25
Magyar nyelvű képregény sorozatok felvitele folyóiratként (Marvel+, Batman, HP, Spawn..)

Egyre több képregény különszám kerül fel, gondolok itt leginkább a Kingpin kiadó által kiadott sorozatokra. Egy ideig ezek a fősodortól teljesen különálló kötetek voltak, de mostanra egyre több, ami a fő sorozatban megjelent történet folytatása, kiegészítése. Van, hogy több újság kerül egy kiadvány alá, több borítóval. Egyszóval egyre logikátlanabb.

A javaslatom az lenne, hogy kerüljenek fel maguk a számok is egyesével, folyóiratként, mint pl. a Galaktika.
Ezt több hullámban lehetne véghez vinni, mégpedig először a most futó Kingpin kiadványok (Marvel+, Hihetetlen Pókember, Peter Parker Pókember, Batman), és esetleg Spawn, majd ha sikeres, folytatva a Panini sorozatokkal, és visszafelé haladva.

Ez természetesen a már feltöltött kiadványok némi módosításával járna: pl. a Csodák kora nem egy, hanem két különszámként jelent meg, vagy a Végtelen hatalom, mely egy rendes számban és két különszámban.

Ugyanakkor a korábban bevezetett új funkciónak köszönhetően, amivel egy kiadvány több sorozathoz is tartozhat (ld. antológiák), ugyanolyan könnyen egybe lehetne fogni őket, összeolvasztás nélkül. (Például egy Marvel+ füzet alapból a Marvel+ sorozathoz tartozna, de attől függően mit tartalmaz, létre lehet hozni egy X-Men, Deadpool, Végtelen Hatalom sorozatokat is. Természetesen nem hősökre/antihősökre lebontva, hanem történetekre. Ld. Deadpool, akinek több története is be lett válogatva.)
Ezek a kiadó honlapján a füzetek menüpont alatt le vannak bontva szám, tartalom, oldalszám információkra, szóval a feltöltés is viszonylag gyorsan történhet.

Az ötlet csupán magyar nyelvű kiadványokra korlátozódna, mert ahogy nézelődtem ennek van népesebb olvasótábora, és még kezelhető mennyiségű kiadvány. Remélem van elég képregény olvasó, aki támogatja, hogy kicsit rendbe legyenek szedve ezek a kötetek/füzetek! :)

Vélemények


2

Úgy örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen aki ezt szeretné. Nagyon jó lenne, ha a többi füzet is felkerülhetne ide.


1

Ez rémisztően telítené az oldalt, határozottan ellenzem.
Már csak azért is, mert akkor innentől kezdve a következetesség jegyében az amerikai füzetek is felkerülhetnének.
De az biztos, hogy kellene valami egyértelmű szabályozás a képregényekre és a képregényszámokra, mert most elég kaotikus.

Kilgores 940d

Szerintem azért annyira sok képregény folyam nincs itthon, hogy telítse az oldalt.
És azzal sem értek egyet, hogy akkor az amerikai füzeteknek is fell kellene kerülnie. Kint már elég régóta megy az ún. trade waiting, ezért a kiadók minden sorozatot 5-6-7-8 vagy több (attól függ, hol a sztori vége) részenként kiadnak gyűjteményes formában is. Felesleges lenne füzetként is felvinni, ha egyben már fent van vmi.
Ellenben nálunk ilyen nincs, és jelen pillanatban nagyon össze-vissza van, hogy most egy sorozatból mi kerülhet fel és mi nem. Fent van olyan HP különszám, ami önmagában azért nehezen állja meg a helyét, de így nem lesznek fent kerek lezárt sztorik, mint a például most futó és lassan véget érő X-Men vagy a most kezdődött Batman.