8
Kedvencelések szűrésének tagolása

Állandó jelenség, hogy a figyelőim halomra csillagozzák a megszerzett plecsniket, az aktuálisan létrehozott polcaim, vagy éppen váró- és kívánságlistás elemeket. Ha ez 20-30 dolgot jelent, akkor is. Őket törölni nem tudom, a tiltás, és az ő szűrésük pedig nem oldja meg.

Fellépve a molyra a 20+ személyes friss lelombozó, ha abból egy sem szól nekem, mert csak csillagozás. Ráadásul nem is érdekel.
A kedvencelések szűrésével viszont lemaradok minden másról is, ami esetleg érdekel. Mondjuk egy hozzászólásom csillagozása kihívásnál, ami fontos lehet. Így vagy szűrök és lemaradok mindenről, vagy nem, és tikkelni kezd a szemem.

Jó lenne, ha a kedvencelések szűrésénél be lehetne állítani, hogy mit is akarok konkrétan szűrni. Mindent, vagy csak egyes elemeket. Gondolom, hogy túl sok munkát igényelne, így nem sértődöm meg, ha nem jön össze, de megpróbálni meg lehet. :)

Vélemények


1

Hű, a plecsnik kedvencelését én is szívesen kiiktatnám néha... :)


1

Mi alapján bontanád? Annak alapján, hogy milyen típusú tartalmat kedvencel valaki (könyvek/kívánságlisták nem, hozzászólások igen), vagy tagok alapján (Józsitól lássam, Bélától ne)? Nekem utóbbi a szimpatikus, mert jellemzően 1-3 olyan figyelője van az embernek, aki mindent szénné csillagoz, a többieké (az "eseti" csillagozóké) viszont esetleg még érdekes is lehet / jól is eshet.

Boglinc 1076d

Igazából mindkettő megfelelne, de utóbbi felé hajlanék én is. Könnyebb volna, ha szűrhetnék egy-két embert, de akkor erre jön majd az, hogy ott a pro funkciós rejtem gomb... Ezzel viszont én még nem lennék előrébb, de az őrület egyre közelebb... :D
Ezért gondoltam, hogy megfelelne az is, ha megadhatnám, hogy mely kedvelt tartalmakra nem vagyok kíváncsi.

petamas 1076d

Mondjuk az is igaz, hogy a rejtés megoldaná, csak az kicsit overkill (akkor mindenét rejtené). Bár belegondolva tulajdonképp az ideális megoldás az lenne, ha a rejtést a figyeléshez hasonlóan lehetne szabályozni. Pl. Bélának semmiképp nem akarom látni a hozzászólásait/csillagozásait, de a karcai nem zavarnak, ha amúgy is bekerülnének a frissembe.

Azaz minden ember minden tartalomtípusára igazából három kategória lenne:
1. Szeretném látni (figyelem)
2. Ha amúgy (nem miatta, hanem pl. zónafigyelés miatt) bekerülne, nem zavar
3. Semmiképp nem szeretném látni (rejtem) - ez lehetne Pro.

Amúgy szerintem megéri a Pro tagság, havi 333 forint. Egy sajtburger többe kerül a mekiben. :D

Boglinc 1076d

Nem eszem mekit, szóval... :D
De egyébként ez a rejtés dolog csak azért zavar, mert nem én kértem, hogy valaki figyeljen és vigyen az őrületbe... Nem tehetem meg, hogy azt mondjam, valaki nem figyelhet... Bocsi, de miért nem dönthetem el, hogy kíváncsi vagyok-e rá? :S Lerejtem proval, de ez ilyen strucc megoldás... Lényegében ott van az, csak nem figyelek rá... Vagy tiltom és akkor jön a kérdés, hogy mit tett ellenem, miért vagyok gonosz. Megelőzhető lenne a sok konfliktus, ha megtehetném, hogy x ne figyelhessen, vagy ne lássam az ezernyi csillagozását... Az értékelései érdekelnek, vagy akármi más, csak a sok csillagot nem akarom...

petamas 1076d

Nem az volt a lényeg. :) Nem akarok senki tárcájában turkálni, de 333 forintot havonta azért nem akkora feladat összespórolni.

Amúgy az ultimate megoldás, amit rejtés/tiltás helyett lehet alkalmazni: megkéred azt a 2-3 illetőt, hogy ne csillagozzon mindent, csak ha valami kifejezetten tetszik neki. Lehet, hogy ő pont azért kedvenceli, hogy neked örömet okozzon. :)

Boglinc 1076d

Értettem, nyugi... :D

De egyelőre úgy érzem, hogy a prot nem tudnám kihasználni ezt az egy kérdést leszámítva.

Másrészt nem vagyok benne biztos, hogy nem lennék a világ legrosszabb embere, ha ráírnék az illetőkre, vagy egyáltalán elolvasnák/megértenék a probléma lényegét...

ptagi 1048d

Én meg inkább típus szerint szűrném...
Mert nem csak azok szokták csillagozni mondjuk a plecsniket, akik amúgy minden egyebet is - nekem egészen kulturált figyelőim is nyomnak rá időnként. És az engem amúgy baromira nem érdekel.
Az már igen, ha polcomat csillagozza.
Vagy karcomat, hozzászólásomat.
Szóval száz szónak is egy a vége: inkább típus szerint rejteném.

petamas 1048d

@ptagi: Mondjuk kérdés, hogy mi az az "időnként": havi/heti egy ilyen nekem még bőven belefér, inkább azokkal van bajom, akiknél _bármilyen_ megmozdulásom csillagozást vált ki.
(Plecsnit én akkor szoktam csillagozni, ha 1) felhívta a figyelmemet egy érdekes kihívásra 2) kifejezetten meg akarom dicsérni, hogy teljesített egy nekem szimpatikus, nehéz kihívást, vagy olyat, amiről tudom, hogy fontos neki.)

Boglinc 1048d

Nekem mindegy lenne, hogyan, mert jelenleg sehogy nem megoldható, hogy bármilyen módon is "védjem" magam... Sem pro funkciós rejtés (pedig, ha már pro szolgáltatás, azt hittem ér valamit), sem tiltás, sem semmi nem oldja meg, hogy ha nálam csillagoznak, az ne kerüljön be a frissembe, ha nem érdekel.
A karc engem is érdekel. De a polc és plecsni nem. Erre viszont csak az az egy, baromi drasztikus megoldás van, hogy az összes kedvencelést kikattintom a profilomon, ami minden mást is szűr, amit nem akarok... :(

petamas 1048d

Azt hittem, a rejtés megoldja. :( Amúgy attól még, hogy erre nem jó, ér valamit, én legalábbis kifejezetten gyakran használom. Tiltásnak meg kellene oldania, elvileg ha tiltod, akkor semmilyen módon nem szabad tudnia kommunikálni veled. Küldj üzenetet a Molynak erről, mert szerintem hiba!

Boglinc 1048d

Előbb betesztelem újra a tiltást. Régen tiltottam, nem oldotta meg, de mielőtt sipákolok az adminoknál, biztosra megyek... :D

petamas 1048d

Köszi. :)

Boglinc 1048d

Tesztelve... Adott személyen tiltás és rejtés is, mégis bekerül a frissbe, ha nálam kedvencel valamit... :(
Na, de biztos, hogy ez bug? Azt írta egyszer erre valaki, hogy azért kerül frissbe, mert "az én tartalmam". Viszont, ha ez így van, akkor még mindig tartom az eredeti ötletet, hogy valami módon szűrhessem azokat, akik követnek, mert erre jelenleg semmilyen mód nincs azon kívül, hogy szólok neki és talán meghallgat.