21
Cimke + könyvsorozat

Láttam olyant, hogy egy sorozat egyik részénél volt vagy 10-15 cimke, míg a köv résznél csak vagy 4-5 cimke volt.
Az történt, hogy az emberek betettek egy cimkét az egyik részhez, de nem tették be a más(od)ik (s harmadik) részhez.

Szerintem egy apró fejlesztés segíthet ezen:

Az "új cimke" ablakban a Hozzáadás gomb mellett lehetne egy pipa "A cimke mehet a sorozat többi könyveire is", amit ha pipál a felhasználó, akkor nem kell külön külön megnyitni majd azokat is ugyanaz a cimke miatt. Ha van beteszi, ha mar ott van, akkor nem csinálna semmit.

(Nem kellene automatikusan ezt a cimkét mindenhova menteni, vagy kipipálva hagyni alapértelmezett beállításnak, mert lehet vannak olyan sorozatok, amelyek részei nincsenek olyan nagyon összekötve)

Udv

Vélemények


1

Támogatom az ötletet, de Biry-vel értek egyet. Nem biztos, hogy az adott címke minden kötetre ráillik, így jobb lenne egy X-elős megoldás is az Összes-re címkézés mellé. Warhammer 40000 univerzum ugyanennyi kötetére egyesével rátenni a háború címkét vagy az űroperát elég macera...Ha már fent van a címke, akkor úgyse kerül rá mégegyszer.


1

Ez szerintem nem mindenhol jó megoldás, pl Kresley Cole Halhatatlanok alkonyat után, ha az első részben bepipálják, hogy a vámpír meg a vérfarkas címke mindegyiknél szerepeljen az nem pontos, mert nem mindegyikben szerepel ilyen, későbbiekben meg, aki hozzáadja a démon címkét ugyanígy hibázhat.
Viszont szerintem ajánlásként a címke hozzáadásánál feljöhetnének a korábban sorozathoz adott címkék és csak ki kellene x-elni, amelyik nem illik az adott könyvre.