-19
Listán bejelölt könyv kerüljön át automatikusan az olvasmánylistába is

Viszonylag új tagként, de több száz korábbi olvasással nagyon időigényes az olvasmányok felvétele. Legalább 5-6 kattintás egy könyv, így pl. egy 30as lista felvétele beletelik több mint egy órába. Ezzel ellentétben a listán való bejelölés csak egy gombnyomás, és ha ezek a könyvek átkerülnének a korábbi olvasmányok listára (természetesen dátum nélkül), akkor sokkal gyorsabban ki lehetne tölteni az olvasmányok részt.

Vélemények


5

Szerintem nem jó ötlet. Biztos sokan vagyunk, akinek nem csak olyan listája van, ahol olvasásokat jelölünk. Ha például készítek egy olyan listát, hogy "100 könyv, amit szeretnék beszerezni" és azon jelölgetném a beszerzéseket, akkor nem jó, ha rögtön olvasás közé is bekerül.
Vagy a még gyakoribb példa: találok egy listát, amire rájelentkezem, és elkezdem bejelölni rajta a már olvasott tételeket. Ha nekem azok már fent vannak az olvasmánylistámban, akkor felkerül a dátum nélküliekhez is? Mert az, hogy csak a még olvasottnak nem jelölteket vigye fel dátum nélkülinek, a már olvasottnak jelölteket ne, az nem igazán kivitelezhető, szerintem.


2

Számomra szinte értéktelen információ egy dátum nélküli olvasási bejegyzés, nem érzem jó ötletnek, hogy automatikusan keletkezzenek a bejelöléstől.

A "sok olvasmányt nehéz egymás után felvinni" problémára szerintem jobb megoldás lenne egy olyan opció, mint a magánkönyvtárnál, ahol a jobb felső sarokban van egy gomb, amivel gyorskereséses alapon lehet könyveket felvinni. (Kis kék ikon kis zöld pluszjellel.)


2

A fentiek mellett pedig azért sem jó ötlet, mert ha nem konkrét kiadásról van szó, hanem egy műről általában, akkor nem veszem figyelembe, hogy milyen nyelven olvastam, attól még bejelölöm a listán. Így ha a listán mondjuk fent van a listán a Ne bántsátok a feketerigót, és bejelölöm, lenne egy magyar olvasási linkem, pedig csak angolul olvastam.


1

Ahogy a többiek írták, én is ezen a véleményen vagyok. Van egy top 100-as YA-lista, ahol angolul vannak fent a könyvek, emellett sok lista szintén angolul gyűjti össze őket. Ha érdekel, hogy mit olvastam a top100-ból, akkor jelölöm rajta, de az már nem lenne igaz, hogy angolul azokat olvastam.