111
Keresés könyvön belül idézetre

Idézet kiírásakor a keresés kiadhat több könyvet is, amiben szerepel hasonló idézet, ezért sokan nem szívesen használják, és inkább kiírják újra. Talán többen figyelnének erre, ha könyvön belül lehetne idézetre keresni. Hasznos lehet még akkor is, ha a fejünkben volt, hogy olvastunk valami jó idézetet, de nem jut eszünkbe pontosan, csak egy-két szó, akkor rákereshetünk a könyvön belül.

Vélemények


2

Most látom, ugyanazt akarjuk mindketten. A dupla idézetek elkerülhetők lennének, ha új idézet bevitelénél a rendszer lefuttatna egy keresést a "könyvön belül". Jelenleg ez a lelkiismeretesebb molyokra van bízva, hogy minden idézet felvitele előtt beírják az új idézet 3-4 szavát, és miután a kereső nem talált ilyen idézetet, akkor lehet felvinni nyugodt lelkiismerettel az új idézetet. Ez a két lépés
- keresés,
- idézet felvitele
megoldható lenne egy lépésben is egy fejlesztéssel.

lollippi 1417d

Akkor merült fel bennem még pár hónapja ez a javaslat, amikor rákerestem egy idézetre, ami csak három szó volt, erre kiadott több száz találatot, amit egy ideig néztem, de belátható, hogy nem ért annyit a duplikálás elkerülése, hogy visszakeressem, hátha volt már az a három szó kiírva. Végül emlékeim szerint nem írtam ki, de nem csoda, ha nem használják sokan. Ahhoz, hogy minél inkább rátalálj, annál többet kell beírnod az adott idézetből, hogy volt-e már konkrétan az, aztán ha nem, akkor gépelheted be újra az egészet - jó, persze ctrl+c, ctrl+v is létezik, de érted... :) Ha könyvön belül rá lehetne keresni, akkor elég csak egy-két kulcsszót beírni, és már látod is, volt-e vagy sem. :)


1

Idézet felvitelénél is lehetne könyvön belüli keresés. Így ha már fent van a felvinni kívánt idézet (vagy részben hasonló szöveg), akkor jelezhetné a rendszer, hogy az adott könyvnél már fent van az az idézet.
Javaslatom erre itt:
http://meta.moly.hu/posts/222

lollippi 1417d

Igen, gyakorlatilag ez az én javaslatom is, csak én úgy gondolom, hogy annyit valóban megtehet az, aki kiír egy idézetet, hogy rákeres könyvön belül. Nem szükséges ezt bonyolítani szerintem. :)


1

Idézet kiegészítésére vonatkozó javaslatom:
http://meta.moly.hu/posts/223