-5
figyelmeztető üzenetet minden felvitt szöveg elé

a molyon, mint mindenhol, az ember gyakran begépel valamit, és fel is teszi (komment, karc, idézet, értékelés, akármi!) anélkül, hogy elolvasná amit leírt. ez abból is kiderül, hogy milyen gyakran írnak figyelmesen mások kommentet, általában spoiler-rejtőcímkék alatt, a hibajegyzékkel, elírásokkal.
ha a "mehet" gomb lenyomásakor felugrana egy kis ablak, hogy "ugye átnézted a szöveged, és nem találtál elírásokat" vagy valami ilyesmi, az lehet sokunknak hasznos lenne abban, hogy körültekintőbb bejegyzőkké váljunk, és sok fölösleges kört és bosszankodást megspóroljunk magunknak és másoknak is. ha ez ki- és bekapcsolható funkció, akkor egyetlen doboz kipipálásába kerülne azoknak, akik vagy eleve tökéletesre gépelnek le mindent, vagy fütyülnek rá :)
nem vagyok amúgy híve az ilyen virtuális júzer-pesztrálásnak, de ezúttal úgy gondolom, hogy létező és nagyon elterjedt problémára adna valamiféle érzékenyítést legalább.

Vélemények


2

Leszavaztam, és elmondom miért, mert a szándék egyébként tök jó. :) Én is sokat gépelek el, nem tökéletes a helyesírásom sem, ez a gomb mégsem segítene rajtam. Hiába olvasom el még egyszer a szöveget (amit egyébként meg szoktam tenni, nem is egyszer, szerintem mások is, akiket egyáltalán meghatna ez a funkció), én már nem veszem észre a hibát, mert átsiklik felette a szemem, az agyam automatikusan korrigálja. Sok elütésnek, betűcserének ez az oka szerintem, és nem az, hogy a szerző egyetlen átolvasás nélkül felrakja a karcot/értékelést*. :)
Értem a célod, de igazából ez szerintem nem lenne egy jó funkció, a hibákat leginkább úgy tudjuk javítani, hogy egy külső szemlélő segít benne - jelen esetben a többi moly :)
szerk.: *aki viszont nem olvassa el most sem, az üzenet felbukkanása után sem tenné, szerintem.

ddani 205d

köszi, tök egyetértek, az agy valósághajlító ereje legendás - közben én is rájöttem hogy nem olyan okos ötlet ez mégse, csak nem tudom hogyan kell visszavonni egy ötletet - de talán jobb is, ha látható marad, hogy egy ambivalens ötlet mitől nem jó :)