32
Trónok harcás plecsni

Én annyira örülnék egy Trónok harcás ház kitüntetésnek :D

Vélemények


3

De ez hogy működne? Mert a Harry Potter-es házakba tulajdonságok alapján kerülnek az emberek, még hivatalos teszt is van hozzá. De a Trónok harcás házak konkrétan csak családok. Mégis mi alapján oszthatnánk be magunkat?

Sylveris 729d

Csomó teszt van, jó, nem mind tökéletes. De érzés szerint, hogy kinek melyik tetszik , melyik házba akar tartozni. Melyik illik hozzá a leginkább. Melyik jelmondat az, ami a legközelebb áll hozzá, egyetért vele. Satöbbi. Egyáltalán nem kötött, nagykönyvben megírtként gondoltam rá, mint a HP-nál.
Akit meg ez nem érdekel, az figyelmen kívül hagyja.


2

Támogatom az ötletet! Nagyon-nagyon, de nagyon jó lenne!! :)


2

Én is támogatom, nagyon jó lenne :)


2

*tökön szúrja magát*


2

Azt én is tudom, hogy vannak tesztek. Olyan tesztek is vannak a neten, hogy "Te Pizza vagy inkább Chips vagy?" xD
Csak azért írtam, hogy erre igazából nincs jó besorolási módszer, mert
1.) ezek nem hivatalos tesztek, csak úgy valaki kitalálta, hogy szerinte ez így van és ezért ahány teszt annyiféle válasz. A legtöbb tesztben nem is szerepel az összes ház.
2.) ezek valójában családok és egy szereplőnek se az határozza meg a tulajdonságait, hogy most éppen melyik családba született. A Tűz és Jég dalás házaknak ezért max. hagyományaik, szokásaik vannak. Erősen összefogó tulajdonságaik nincsenek. Az nyilván értelmetlen is lenne, hiszen senki se feltétlenül ugyanolyan mint a szülei, testvérei stb. Egy példa a könyvekből: Arya és Sansa hiába testvérek, hiába tartoznak ugyanahhoz a házhoz, mégis totálisan más személyiségük van.
Persze ettől még lehet ilyen plecsni. És akkor ez tényleg csak ilyen kinek melyik család tetszik alapon működne. Szóval nem kötözködésből írtam. Csak erre voltam kíváncsi, hogyan működne ez a besorolás, mert igazából logikus, következetes módszer nincs rá.


2

És akkor itt lehet hogy jobb lenne, ha nem csak egyet lehet átvenni, hiszen itt a plecsni átvétel csak olyan alapon működhet, hogy melyik ház tetszik vagy mondjuk "melyiknek fogadnál hűséget?" És ez nem feltétlenül csak egy. Például a könyvekben is vannak akik 2 családhoz is tartoznak, mert mondjuk a szüleik 2 háza és mindkettőt közelinek érzik. Vagy amikor megházasodnak akkor csatlakoznak egy másik házhoz, de azért a régihez is tartoznak.
Illetve felmerül a kérdés, hogy hány plecsni lenne? Melyik házakhoz készülne plecsni? Mert van ugye több száz. És jó, az ilyen nagyon jelentéktelen, kicsi házakhoz, amikre senki nem emlékszek (pl. Ashwood, Codd, Hawthorne stb.) nyilván nem, ez egyértelmű. De ami érdekelne, hogy azért a jelentősebbek, pl. Manderly, Reed, Connington, Dayne??? az ilyen fontosságúakhoz készülne plecsni? Mert ezek is nagy házak. Vagy csak az a pár ház lesz, hogy Stark, Targaryen, Lannister, Martell stb. stb. tudjátok, amik nagyon a történet középpontjában vannak?


1

Én is nagyon örülnék neki :)


1

Átírtam a címet, hogy kicsit informatívabb legyen.


0

Trónok harcához is van teszt. :)


0

tenyleg van
http://www.zimbio.com/quiz/wK1eBDbbA8J/Game+Thrones+House


0

Targaryan lettem, meg is lepett.