-2
Különböző csillagozási rendszer.

Mivel manapság katasztrofális állapotokat mutat a magyar könyvkiadás minőség ellenőrzése, ezért arra gondoltam, hogy jó lenne egy olyan csillagozási rendszer, ahol külön lehetne értékelni a történetet, és külön magát a terméket.
Így az olvasók képet kaphatnának arról, hogy melyikek a leggyengébb/legjobb minőségi kiadók az országban, amiből pedig össze lehetne állítani egy éves listát, hogy az adott évben melyik kiadó volt a leggyatrább és melyik a legjobb.
Egyfajta statisztikai közlés mindenki felé, akit érdekelnek az olyan adatok, hogy hol tart jelenleg a magyar könyvkiadás minősége (személyes vélemény: nagyon mélyen, sajnos).
Ebből a statisztikából talán maguk a kiadók is tanulhatnának, (feltéve, ha van önbecsülésük), és talán, TALÁN képesek lehetnének a fejlődésre, és elindulni az igényesség felé vezető úton.

A továbbiakban akár virtuális díjakat is lehetne osztani, amit a kiadói profilok mellett mutatna az oldal, mint a molyoknál a kitüntetések. :)
Legigényesebb kiadó, legkedvesebb eladók, illetve vica versa. Legigénytelenebb kiadó, legbarátságtalanabb eladók. Pozitív vagy negatív csalódások.
Tudom, hogy mindenkinek fáj ha a hibáival szembesítik, de az ember csak ebből tanul. Illetve könyörgöm, fizetünk érte, szóval az lenne a minimum, hogy elvárható legyen a nagybetűs minőség.

Vélemények


4

Akkor már inkább olyat kéne csinálni mint az alkotóértékeléseknél, mert amikor elolvasod a könyvet maximum a borító és a fordítás minőségét tudod pontozni, az hogy ténylegesen mennyire is jó a kiadó az ebből nem fog kiderülni, meg könyvenként ezt minden egyes alkalommal leírni szerintem baromi fárasztó és elég hamar elhalna a kezdeményezés... viszont a kiadó összképéről lehet írni értékelést.

Molymacska 1328d

egy könyvből szerintem nem csak ezeket lehet leszűrni, hanem hogy mennyit dolgoztak vele (van e benne pl helyesírási hiba, vagy tördelési, vagy a modern kor kiadóhibája a szabályos elválasztás) és szerintem ha egy könyv nagyon gyatra kiadói szemszögből, akkor igenis érdemes lenne odaírni, hogy amúgy egy 10/10 a könyv tartalma, de a kiadó meg nem úgy dolgozott vele.
Vagy ha ez macerás lenne, akkor tudja a személy a könyv adatlapot mutatni a kiadói értékelésnél, hogy pont emiatt a könyv miatt jó/rossz az adott kiadó.

wolfy27 1328d

Ez tény, de vannak más aspektusai is egy kiadó megítélésének, pl. kapcsolattartás a vevőkkel, információszolgáltatás, kiszolgálás. Pont most volt egy cirkusz a molyon is CorLeonis kiadóval kapcsolatban, hogy nem jöttek meg az előrendelt könyvek, vagy hiányzott valami a csomagból és mikor jelezték a kiadónak az első reakció az volt, hogy biztos hazudnak vagy a posta kutyult el valamit... tudtommal persze később megoldódott, de ezek után sokan nem akarnak már tőlük rendelni (én sem)

wolfy27 1328d

De persze tény, hogy rengeteg dolgot meg lehet állapítani egy kiadóról akár egy könyv alapján is. Anno az Ulpiuson is látszott, hogy még messziről sem látott lektort/szerkesztőt/akárkit a könyv, mert nem csak helyesírási hibák tömkelege volt benne, hanem sokszor értelmetlen mondatok is. Plusz egyszer olvasott, ránézésre bolti állapotú könyvből volt hogy lapok hullottak ki