35
Címkézés korosztály/korcsoportok szerint

Könyvek keresése közben egyszerűbb lenne, ha konkrét korosztályra/korcsoportra vagy esetleg korra kereshetnénk (pl 3-5 éves korosztály).
A mesekönyvek között sem mindegy, hogy 3 vagy 8 éves gyereknek szól a könyv.
Ugyanígy az ifjúsági könyvek között is van, amit 18 évesnek is ajánlható, de 14 éves kezébe még nem biztos hogy adnám.

Vélemények


4

De például lehetne az ajánlás mintájára, hogy aki olvasta tehetne egy ajánlást, hogy milyen korosztálynak ajánlja. Előbb-utóbb kialakulna a könyveknél egy átlag, amire már lehetne hagyatkozni. Ha címke szerint nem is tudnál keresni, de ha böngészel látnád a véleményeket.


2

Jó ötlet, valami tényleg nagyon kellene, mert a gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriában jelenleg kb 5 éves kortól 18ig minden benne van. Szerintem ovis, ált. iskola alsó, ált. isk. felső és gimnáziumi korosztályra bontva már elég jól fel lehetne osztani a könyveket.

imma 127d

A gyermek- és ifjúsági irodalom molyos meghatározása, hogy csak olyan könyvekre rakják rá, amik 7-12 éveseknek valóak.


0

Nagyon-nagyon-nagyon szubjektív az, hogy ki, mit, milyen korosztálynak ajánl, nem hiszem, hogy ebből egységes rendszert ki lehet alakítani.

MFKata 1024d

Tény, hogy a besorolás szubjektív, de a kiadók is felcímkézik a saját könyveiket, hogy 9 éves kortól vagy 14 -18 éves korosztály számára ajánlott. Ebből már szerintem ki lehetne indulni.