4

Én egyszer játszottam egy hasonló koncepcióval: csináltam egy kiegészítőt, ami simán kihagyja az ötcsillagos értékeléseket, és azok nélkül számol átlagot. Érdekes volt, hogy bizonyos könyvek esetén szinte alig ment lejjebb az amúgy magas értékelés, másoknál meg hatalmasat zuhant. Jól látszott, melyikek azok, amik tényleg jók, és melyikek azok, amik csak az általad szűrni kívánt csoportnak jönnek be. :)


-4
Alternatív csillagozás összesítés

Nagyon sokan itt a molyon iszonyatosan túlértékelnek mindent. Sokan vannak akiknek 4esnél szinte nincs is kissebb értékelésük. Ez erősen torzítja az összértékeléseket.
Kellene egy alternatív összesítés amiből kihagynák azoknak az értékeléseit akiknek az összértékeléseinek 60%-70%-a 5 csillag. Így a nagy népszerűségű, de korántsem biztos, hogy olyan jó könyvek átlagát nem tornászá fel az égig ez a rózsaszín ködbe burkolózó tömeg. És a konzervatív pontozáshoz magukat tartó felhasználók értékelései is számítanának. Valamint jobban is reprezentálná a valós értékelésket. Mert kizárt dolog hogy 100ból 50 könyvet 5 csillagosra értékel valaki, nem talál különbséget köztük. Ha egy könyv 75-80%on áll az már rossznak tekinthető jelen pillanatban. pedig az 3,5 / 4 csillag, bőven jó olvasmányt kellene jelentenie. A mostani rendszerben a többésg által használt 3 csillag rossz és 1 csillag nagyon rossz között alig van különbség.