-11
Könyv adatlapján az eredeti mű címe mellett zárójelben jelenjen meg az eredeti megjelenés éve is

A könyvek adatlapján megjelenik, hogy mi az eredeti mű címe, de a megjelenés éve nem. Arra van lehetőség, hogy az adatlapról kiindulva pótoljuk az eredeti megjelenés évét, de ehhez előbb mindig meg kell nyitni az eredeti mű adatlapját, és ott ellenőrizni, hogy van-e megadva év. Az adatok pótlását segítené, ha a magyar könyvadatlapon is látszana az eredeti megjelenés éve. Egyúttal egy hasznos adalékinformáció is lenne, ami jó lenne, ha látszana az eredeti cím mellett.

Vélemények


4

Igen, most már értem, hogy félreértettem az opció működését. Viszont ez felveti a kérdést, hogy miért is ne lehetne azzal egyszerűsíteni a helyzetet, hogy ha már összekapcsolta valaki a két könyvet, akkor emelje át a rendszer a szükséges adatokat és ne kelljen mindét helyen megadni? :)

NannyOgg 922d

Azért, mert az "összekapcsolta" technikailag csak annyit jelent, hogy az egyik adatlapján egy megfelelő mezőben fel van tüntetve a másik adatlapra mutató link, tehát a kapcsolat nem "aktív", nem kommunikál a kettő egymással. Szerintem az lenne a szuper, ha az eredeti nyelvű kiadások tényleg aktívan lennének összekapcsolva a fordításokkal, és akkor bizonyos infókat át tudna venni az egyik a másiktól. Pl. az eredeti megjelenés évét is. Vagy pl. így a könyvtesóknál is jobb lenne az egyezés, mert most nem ismeri fel a rendszer, hogy az, hogy te mondjuk az 1984-et magyarul olvastad, én meg angolul, az ugyanaz.


1

Minden adatlapon látszik az eredeti megjelenés éve, ahol valaki vette a fáradságot, és megadta a könyv feltöltésénél (vagy pótolta a fogaskeréknél). Épp az eredeti cím alatt jelenik meg. Ez így szerinted nem megfelelő, vagy én nem értem a problémát?


1

Ezek szerint nekem sikerült csupa olyan könyvbe belefutnom ma, aminél a magyar adatlapon csak az angol cím látszott, de ha a cím mögötti linkre átmentem, akkor az angol adatlapon már ott volt az első megjelenés. Akkor viszont azt nem értem, hogy ha már benne van az adatbázisban az adat, és össze is van kapcsolva a két könyv, miért kell a magyar adatlapon még egyszer megadni az adatot, hisz eleve át lehetne hozni a másik adatlapról. Rengeteg pluszmelót spórolna meg.


1

Itt egy példa:
http://moly.hu/konyvek/raymond-e-feist-magus-a-tanitvany

Az 1982 a magyar kiadásnál nem látszik, de az angol nyelvű kiadásnál el van tárolva.


1

Minden adatlapon meg kell adni, hogy látszódjon, az eredetin is és a fordításon is. Amúgy az eredeti cím is csak akkor látszik, ha a fogaskeréknél megadja valaki, nem automatikusan vannak összekapcsolva a könyvek. :)