24
Goodreads link

Snittről jött igazán az ötlet, meg onnan, hogy nekem első dolog egy könyvnél a GR-es pontjait is meglesni, és macera (tudom-tudom, micsoda problémák) új lapot nyitni, aztán bepötyögni az oldalt. Arról lenne szó, hogy amikor felvisszük a könyvet az adatbázisba, be lehessen linkelni a Goodreads-es linkjét, mint snitten az IMDB-s és Port.hu-s linket, amik aztán megjelennek jobb oldalt, így egyetlen kattintással átirányíthatna GR-re.

Vélemények


1

Támogatom az ötletet!


1

Ez egy picit olyannak tunik, mintha a Coca Cola ki kellene irja minden italara, hogy a Pepsi-bol milyent igyal, ha ez az iz erdekel teged. Szoval szerintem a goodreads az konkurencia. Az otlet ha tetszik is az olvasoknak (nekem semmi gondom nem lenne vele) akkor sem csinalnam ezt meg mint fejleszto. Csak azert, mert egyesek lehet meglatnak valamit a goodreads-ben ami tetszik nekik es elpartolnak a moly-tol

MrDarkside 180d

Valamennyire valóban konkurenciának számíthat a két oldal, viszont egyrészt a Goodreads-en tapasztalataim szerint a Molyhoz képest szegényes az adatbázis magyar szerzők könyveiből illetve a kevésbé népszerű könyvek magyar kiadásaiból, másrészt ugyanez elmondható fordítva angol vagy bármilyen idegen nyelvű kiadásról a Molyon. Azt sem hiszem, hogy egyetlen könyv GR-es linkjének megtalálása után elpártolnának a felhasználók az oldaltól (ha így lenne, akkor ez a linkek nélkül is megtörténne egyébként :D), mivel a GR (a könyvekhez hasonlóan) lényegesen kisebb magyar felhasználóbázissal rendelkezik.
Továbbá a Moly számára lehetőség nyílna a saját adatbázisát automatikusan kiegészíteni a GR-es infókkal, amint egy felhasználó megadta egy könyv linkjét, mivel a GR jóval nyitottabb API-val is rendelkezik.