-17
Legyenek minimum karakterszámok az értékeléseknél

A moly.hu szerkesztői számos hasznos funkciót létrehoztak. Ezek közé tartozik az, hogy lehet csillagosan értékelni egy könyvet, illetve lehet szűrni az értékeléseinket úgy, hogy külön válassza azokat, amelyek még nem lettek szövegesen értékelve. Rajtam kívül másokat is zavarnak azok a szöveges értékelések, amelyek semmitmondóak, egy-két szóból állnak, mint például az "imádtam", amelyet simán ki lehetne fejezni a csillagozás által. Valamint találkoztam már olyan értékelésekkel, amelyek későbbi értékelésírásukra utalnak, ami szintén felesleges, hiszen a moly ehhez is valósított meg funkciót, hogy lássuk, mihez lehet majd értékelést írni, ha időnk és kedvünk engedi. Ahhoz, hogy ezeket szűrni lehessen, arra gondoltam, hogy lehetne minimum karakterszámot szabni az értékeléseknél, és így nem fenyegetne az a veszély, hogy ha valaki egy könyv értékeléseit böngészné, ilyenfajta véleményezésekbe fusson bele, hanem olyanokat olvashatna, amelyek tényleg rendesen kifejtik a gondolataikat és véleményüket egy adott műről.

Vélemények


3

És esetleg legyen maximális karakterszám is a fecsegők miatt. ;)

Attila_Saw 165d

Ez jó lehet, de aki annyira részletesen kifejtené a véleményét, lehet, hogy nekik kevés lenne. :D Bár ki tudja


2

Ez nem jó ötlet, mert sok olyan van mit én aki, akármilyen jó a könyv alig tud magából kipaszirozni 5 mondatot ami elég a kihívásokhoz.

Attila_Saw 162d

De nem értem, miért erőltetik az értékelés írását. Annak pont az kellene, hogy legyen a lényege, hogy önszántadból szeretnéd megörökíteni, hogy hasznos legyen annak, aki megírja, a többi olvasónak, és ha úgy adódik, akkor a szerzőnek is. Ezek ellenére köszi a véleményt.


2

Bár ez érdekes felvetés de sajnos több buktató is lehet szerintem:
1. a legtöbben nem írnak értékelést egy könyvhöz, ha azt a néhány szót is elvennénk, akkor még kevesebben írnának, és az jó lenne? (szerintem nem feltétlen)
2. Az, hogy megszabod, hány karakter legyen minimum, nem jelenti azt, hogy nem lesznek tényleg semmint mondó értékelések. Az, hogy 100 karakterben mondja el a semmit, vagy 10-ben az szerintem oly' mindegy...

Attila_Saw 225d

1. Nekem nem az a fő, hogy írjanak értékelést, hanem ha írnak, akkor értelmeset, amiből az ember értelmesen tud válogatni, hogy eldönthesse, szeretné-e olvasni a könyvet vagy sem.
2. Ebben sajnos igazad van, csak jobb ötlet nem jutott eszembe. A súgóban leírták, hogy igyekszik ellenőrizni az értékeléseket, ha valamiből nem derül ki, hogy tényleg olvasta a könyvet, akkor ne legyen...és ezt a fajta szűrést akartam csak segíteni. Ez csak egy tippet adó oldal, amire én felvetettem valamit, a többi már egyáltalán nem rajtam múlik.