgyis eladóvá teszem.


1

Ha el lehetne rejteni, hogy a kívánságlistámon milyen könyvek szerepelnek, az is megoldás lehet, és még mindig jobb, mint kitörölni az egész kívánságlistát, mert azt nem igazán szeretném. De valamit tenni kellene, mert már szenvedek a könyveket eladni óhajtó, sokszor csak e célból regisztráló áltagok aktivitásától. (Persze én is hibás vagyok, mert 1000 tétel fölött van a listám.)