-4
Egy értékelés "fejlécén" lehessen látni a könyvtesósági hasonlósági százalékot

Mikor új könyvet keresek olvasásra, nagyon fontos számomra, hogy mások mit írtak róla, hiszen végül is nem nagyon tudom más alapján eldönteni, hogy az amúgy szimpatikus könyvet valóban érdemes lenne-e elolvasnom.
De az a baj, hogy nem igazán tudom eldönteni, hogy kinek is a véleményére (értékelésére) hagyatkozzak. Ebben segít a könyvtesóság, de sokszor nem onnét indulnék ki, hanem egy könyvből. Ha a 'Értékelések' (a 'Kiemelt értékelések'-et is de értem) részben fel lenne tüntetve, hogy az illető ízlése mennyire hasonlít az enyémre (pl. a könyvtesó hasonlóság), akkor ezen információ segítségével, a számomra releváns vélemények alapján sokkal nagyobb eséllyel választanék olyan könyvet, ami nekem is bejön.

Vélemények


1

"Vélemény" alatt értékelést értesz? Ha igen, akkor szerintem javítsd át az ötlet címében / szövegében, hogy jobban érthető / kereshető legyen. :)

balage 1231d

jogos, átírva :)


1

De pl. az ízlésőreid értékelése és csillagozása ki van emelve a könyvadatlapon, az nem jó?

balage 1231d

sajnos még nem igazán tudtam eldönteni, hogy ki is lenne jó ízlésőrnek :). Kicsit ördögi körnek érzem így, hiszen, amíg nem tudom, hogy kinek hasonló igazán a véleménye, ízlése az enyémhez, addig nem jelölöm ízlésőrnek, viszont amíg nem jelölöm, addig nincs igazán ilyen összehasonlítási infóm :(

NannyOgg 1231d

Na jó, hát ízlésőröket keresni kell, de azért nem olyan nehéz, elvégre azért figyelsz embereket, mert hasonlít az ízlésetek. :) Csak ki kell választani azt, akié nagyon.
Meg sokunknak, akik idegennyelven olvasnak sokat, a könyvtesóság nem mond semmit, mert az egyes fordítások nincsenek összekapcsolva. Talán egy-két figyeltem van a könyvtesó-listámon, valami nagyon alacsony értékkel, pedig hát rengeteg embert figyelek azért, mert ugyanazokat a könyveket olvassuk - csak más nyelven. Szóval nekem pl. tök midegy lenne egy szám minden értékelés mellett.

balage 1231d

Én meg csak magyarul olvasok, és igazából eddig nem nagyon olvastam olyan értékelést, ahol biztosan ízlésőrnek szerettem volna az illetőt választani. Így nekem a szám nagy segítség lenne :-).