-8
Az olvasmánylistától külön számítsuk a képregényeket és a képeskönyveket

Mit szólnátok egy olyan ötlethez, hogy lehetne-e létrehozni egy új menüpontot az olvasmánylistán belül, hogy olvasmánylista képregények és képeskönyvek nélkül? Az éves elolvasott könyvek kitüntetés megszerzésébe se kellene beleszámolni (bár ez másodlagos, számomra kevésbé fontos). Úgy lehetne megoldani, mint egy címkeszűrést. Azért gondoltam ezt jó ötletnek, mert sokan elolvasnak egy képregényt vagy egy képeskönyvet- terjedelme az 50 oldaltól egészen 200-ig is elnyúlhat, viszont szerintem ez nem egyenértékű egy hasonló terjedelmű regénnyel. Tudom, a verseskötetek se töltik ki a lapokat, de azokon az ember eltöpreng, újraolvassa, értelmezi. Az olvasás nem versengés, és az ember ne máshoz, hanem saját magához hasonlítsa fejlődésének mértékét, de egy pici hasonlítás hasznos lehet. Sokszor értelmetlenül állok az előtt, hogy valaki a 250. könyvét olvassa, aztán jobban megnézem, és látom, hogy olvasmánylistája minimum negyedét különböző képregények teszik ki. Ezzel nincs problémám, csupán jó lenne, ha le tudnánk csekkolni egymás profilján azt is, hogy ebből mennyi volt könnyedebb, képes olvasmány!

Vélemények


3

Hasonlóan tudnám elképzelni, mint ahogy a snitten is külön szűrhető a filmnézések között a rendes film, rövidfilm és a sorozatok és külön plecsni is jár értük. Nekem tetszik ez az ötlet.
A meséket nem raknám külön kategóriába, mert az a gyerekeknek olyan, mint a felnőtteknek a regény, de a képregényeknél, albumoknál, szakkönyveknél el tudnám képzelni.