-7
Súlyozott értékelés

Mindenki más, másképpen értékel, van aki öt csillagot ad mindennek mert már az is kedvencelést érdemel mert elolvasta, másoknál három csillag az alap könyv és évek során 2X adott öt csillagot.
Tehát azt ötöltem ki, hogy mindenkinél legyen egy csillagozási átlag és ehhez viszonyítva legyen egy alternatív !! érték ami azt jelzi plusz vagy mínusz tartományban mennyivel tér el a könyv értékelése az értékelők átlagától.
Érdekes adat lenne, hangsúlyozom nem a csillagozás helyett, hanem mellette mint kiegészítő információ.

Vélemények


2

Szia, már volt ilyen felvetés.


1

olvastam arról jutott eszembe, de nem volt kibontva, csak hogy ami van az nem jó, szerintem jó de talán lehetne mellette egy másik mérőszám is !!


1

De ha én csak olyan könyveket válogatok, amik teljesen biztosan tetszeni fognak és csak 4 meg 5 csillagokat osztok, akkor kevesebbet fog érni a véleményem? :/

csillagka 1408d

Ha valami mégsem tetszett akkor viszont nagyon sokat :)
Azért szerintem mindenkit ér csalódás és meglepetés olvasás közben:) szerencsés ember aki mindig jó kézzel nyúl az olvasmányai felé.


1

Ez szerintem necces, mert sokan szűrik, hogy mit olvasnak, többek közt én is. Nem azért adok majdnem mindenre 4 csillagot min mert lusta vagyok, hanem azért mert elég erősen megszűröm, hogy mit olvassak (goodreads, moly, ismerősök), lehúzni meg nem fogom csak azért mert nem 80%-ot adnék rá, csak 77%-ot.